Όποιος έχει διαβάσει σχετικά με τις τεχνολογίες που έχει το Star Trek θα πάθει πλάκα με την έννοια sci-fi. Χωρίς να είμαι φυσικός και απο οσο έχω διαβάσει και έχω καταλάβει η έννοια των χορδών, η έννοια της ταχύτητας warp όλα βασίζονται σε θεωρίες πχ τα force fields είναι κυρίως εμπνευσμένα απο την θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Αινστάιν, η θεωρία που δεν έχει ολοκληρωθεί. Ψάξτε για usinon fields.
To '60 όταν ο Iron Man χρησιμοποιούσε το τρανζίστορ για να δώσει ενέργεια στην στολή του(!!!) στο τότε πρωτοποριακό Star Trek μπήκε σε εφαρμογή η ιδέα της χρησιμοποίησης της αντι-ύλης, η οποία προσφάτως στο CERN επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει! Το πως θα την χρησιμοποιήσουμε είναι άλλο θέμα.
Βλέποντας απο μικρός Star Trek με ώθησαν στο να ενδιαφερθώ για τέτοια θέματα που ομολογώ πως ακόμα δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.
Θέλω να καταλήξω πως το sci-fi είναι μια παρεξηγημένη έννοια και πως δεν σημαίνει πως η ταινία είναι επειδή έχει διαστημόπλοια κλπ. Για μένα μια ταινία επιστημονική φαντασίας είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά και το Star Trek ήταν το καλύτερο δείγμα.
ΥΓ. Βιβλία όπως του Ασιμοφ, Arthur Clark (τα αγαπημένα μου) κ.α είναι η επιτομή των science fiction με τον Ιούλιο Βερν να δίνει το στίγμα για την φαντασία μας
Εντάξει ξέφυγα πολύ και ζητώ συγνώμη, μάλλον θα έπρεπε να τα γράψω σε blog.