Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
30 Jun 2011 12:44 #95161 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Πραγματικό αίσχος αυτά που έγιναν εχτές.

Έχουμε κανέναν που πήγε για να μας περιγράψει τι βίωσε? Γιατί δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στα κανάλια, τα blogs, τα ανώνυμα sites κλπ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jun 2011 13:14 #95163 by Akis Glinos
Ημουνα εγω Συνταγμα.Κουκουλοφοροι και μπατσοι μας δουλευανε.Πηγα απο το μεσημερι με χειρουργικη μασκα αλλα εφαγα τοσο δακρυγονο που εφυγα πανω στο διωρο.Απορω πως αντεξανε οσοι ητανε μεσα.Πρεπει να ειναι κομαντο με εμπειρια σε πορειες.
Ενταξει υπηρχανε και αναρχικοι κανονικοι αλλα κυριως οι κουκουλοφοροι μαθευτηκε χθες το βραδυ οτι ηταν της εθελ.κανανε ταχα μου οτι ριχνανε πετρες σε 2-3 ματ αλλα δεν τα πλησιαζανε!και μετα απο κανα μισαωρο σκανε 3 διμηριες νοτια της πλατειας και την καθαριζουνε με δακρυγονα μεχρι πανω.μεχρι και στο μετρο ριξανε!!μιλαμε για κανονικη χουντα!

Το βραδυ εμαθα απο το zougla.gr tv οτι συνεχιζανε να πετανε δακρυγονα και μεσα στο μετρο.χτυπησανε μεχρι και υπαλληλο του μετρο κι ειχε κοσμο μεσα ρε παιδια που ητανε τραυματιες.μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα!για μενα πρεπει να παραιτηθουνε σημερα κιολας.

More
30 Jun 2011 13:45 #95164 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Δεν πρόκειται να παραιτηθούν. Τα συμφέροντα είναι τεράστια. Πρέπει εμείς να τους διώξουμε πριν να είναι πολύ αργά...

More
30 Jun 2011 15:52 #95179 by Μάνος Γρυπάρης
Κι εδώ τα Ματ του Παπουτσή. Όλα τα βίντεο ένα κι ένα.

vimeo.com/25763703

[youtube:24mfquq8]
[/youtube:24mfquq8]

Διαδώστε τα βίντεο από το κανάλι στο YouTube.
www.youtube.com/RealDemocracyGr

Η Χούντα επέστρεψε.
Φροντίστε στις επόμενες εκλογές να μην κάνετε το ίδιο λάθος.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
03 Jul 2011 13:54 #95283 by Μάνος Γρυπάρης
Κανονικό ξεπούλημα της Ελλάδας!
του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα βγήκε στο σφυρί. Σας αποκαλύπτουμε σήμερα χωρίς σχόλια τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Άρθρο 1- Παράγραφος 6: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι έτη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του...
υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».
Δηλαδή, ουσιαστικά καθιερώνεται για πάντα ο Φορέας που θα βγάζει όποτε θέλει σε πλειστηριασμό την όποια κρατική περιουσία.

Άρθρο 2 – Παράγραφος 3-4: «Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα κινητές αξίες εταιρειών του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας».
Δηλαδή, όπως θα έλεγε και ο κ. Αλέφαντος στο Ταμείο παραδίδονται για αξιοποίηση «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», της υλικής καιν άυλης περιουσίας του Δημοσίου χωρίς καμία παρέμβαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απλά με μια απόφαση υπουργού.

Άρθρο 2 – Παράγραφος 7: «Από την μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενο κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος χωρίς αμοιβή και υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του και εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από την διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος».

Δηλαδή, και μετά την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης του Δημοσίου του όποιου ακινήτου, το κράτος πρέπει να ξοδεύει για τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση για απροσδιόριστο χρόνο. Π.χ. κτίρια Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα μπουν για ξεπούλημα στο Ταμείο, αλλά ακόμα κι αν περάσουν 3-4 χρόνια μέχρι να τα αγοράσουν κάποιοι εμείς θα ξοδεύουμε σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό για την καλή τους συντήρηση.

Και το χειρότερο από όλα: Οι υπουργοί Οικονομικών με αποφάσεις τους θα μπορούν να έρχονται και να βγάζουν στο σφυρί σπίτι, οικόπεδο, χωράφι οποιουδήποτε πολίτη, λόγω δημοσίου συμφέροντος.

Ιδού τι αναγράφεται στο άρθρο 2- παράγραφος 8 του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες. «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών για λόγους Μείζονος Σημασίας Δημοσίου Συμφέροντος».

«Ο οφειλέτης έχει την ίδια εξουσία με το δανειστή. Μπορεί να του πει, αν δεν μου κάνεις καλύτερη συμφωνία, δεν σε πληρώνω».

«Αδειάζει» το Γιωργάκη ο αμερικανός καθηγητής του
«Ο οφειλέτης έχει την ίδια εξουσία με το δανειστή. Μπορεί να του πει, αν δεν μου κάνεις καλύτερη συμφωνία, δεν σε πληρώνω».

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα λέει ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Richard Wolff, που υπήρξε, μάλιστα, στο παρελθόν και καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλάει για την ελληνική κρίση και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους, χωρίς μείωση των κοινωνικών δαπανών ή φορολόγηση των μικρομεσαίων τάξεων, ενώ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δέχθηκε όλο το χρέος!

Τίποτα δεν διδάχθηκες πια από τον καθηγητή σου, Γιωργάκη; Εκτός αν αυτές οι λύσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα που τόσα χρόνια “θρέφουν” εσένα και το πολιτικό σύστημα του κόμματος σου…

[youtube:1e6jd9hl]
[/youtube:1e6jd9hl]

Πηγή: Onnews.gr

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
03 Jul 2011 14:09 #95285 by eliminator
Ή τους ρίχνουμε τώρα η θα βγαίνουμε στο δρόμο και θα βλέπουμε γερμανικές και αμερικάνικες σημαίες. Διαλέξτε και πάρτε.

More
06 Jul 2011 01:25 #95379 by Μάνος Γρυπάρης

Έχασε την ακοή του εξαιτίας των ΜΑΤ!

Ο Δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

“Εποχές καταλυμένης Δημοκρατίας”

Ανακοίνωση για την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από τα ΜΑΤ και την ομάδα “ΔΕΛΤΑ”, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του (!) εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Ο συνάδελφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά!

Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!”

ΤΕΛΟΣ και η δωρεάν παιδεία από τα πανεπιστήμια
Γιά την Πατρίδα, γιά την Ελλάδα, γιά τους Έλληνες, γιά την Μεγάλη Αλλαγή, γιά ένα καλύτερο Μέλλον πού αξίζουμε, γιά το Αύριο των Παιδιών μας, καταργούμε... την Δωρεάν Παιδεία των παιδιών της Ελλάδος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα...

Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Γιούνκερ, Ρουμπάϊ, Όλι Ρεν, αμέσως απέστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρωθυπουργό μας Γ.Παπανδρέου γιά την μεγάλη Μεταρρυθμιστική Τομή.Τουτ' αυτό έπραξαν και καί όλοι οι μεγάλοι Χρηματοπιστωτικοί--Τοκογλυφικοί οίκοι, όπως και όλες οι μεγάλες ξένες εφημερίδες πού χρηματοδοτούνται από την Wall Street.

Όλοι ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ στην συγκέντρωση των Αγανακτισμένων. Δεν πάει άλλο.

Δείτε επίσης
Ο Παπανδρέου θεωρεί τα ποντιακά ξένη γλώσσα.

Πως να μπλοκάρετε και να αναστείλετε προσωρινά οποιαδήποτε εις βάρος σας καταδικαστική απόφαση

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
06 Jul 2011 12:22 #95388 by Βασίλης Δρέττας
κριμα για αυτη τη χωρα που εχει τοσες δυνατοτητες αλλα δεν τις εκμεταλευεται. μας βλεπω εμας τους νεος να φευγουμε εξαιτιας αυτων που μας κυβερνανε

More
06 Jul 2011 13:50 #95389 by Μάνος Γρυπάρης
6 εκατομμύρια ευρώ για ταξίδια μέσα σ ένα χρόνο!
Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό 5.803.398 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του υπευθύνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δράμας, κ. Μαργαρίτη Τζίμα και αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιο του 2010 μέχρι Απρίλιο του 2011. Χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο λαός και μάλιστα για μετακινήσεις σε πόλεις που γίνονται 3 και 4 πτήσεις κάθε μέρα από αεροπορικές εταιρείες.

Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Αν είναι δυνατόν για μονοήμερη μετακίνηση υπουργού στο ΠΑΡΙΣΙ να πληρώνουμε περίπου 50.000 ευρώ όταν το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει 500 ευρώ. Αυτό είναι πρόκληση για ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά. Όταν μια κυβέρνηση καλεί το λαό σε αβάσταχτες θυσίες και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε προκλητική σπατάλη, τότε κάτι δεν πάει καλά».

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
08 Jul 2011 13:25 #95490 by Μάνος Γρυπάρης
"Νόμιζα πως ήμουν νεκρός"
Την προσωπική του μαρτυρία έδωσε μιλώντας στον Εξάντα, ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του, Μανώλης Κυπραίος. Του πέταξαν την κρότου λάμψης ενώ είχε επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα

Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ενώ κάλυπτε το ρεπορτάζ. Κι όμως η μόνιμη αναπηρία του δεν προήλθε στο πεδίο των μαχών, σε κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής, αλλά από την ωμή βία που του ασκήθηκε, από δυνάμεις της αστυνομίας, στις 15 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ εκτόξευσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης εναντίον του, σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του.

Το τραγικό είναι, πως σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου στον Εξάντα, είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την πράξη του αστυνομικού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του ο Μ. Κυπραίος και στα δύο αυτιά!

Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ, καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα.

Καλύτερα όμως να δούμε πως περιγράφει ο ίδιος λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου στον Εξάντα

"Ήταν κάπου 9 το πρωί στις 15 Ιουνίου, όταν έφτασα με το μετρό στο Σύνταγμα. Αποφάσισα να μη βγω στον κεντρικό χώρο της πλατείας αλλά στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας. Βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο, είδα στη Βασιλίσσης Σοφίας κάτι που με «πάγωσε».

Ένα σιδερένιο τείχος. Ένα τείχος που όμοιό του είχα δει να στήνουν οι πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες απέναντι από τους άοπλους Παλαιστινίους αμάχους.

Αμέσως ένα προαίσθημα ανησυχία και ενδόμυχα ένας φόβος αν θέλεις με κυρίεψε. Αυτοί τη φορά ήταν αποφασισμένοι για όλα είπα μέσα μου.

Αυτό με έκανε να είμαι πιο προσεκτικός και πιο επιφυλακτικός. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να ξεσπάσει η «φωτιά».

Οι απλοί έλληνες πολίτες που βρίσκονταν εκεί, ήταν και αυτοί προβληματισμένοι με τους αστυνομικούς «ρόμποκοπ» όπως τους ονόμαζαν κοροϊδευτικά, λόγω των ειδικά ενισχυμένων στολών που φορούσαν.

Η ώρα περνούσε όταν ξαφνικά βρισκόμενος στο τέλος της πλατείας Συντάγματος, άρχισε ομοβροντία χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Μαζική και χωρίς στόχευση. Ο κόσμος πανικόβλητος έτρεχε να κρυφτεί. Και εγώ μαζί τους σε μια γωνιά Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

Με το ένα το κινητό για να μεταδίδω με την άλλη η φωτογραφική μηχανή. Τα λεπτά ατελείωτα και μαζί το κλάμα και η δυσφορία στην αναπνοή. «Θα αντέξεις» έλεγα στον εαυτό μου δίνοντας κουράγιο. Βλέπω μέσα από την στοά του υπουργείου Οικονομικών πίσω από τα ΜΑΤ να βγαίνουν κουκουλοφόροι με καδρόνια στα χέρια. «Πάγωσα».

Αυτό δεν πρέπει να το χάσω είπα.
Μα ξαφνικά μπροστά μου σωριάζεται ένας ηλικιωμένος. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Μαζί με κάποιους άλλους συμπολίτες μας, τον σηκώσαμε και τον πήγαμε στο πρόχειρο ιατρείο στην πλατεία.

Βλέποντας, θυμήθηκα τα πρόχειρα νοσοκομεία εκστρατείας που είχα δει στο Κόσοβο. Πραγματικά πεδίο μάχης μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας μου. Της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συνέχισα. Αυτή τη φορά τα επεισόδια γίνονταν Φιλελλήνων και Ξενοφώντος. Με μεγαλύτερη ένταση. Χωρίς κουκουλοφόρους. Τα ΜΑΤ έριχναν αδιάκριτα και αναίτια χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Το ίδιο σκηνικό. Κανένα έλεος σε κανέναν. Τα ΜΑΤ χτυπούσαν με τα κλομπ ό,τι κινιόταν. Μια φρενίτιδα οργής και βίας. Σαν κοπάδι καρχαριών.

Αυτό με έκανε να μπω στις αρχές μιας στοάς επί της Φιλελλήνων, να μεταδίδω και να τραβώ φωτογραφίες από εκεί. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος μου.

Οπισθοχωρώντας μια ομάδα των ΜΑΤ, ο διμοιρίτης με ρωτάει γιατί τραβάω φωτογραφίες.

Και ξέροντας τη διαδικασία του λέω είμαι δημοσιογράφος και του δείχνω την ταυτότητα της Ενώσεως Συντακτών. Μάταια. Αυτό τον εξόργισε.

Αφού με στόλισε σε «άψογα γαλλικά», με δείχνει με το δάκτυλο σε έναν από την ομάδα του. Κατάλαβα πως κάτι θα γινόταν. Αλλά πίστευα πως το πολύ-πολύ να εισέπραττα καμία «βουρδουλιά».

Όχι. Ο ευτραφής άνδρας των ΜΑΤ σε κλάσματα δευτερολέπτων πετάει μπροστά μου μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Όταν η προβλεπόμενη απόσταση έκρηξης είναι 50 μέτρα, καταλαβαίνετε τι έπαθα όταν η έκρηξη έγινε στους 50 πόντους.

Ένιωσα όλο το σώμα μου να τινάζεται, πέφτω μέσα στην στοά και για δευτερόλεπτα νόμιζα πως ήμουν νεκρός.

Λίγο μετά ένιωσα χέρια να με σηκώνουν και θολά να προσπαθώ να τους δω. Δεν μπορούσα όμως να τους ακούσω.

Ήταν ο Γιώργος, ο Τάκης, η Μαρία, η Κωνσταντίνα, ο Νίκος και ο Πρόδρομος, όπως έμαθα μετά. Ζαλισμένος και λουσμένος με λίτρα νερού, προσπαθούσα να συνέλθω.

«Πρέπει να φύγεις να πας στο νοσοκομείο» μου έλεγαν με νοήματα. Κατάλαβα πως έπρεπε να το κάνω αμέσως.

Με δυσκολία άρχισα να ανεβαίνω την Φιλελλήνων. Για να κατευθυνθώ προς το Ζάππειο και μετά στον Ευαγγελισμό, πεζός.

Μαζί και δεκάδες άλλοι απλοί πολίτες, κάποιοι από αυτούς με τα παιδιά τους που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Εκεί όμως μας περίμενε μια δεύτερη μεγάλη έκπληξη.

Μια ομάδα δειλών (ας μου επιτραπεί η έκφραση) της «Ομάδας Δέλτα» με μηχανές μας περικυκλώνει, όπως οι Ινδιάνοι τη μονάδα του στρατηγού Κάστερ.

Άρχισαν να μας βρίζουν και να μας χτυπούν. Προσπαθώντας να καλύψω έναν άγουρο έφηβο, ήταν δεν ήταν 15 ετών, δέχθηκα απανωτά χτυπήματα στη μέση και τα πόδια, με τις μηχανές να έρχονται επάνω μας με φόρα και μερικά μέτρα πριν από εμάς οι οδηγοί τους να φρενάρουν απότομα.

Κανονικός τραμπουκισμός και «νόμιμη» βία.

Χωρίς ακοή, χτυπημένος και να σφαδάζω από τους πόνους έφτασα στον «Ευαγγελισμό». Όμως δεν εφημέρευε και έπρεπε να πάω στον «Ερυθρό». Στην κατάσταση που ήμουν, ούτε ένα ασθενοφόρο δεν υπήρχε να με μεταφέρει…

Έφτασα με μεγάλη δυσκολία στον Ερυθρό. Οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής ΩΡΛ και οι παθολόγοι ήταν το λιγότερο άψογοι.

Πέρασα δέκα εφιαλτικές ημέρες προσπαθώντας να σώσουν οι γιατροί την ακοή στο δεξί αυτί, πρωτοστατούντος του καθηγητή κ. Βαθυλάκη. Δυστυχώς όμως η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη.

Είχε επέλθει πλήρης κώφωση και στα δύο αυτιά. Είχε καταστραφεί πλήρως το βασικό όργανο ακοής ο κοχλίας και στις δύο πλευρές του κεφαλιού.

Ήμουν κωφός…

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους. Άφησαν ανάπηρο έναν πολίτη. Και αυτός ήμουν εγώ.

Ο ευαίσθητος και δημοκράτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσής δεν καταδέχθηκε ούτε μια συγνώμη να ζητήσει. Ούτε φυσικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λ. Οικονόμου.

Θα σκέφτηκαν πως ανήκω στις «παράπλευρες απώλειες». Και στα ολιγαρχικά καθεστώτα δεν υπάρχει «συγνώμη» αλλά το: «καλά να πάθεις».

Νομίζω όμως πως ακόμα το πολίτευμά μας ονομάζεται Δημοκρατία.

Τώρα καλούμαι να ζήσω διαφορετικά. Μια διαφορετική ζωή, χωρίς ακοή, με κατεστραμμένα το μέλλον και τα όνειρά μου από τη μανιακή βία των ΜΑΤ, που ένας Θεός ξέρει τι εντολές είχαν.

Τουλάχιστον πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω, το: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»…»

Πηγή : Πατήστε Like και διαδώστε το.

Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξη!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)