Εγω ειμαι της μεσης επιλογης.
Αγοραζω μονο παιχνιδια που μου αρεσουν πολυ και που αξιζει στους developers μια στηριξη.
Παραδειγματος χαριν,το Firewatch που το βρηκα υπεροχο το εχω αγορασει,οπως επισης και τα Mass Effect και Bioshock series τα εχω αγορασει μονο και μονο για συλλεκτικους λογους.Τα αλλα games για pc που εχω αγορασμενα με το ζορι ξεπερνανε τα δαχτυλα των 2 χεριων.Και πολλα απο αυτα απο steam sales bundles.Δεν μετραω steam keys απο giveaway,διαγωνισμους και δωρα που μου εχουν κανει.
Αμα το παιχνιδι αξιζει τα λέφτα του και την στηριξη του,θα την εχει.
Ενας ακομα λογος που δεν εχω τυψεις,ειναι οτι οντας φοιτητης και πλεον ανεργος,δεν εχω αντικειμενικα την ανεση να αγοραζω τα παιχνιδια που θελω να παιξω.
Και ειδικα οταν εταιριες οπως η ΕΑ,που εχουν κανει πλεον εταιρικη πολιτικη να παιζουν με τα νευρα των fans τους,λανσαρουν παιχνιδια,η πειρατεια ειναι μονοδρομος.
Το επερχομενο Mass Effect για παραδειγμα,δεν θα εχει το παιχνιδι με την Collectors και ουτε θα κυκλοφορισουν dlc bundles,με αποτελεσμα να πρεπει να αγορασεις τα dlc ξεχωριστα.Δηλαδη αν θελω να παιξω ολοκληρωμενο το παιχνιδι φετος,θα πρεπει να δωσω 100 ευρω και πανω,αν κρινω απο το Battlefield 1.Μην πω αν ηθελα και την collector's.Απλα απαγορευτικο.
Απο την αλλη,η CD Project Red,εχει πολυ φιλικη πολιτικη προς τον πελατη.Οχι μονο παραδωσανε ενα αψογο παιχνιδι στο κοινο τους,αλλα οι τιμες ειναι παραπανο απο προσιτες.
Το Witcher 3 δεν το εχω παιξει ακομα,αλλα μολις το παρω θα ειναι αγορασμενο και σεκφτομαι να παρω και την collector's.
Εν κατακλειδι,πειρατεια υπαρχει παντου.Τις σειρες που βλεπεις θα τις δεις online ή pirate bay,ως επι το πλειστον,τον δισκο της ταδε μπαντας που σου αρεσει θα τον κατεβασεις,το ιδιο και για τις ταινιες.Τα παιχνιδια δεν διαφερουν καθολου.
Υπαρχει τροπος να στηριξεις ολες τις κατηγοριες ομως,με το καταλληλο κινητρο την φορα.    

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."