Αφού έχω μόνο PS3 ασχολήθηκα με το πρώτο Assassin's Creed από το Assassin's Creed Heritage και μετά από πολύ καιρό το ολοκλήρωσα κατά 100%.
Για τα υπόλοιπα έχω ακόμα καιρό αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός (έτσι δεν λένε

.
Βασικά, υπήρξε και απογοήτευση που όταν συλλέχθηκαν όλα τα αντικείμενα (collectibles) δεν υπήρξε κάποια επιβράβευση (ούτε ένα trophy ρε παιδάκι μου!!!) Φαίνεται πως ο πρώτος τίτλος είναι όπως ακριβώς τότε που αρχικά κυκλοφόρησε.
Τζάμπα που κάηκαν τόσο καιρό τα εγκεφαλικά κύτταρα...
Οπότε λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω το πρώτο Assassin's Creed για εμένα είναι ένα μέτριο παιχνίδι.
Και επειδή πρώτα είχα παίξει το Assassin's Creed 2 στο PC, με κατέπληξε που οι μηχανισμοί είναι ίδιο από το 1 αλλά με την κατάλληλη βελτίωση,
Το περίεργο είναι πως το εισαγωγικό βίντεο δείχνει πως ο Altair μπορεί να χρησιμοποιήσει βαλλίστρα, αλλά δε βρίσκεται πουθενά στο παιχνίδι. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι η Ubisoft κάνει κάτι τέτοια περίεργα που και που. Θυμίζω που στο εισαγωγικό βίντεο του πρώτου Splinter Cell το εισαγωγικό βίντεο έδειχνε τον Sam Fisher να κολυμπάει αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα μέσα στο παιχνίδι.