Divine Raiden wrote:
the_prophet1987 wrote: Νοίκιασα σήμερα το Resident Evil 7 και έχω πολύ θετικές εντυπώσεις.Δε περίμενα να μου αρέσει τόσο και είμαι ακόμα στην αρχή.Ολοκληρωμένη γνώμη τη Πέμπτη η τη Παρασκευή που θα το επιστρέψω,για εκεί το κόβω. 
Καλό παιχνιδάκι είναι.Δεν τρελάθηκα και προς το τέλος με κούρασε λιγάκι αλλά αξίζει τον κόπο.Ωραια γραφικά και αρτιος ηχητικος τομέας.
Το τελείωσα και αντίθετα με σένα Άγγελε τρελάθηκα με κάποια πράγματα.Δεν μπορώ απλά να αγνοήσω το βάρος που δίνουν στο παιχνίδι.
1) Πάρα πολύ καλή ιστορία για τα δεδομένα των Resident Evil.Ξεκινάει ως κάτι άσχετο και μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα των Resi όσο το προχωράς.Με αναφορές σε γεγονότα και πρόσωπα απο το lore των RE μέσω files.Ακριβώς αυτό ήθελα να γίνει κάποια στιγμή αλλά δε περίμενα οτι θα το κάνει η Capcom.
2) Παίρνει gameplay στοιχεία απο πολλούς RE τίτλους και κάποια απο αυτά τα βελτιώνει κιόλας.Στιβαρό gunplay με τα όπλα να δείχνουν,ακούγονται και να λειτουργούν σαν αληθινά.
Κάθε chapter έχει τη δική του ατμόσφαιρα και τον βασικό εχθρό του με τις ιδιαιτερότητες του.
3) Αλλά το πιο δυνατό του χαρτί για μένα είναι το immersion και δε φταίει μόνο το οτι είναι First Person.Πολλά first person παιχνίδια δεν είναι καθόλου immersive και το εξήγησα στο άρθρο του τελευταίου Press Start.
Τα στοιχεία που βοήθησαν στο να γίνει immersive το παιχνίδι:
Level Design και art direction,κάθε αντικείμενο απο το πιο μικρό εως το πιο μεγάλο είναι σχεδιασμένο και τοποθετημένο στον χώρο με μαεστρία.Και η κάμερα επίσης τοποθετημένη σωστά πάνω στο κεφάλι του χαρακτήρα.Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Sound Design.Το παιχνίδι έχει ήχο φτιαγμένο για ατμόσφαιρα αλλά οχι για jumpscares.Ο αέρας,η βροχή,οι διάφοροι ήχοι απο το background,όλα βοηθούν στο να φτιάξουν μια ζωντανή εμπειρία.
60FPS.Ναι τα 60fps εκτός του ότι είναι σχεδόν απαραίτητα για τα First person games βοηθούν στο immersion.Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά φαίνονται όλα σαν να ανήκουν στο χώρο τους,σαν να συνηπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.
Πιστεύω οτι η Capcom το κατάφερε αυτό λόγω του ότι το Resi 7 φτιάχτηκε με βάση το VR.Αλλιώς ότι κι αν ήταν αυτό που ήπιαν και έφτιαξαν το παιχνίδι,να ξαναπιούν απ το ίδιο.
Υ.Γ.Α ξέχασα τα φοβερά animations χαρακτήρων και τεράτων.Σε ποιόν να το πείς που δεν έχει παίξει το Re7 και να σε πιστέψει...