Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αισθάνεστε τύψεις όταν κατεβάζετε πειρατικά Games?

Poll: Αισθάνεστε τύψεις όταν κατεβάζετε πειρατικά Games? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ναι
5 5.5%
Όχι
72 79.1%
Μόνο όταν είναι παιχνίδια που εκτιμάω
14 15.4%
Total number of voters: 24
Only registered users can participate to this poll
More
06 Nov 2010 16:40 #83590 by eliminator

oliaphoto wrote: οχι δεν αισθανομαι καθολου τυψεις...δεν εχω αγορασει ποτε αυθεντικο παιχνιδι για το pc μου αλλα το σπαστικο με τα πειρατικα ειναι οτι μπορει να κολλαει η να μην παιζει καν..

ή να παίζει τέλεια!

Καθόλου τύψεις εφόσον δεν είναι δικές μου οι εταιρίες να παίρνω τα έσοδα :wink:
Αν ήταν δικές μου και έβλεπα άλλον να κατεβάζει τότε ίσως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Feb 2017 13:47 #193647 by Blood Prince
Βλέποντας μια λίστα με κάποια απο τα παιχνίδια ανάμεσα και το Call of Duty:World at War τα οποία είτε τα έχω κατεβάσει,είτε μου τα έχουν κατεβάσει και τα έχω πληρώσει σε εξευτελιστική τιμή,έψαξα να βρώ αυτό το topic ή ένα ανάλογο για να γράψω την αποψή μου.

Εγώ πριν λίγο καιρό,τα περισσότερα παιχνίδια δεν τα αγόραζα σε retail αλλά τα (αγόραζα) αντιγραφή. Βλ. Halo,Fifa 10,NBA 11,NHL 09,Fear,Amnesia:the dark descent κ.λ.π και πέρα απο το εξαιρετικά χαμηλό κόστος είχα το πλεονέκτημα πως έβρισκα και παιχνίδια τα οποία πλέον δεν υπάρχουν στην αγορά λόγω χαμηλής ζήτησης.

Δεν μπορώ να πω πως έχω μετανιώσει. Ισως το Call of Duty World at War θα άξιζε περισσότερα λεφτά απο το Call of Duty Ghosts αλλά αυτές είναι οι ελάχιστες περιπτώσεις.Θα μπορούσα να πω όμως ας πούμε πως μετάνιωσα που αγόρασα το Battlefield Hardline σε retail ενώ θα μπορούσα να το αποκτήσω πειρατικά. :P

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
10 Feb 2017 15:10 #193650 by Αγγελική Γοργορίνη
Δεν έχω αισθανθεί ποτέ μου τύψεις για την πειρατεία των games, όπως επίσης δεν έχω αισθανθεί τύψεις για την πειρατεία της μουσικής και ταινιών. Απ' τη στιγμή που δίνεται στον κόσμο αυτή η δυνατότητα, να αποκτήσουν ένα αντικείμενο ψυχαγωγίας και διασκέδασης χωρίς κάθε φορά να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και μάλιστα πολλές φορές αδρά, δε βρίσκω το λόγο που θα έπρεπε το γεγονός αυτό να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα. Θα αισθανόμουν άσχημα για παράδειγμα και δε θα το επικροτούσα, αν πήγαινα σ' ένα κατάστημα κι έκλεβα απ' τα ράφια ένα παιχνίδι, αυτό θα αποτελούσε πράξη κλοπής. Όμως η πειρατεία, κακά τα ψέματα, έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια και είναι αγαπητή και πολύτιμη απ' όλους, ό,τι και να λένε. :P Εξάλλου δεν είναι και λίγα τα έσοδα των μεγάλων εταιριών ανάπτυξης video games όπως και να 'χει, δε σημαίνει δηλαδή ότι επειδή εγώ και κάποιοι άλλοι τα κατεβάζουμε τσάμπα θα πτωχεύσει και γι' αυτό πρέπει να έχουμε τύψεις. Απ' την άλλη όταν κι όπου μπορούμε, καλό είναι να ενισχύουμε τις μικρές εταιρίες, σ' αυτό συμφωνώ 100%.

Προφανώς υπάρχουν πολλοί που την αποφεύγουν και προτιμούν να αγοράζουν τα παιχνίδια, και κυρίως ο λόγος είναι ότι θέλουν να ενισχύσουν τη συλλογή τους απ' τα video games που έχουν παίξει ανά καιρούς και το επικροτώ αυτό. Είναι μια πολύ όμορφη κι ενδιαφέρουσα συλλογή, και μακάρι όλοι μας να είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό.

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
10 Feb 2017 16:20 #193651 by A
Πολύ καλό θέμα. Θα πούμε αλήθειες τώρα!
Επειδή είμαι 34 και έχω ζήσει τις χρυσές εποχές των βιντεοκλάμπ και τα πολλά στέκια με όλες τις κονσολες να δουλεύουν ολημερίς, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να κατεβάζω πειρατικά games. Φυσικά όταν ήμουν πιτσιρικάς μέχρι τα φοιτητικά χρόνια κατέβαζα ασύστολα χωρίς ενοχές. Τώρα που πιστεύω έχω ωριμάσει σαν άνθρωπος και βλέποντας μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο έχω σταματήσει το παράνομο download.
Δεν είναι φυσικά ο μόνος λόγος, αφού έχουμε φτάσει στο 2017 πάρα πολλά παιχνίδια, κυρίως παλιά, πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Η δικαιολογία που λένε πολλοί δεν άξιζε να το αγοράσω και το κατέβασα, πολύ απλα δεν στέκει, καθώς με τόσα reviews και τόσα πολλά walkthrough στο YouTube είναι απλά μια δικαιολογία.
Απάντησα ΝΑΙ έχοντας φίλους και γνωστούς που έμειναν άνεργοι λόγο Πειρατείας.
Δίνω χρήματα στο gaming εκεί που αξίζει να δώσω, εξάλλου δεν χρειάζεται να τα παίξουμε όλα παιδες!!!
Καλό gaming σε όλους και ας στερηθούμε ένα/δυο ποτά αγοράζοντας ένα γνήσιο game!

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.
The following user(s) said Thank You: Νικολής Ασημάκης, Blood Prince

More
10 Feb 2017 16:30 #193653 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Από το 2012 έχω να κατεβάσω πειρατικό παιχνίδι(Skyrim). Άρχισα να αγοράζω από το Steam γιατί είχα θέματα με το left 4 dead και κατεβασμένο δεν παιζόταν online και αρκετά προβλήματα με το Deus Ex Human Revolution. Έτσι από τότε μόνο αγοράζω. Είναι το χόμπι μου, είναι η ζωή μου και με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενο το να αγοράζω και να παίζω παιχνίδια και να συζητάω για αυτά.

Πάντως δεν θεωρώ κακό την πειρατεία, ειδικά στις ταινίες και φυσικά στα παιχνίδια. Όταν ένα παιχνίδι κάνει πχ 60 ευρώ, το πάρεις και είναι μέτριο ή μικρής διάρκειας κλαις τα λεφτά σου.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
11 Feb 2017 00:38 - 11 Feb 2017 00:41 #193683 by Βασιλης Γαλανος
Εγω ειμαι της μεσης επιλογης.

Αγοραζω μονο παιχνιδια που μου αρεσουν πολυ και που αξιζει στους developers μια στηριξη.
Παραδειγματος χαριν,το Firewatch που το βρηκα υπεροχο το εχω αγορασει,οπως επισης και τα Mass Effect και Bioshock series τα εχω αγορασει μονο και μονο για συλλεκτικους λογους.Τα αλλα games για pc που εχω αγορασμενα με το ζορι ξεπερνανε τα δαχτυλα των 2 χεριων.Και πολλα απο αυτα απο steam sales bundles.Δεν μετραω steam keys απο giveaway,διαγωνισμους και δωρα που μου εχουν κανει.

Αμα το παιχνιδι αξιζει τα λέφτα του και την στηριξη του,θα την εχει.

Ενας ακομα λογος που δεν εχω τυψεις,ειναι οτι οντας φοιτητης και πλεον ανεργος,δεν εχω αντικειμενικα την ανεση να αγοραζω τα παιχνιδια που θελω να παιξω.
Και ειδικα οταν εταιριες οπως η ΕΑ,που εχουν κανει πλεον εταιρικη πολιτικη να παιζουν με τα νευρα των fans τους,λανσαρουν παιχνιδια,η πειρατεια ειναι μονοδρομος.
Το επερχομενο Mass Effect για παραδειγμα,δεν θα εχει το παιχνιδι με την Collectors και ουτε θα κυκλοφορισουν dlc bundles,με αποτελεσμα να πρεπει να αγορασεις τα dlc ξεχωριστα.Δηλαδη αν θελω να παιξω ολοκληρωμενο το παιχνιδι φετος,θα πρεπει να δωσω 100 ευρω και πανω,αν κρινω απο το Battlefield 1.Μην πω αν ηθελα και την collector's.Απλα απαγορευτικο.

Απο την αλλη,η CD Project Red,εχει πολυ φιλικη πολιτικη προς τον πελατη.Οχι μονο παραδωσανε ενα αψογο παιχνιδι στο κοινο τους,αλλα οι τιμες ειναι παραπανο απο προσιτες.
Το Witcher 3 δεν το εχω παιξει ακομα,αλλα μολις το παρω θα ειναι αγορασμενο και σεκφτομαι να παρω και την collector's.

Εν κατακλειδι,πειρατεια υπαρχει παντου.Τις σειρες που βλεπεις θα τις δεις online ή pirate bay,ως επι το πλειστον,τον δισκο της ταδε μπαντας που σου αρεσει θα τον κατεβασεις,το ιδιο και για τις ταινιες.Τα παιχνιδια δεν διαφερουν καθολου.
Υπαρχει τροπος να στηριξεις ολες τις κατηγοριες ομως,με το καταλληλο κινητρο την φορα.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."
Last edit: 11 Feb 2017 00:41 by Βασιλης Γαλανος.

More
11 Feb 2017 02:27 - 11 Feb 2017 02:29 #193689 by Angel
Καμία τύψη κυρίως γιατί δεν αξίζουν όλα τα παιχνίδια τα λεφτά τα οποία ζητάν οι εταιρίες (πχ. Resident Evil 7,ζητάν 50€ για ενα single player game ενώ το For Honor κοστίζει 60 και έχει και single και multiplayer.Πήρα δύο παιχνίδια που μου ήρθαν στο μυαλό,μην θιχτεί κανείς :P ) συν οτι μπορεί κάτι να μην μου αρέσει όσο περίμενα και να καταλήγω να λέω "πω ρε φίλε τσάμπα λεφτά έδωσα".Είναι και ένα είδος τεστ η πειρατεία.Άμα σου κάτσει η στραβή και δεν σου αρέσει απλα το βγάζεις και τελείωσε η δουλειά.Επίσης τελευταία βλέπω πολλά θεματάκια με optimization σε αρκετά καινούρια παιχνίδια πράγμα το οποίο δεν επιτρέπεται.Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 40-50-60 ευρώ και το PC σου να πληροί τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και να μην μπορείς να κάνεις βήμα μεσα στο παιχνίδι και να περιμένεις μήνες για να το φτιάξουν και ΑΝ το φτιάξουν.Βέβαια υπάρχει και το μεγάλο ΑΛΛΑ.Αν κάποιο game μου αρέσει πάρα πολύ και θεωρήσω οτι αξίζει να δώσω λεφτά για να υποστηρίξω και την εταιριία που το έβγαλε αλλα και τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί άπειρες ώρες πανω του θα το αγοράσω.Είτε σε κάποια έκπτωση ή αν έχω την οικονομική δυνατότητα εκείνη την στιγμή θα το πάρω full price.Και μαλιστά μπορώ να σας πω οτι εχω τερματίσει αρκετά παιχνίδια πειρατικά και με το που τα αγόρασα τα ξανα έπαιξα με τεράστια ευχαρίστηση και ζήλο.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.
Last edit: 11 Feb 2017 02:29 by Angel.

More
11 Feb 2017 11:38 #193701 by Νικολής Ασημάκης
Είδα πως το 2009 και 2010 που είχα ποστάρει σε αυτό το τόπικ, τα σχόλιά μου ήταν καθόλου τύψεις. Επτά χρόνια μετά, πρέπει να ομολογήσω πως έχω κόψει μαχαίρι την πειρατεία στα games. Αφενός γιατί δουλεύω και, σε συνδυασμό με την άνοδο του Steam και sites όπως Kinguin βρίσκω καλά παιχνίδια σε χαμηλές τιμές. Επίσης είμαι και φοιτητής παράλληλα, άρα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Πάντα θα υποκύψω να τσιμπήσω το τάδε νέο παιχνίδι για να το "παίξω αργότερα", αλλά οι ρυθμοί και αριθμοί έχουν πέσει συγκριτικά με τα σχολικά χρόνια. Αφετέρου, έχω ψαχτεί με το χώρο περισσότερο, στα πλαίσια πιθανότητας να εργαστώ σε αυτόν, και έχω ανακαλύψει πόσο πρόβλημα είναι η πειρατεία, ειδικά σε μικρομεσαίες εταιρείες. Ήταν και ένα ωραίο bitch-slap όταν κατέβαζες πειρατικό το indie παιχνίδι Game Dev Tycoon και σου είχε μέσα στον κώδικα πειρατεία και πρακτικά από μια φάση και μετά πτώχευες/έχανες λόγω...πειρατείας.

Πλέον τα μόνα πειρατικά που έχω είναι 2:

1) Κάποια παιχνίδια της EA (Sims/Mass Effect 3 DLC) γιατί ενώ λατρεύω τα παιχνίδια αυτά καθεαυτά, τα expansions/dlc/missing content είναι αισχρά. Οπότε έχω αυθεντικά τα base games και βουτάω τα υπόλοιπα. Αν και έχω καιρό να παίξω.

2) Το Punisher παιχνίδι για pc γιατί δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά αυθεντικό. Σαν να το κατάπιε η γη ένα πράγμα. Ούτε digital ούτε physical copy. Περίεργα πράγματα.
The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης