Τελείωσα επιτέλους το Soma,νόμιζα οτι δε θα τελειώσει ποτέ.

Πρώτα να πω πως είχε το καλύτερο σκηνικό σε βυθό που έχω δεί σε παιχνίδι(sry Bioshock αλλά έτσι είναι).Στο Bioshock απλά υπήρχε το νερό το έβλεπες απο μέσα απο τις εγκαταστάσεις και έπαιζες ένα μικρό κομμάτι στο Bioshock 2.Στο Soma το 50% είναι μέσα στο νερό.
Λεπτομέρια σε ψάρια και φυτά,αρκετά καλά animations και γενικά πράγματα που περιμένεις να δείς σε διαφορετικό βάθος του οκεανού κάθε φορα,αντικείμενα που αιωρούνται στο νερό.Δε θα πω περισσότερα γιατί θα θεωρηθούν ως spoiler.
Η A.I. σε κάποιους εχθρούς είναι scripted αλλά σε κάποιους άλλους απρόβλεπτη όπως του Alien Isolation.
Ιστορία και υπόθεση που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την ύπαρξη σου,το μυαλό σου και γενικά ένα mindf@ck περιποιημένο που μόνο η Frictional ξέρει να σου το σερβίρει με τέτοιο τρόπο ώστε να θέλεις κι άλλο.
Μουσικάρα που προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση απο ambient ήχους που σε ταξιδεύουν ,chase themes που σε τρομάζουν ακόμα πιο πολύ απ' οτι σε τρομάζει αυτό που σε κυνηγάει,μέχρι επικές μουσικές όταν ανακαλύπτεις κάτι στο βυθό.
Με λίγα λόγια μια απο τις ωραιότερες εμπειρίες που είχα σε παιχνίδι,όχι βέβεια απο τις τρομακτικότερες.Φταίει ίσως που δεν έχω σωστό ήχο στο Ps4.Είμαι σίγουρος οτι με ένα headset θα πάθουμε ότι πάθαμε με το Amnesia.