Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποιές ταινίες είδατε πρόσφατα; (Cinema ή DVD)

More
01 Aug 2013 01:17 #129728 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Όποιος έχει διαβάσει σχετικά με τις τεχνολογίες που έχει το Star Trek θα πάθει πλάκα με την έννοια sci-fi. Χωρίς να είμαι φυσικός και απο οσο έχω διαβάσει και έχω καταλάβει η έννοια των χορδών, η έννοια της ταχύτητας warp όλα βασίζονται σε θεωρίες πχ τα force fields είναι κυρίως εμπνευσμένα απο την θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Αινστάιν, η θεωρία που δεν έχει ολοκληρωθεί. Ψάξτε για usinon fields.
To '60 όταν ο Iron Man χρησιμοποιούσε το τρανζίστορ για να δώσει ενέργεια στην στολή του(!!!) στο τότε πρωτοποριακό Star Trek μπήκε σε εφαρμογή η ιδέα της χρησιμοποίησης της αντι-ύλης, η οποία προσφάτως στο CERN επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει! Το πως θα την χρησιμοποιήσουμε είναι άλλο θέμα.
Βλέποντας απο μικρός Star Trek με ώθησαν στο να ενδιαφερθώ για τέτοια θέματα που ομολογώ πως ακόμα δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.

Θέλω να καταλήξω πως το sci-fi είναι μια παρεξηγημένη έννοια και πως δεν σημαίνει πως η ταινία είναι επειδή έχει διαστημόπλοια κλπ. Για μένα μια ταινία επιστημονική φαντασίας είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά και το Star Trek ήταν το καλύτερο δείγμα.

ΥΓ. Βιβλία όπως του Ασιμοφ, Arthur Clark (τα αγαπημένα μου) κ.α είναι η επιτομή των science fiction με τον Ιούλιο Βερν να δίνει το στίγμα για την φαντασία μας

Εντάξει ξέφυγα πολύ και ζητώ συγνώμη, μάλλον θα έπρεπε να τα γράψω σε blog.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Aug 2013 01:19 #129729 by Sharkman
Δυστυχώς σήμερα για να βρεις κάτι καλό και να μην μπεις στο trip των μεγάλων ονομάτων σε ένα γνωστό σενάριο πρέπει να ψάξεις πολύ για μια νέα φρέσκια ιδέα,κάτι που είναι πολύ δύσκολο σιγά σιγά.Ειδικά όταν βασιζόμαστε στα ίδια και τα ίδια ονόματα του κινηματογράφου στο θέμα σκηνοθεσία και σενάριο... και δεν βλέπουμε νέα παιδιά να γράφουν με πιο φρέσκες ιδέες και ανοιχτά μυαλά.
Δεν γίνεται να περιμένουμε μόνιμα από τους ίδιους και τους ίδιους επιτυχίες.....

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!

More
01 Aug 2013 01:21 #129730 by Σπύρος
Θεωρώ το sci-fi το πιο γόνιμο έδαφος για φιλοσοφικό προβληματισμό. Όντως κάνε ένα Blog να ξεθυμάνουμε ;)

More
01 Aug 2013 01:24 #129731 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Και όμως εγώ πιστεύω πως απλά παίζουν στα "σίγουρα" γιατί τόσες νέες και εκπληκτικές σειρές επιβεβαιώνουν πως υπάρχει "μυαλό".
Απλά το hollywood δεν θέλει να επενδύσει. Τώρα θα δω το cloud atlas αν και είμαι αρνητικά προκατελειμένος.

btw ποιος θυμάται το εκπληκτικό Equilibrium (που νομίζω βγήκε πριν το Matrix) το οποίο εκτός απο την εκπληκτική δράση είχε και ψαγμένη ιστορία και τον Κρίστιαν Μπέηλ στα καλά του

More
01 Aug 2013 01:27 #129734 by Σπύρος
O Κρίστιαν πάντα στα καλά του είναι ;) Φυσικά και το θυμάμαι αν και είναι μια απαλή βερσιόν του 1984, λάτρεψα παρόλα αυτά την αναφορά στον Yeats.
Όσο για το cloud atlas για εμένα ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς μαζί με το Pi.

More
01 Aug 2013 01:27 #129735 by Γιωργος
Ειδα το man of steel και το λατρεψα!!!!Οποιος ασχολειται με κομικς και συγκεκριμενα dc και το σοβαρο universe π δομει απο το 80' θα συμφωνησει!

What if a child dreamed of becoming something other than what society had intended? What if a child aspired to something greater?

More
01 Aug 2013 03:43 #129750 by Γιώργος Λόλας
Δε το είδα στο σινεμά το Man of Steel, αλλά θα περιμένω να βγει σε Blu-ray και θα το δω σίγουρα :)

More
01 Aug 2013 09:13 #129757 by Petros
είδα το Scary Movie 5..... -.- ότι νανε

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
01 Aug 2013 12:38 #129769 by Γιώργος Λακαφώσης
Χθες είδα το Assault on Wall Street. Δεν είναι μία γνωστή ταινία στους περισσότερους ενώ σε κάποιες στιγμές της δεν είναι τόσο καλοστημένη. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να την δει ο καθένας σας για το περιεχόμενό της το οποίο θυμίζει ακριβώς την απληστία του οικονομικού συστήματος. Εγώ την απόλαυσα πραγματικά.

More
01 Aug 2013 13:20 #129776 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Και το Κεφάλαιο είναι πολύ καλή ταινία με παρόμοιο θέμα. Le Capital νομίζω λέγεται και είναι Γαλλικό. Το είχα δει στον κινηματογράφο.