Shikabane_Hime7 wrote: Κάντε τους 4 χαχαχα! Σίγουρα ποτέ μη λες ποτέ για το οτιδήποτε, αλλά πολύ δύσκολα για μένα προσωπικά, γενικά δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω την ησυχία μου 
Από τη μια είναι δύσκολα τα πράγματα για να κάνεις οικογένεια στη χώρα μας και από την άλλη το όλο θέμα του γάμου δεν με γεμίζει και τόσο. Όλο χωρισμένα ζευγάρια βλέπω. Πολλά παραδείγματα από γνωστούς που έχω δει. Τώρα πρόσφατα πχ, ήταν 9 χρόνια μαζί οι άλλοι, έκαναν πριν 5 μήνες παιδί και θυμήθηκε τώρα η τύπισσα ότι δεν ταιριάζουν και ζήτησε διαζύγιο. Πραγματικά χωρίζουν με το παραμικρό, τι να πω, για ηλίθιους λόγους. Νομίζω πως η κοινωνία εξωθεί βασικά τους ανθρώπους να κοιτάνε το γάμο ως κάτι αναγκαστικό για να φαίνεσαι σωστός ή κάτι τέτοιο και πολλοί βιάζονται.
Ακριβώς αυτό!Η κοινωνία σε εξωθεί απο μικρό να παντρευτείς γιατί έτσι είναι το "σωστό".Το κάνουν πολλές φορές και οι γονείς μας που είναι μέρος της κοινωνίας.Κάθε άνθρωπος γνωρίζει ο ίδιος τι είναι σωστό για τον εαυτό του.
Τώρα για τα ζευγάρια που χωρίζουν είναι γιατί πολύ απλά έπεσαν στη παγίδα του political correctness αν το λέω σωστά.Δεν είναι έτοιμοι να συζήσουν με κάποιον αλλά βιάζονται γιατί έχουν την ιδέα οτι δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι η γιατί θα μιλάει ο κόσμος η....
Μιας και είμαστε στο off topic thread θα πω τη δική μου γνώμη για το γάμο.Ο γάμος είναι ένας ακόμη τρόπος του συστήματος να σε ελέγχει.Δυστυχισμένος γιατί ζείς με τον λάθος άνθρωπο,χρεωμένος γιατί παίρνεις δάνειο για να αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι με δικαιολογία τα παιδιά που έχεις η θα κάνεις,τα οποία δεν γνωρίζεις τι θα θέλουν πραγματικά.Και αν δεν το κάνεις,τρώς ένα διαζύγιο λόγω της γρίνιας του συντρόφου σου κι απο δω πανε κι άλλοι με τα μισά σου υπάρχοντα.
Θυσιάζεις την ελευθερία σου για μια "καλύτερη" ζωή που δεν είναι κάν καλύτερη.Δίνεις στον άλλον την ευκαιρία να βγάζει τα απωθημένα του και τα κόμπλεξ του πάνω σου και να έχει το νόμο με το μέρος του.Και η ερωτική πράξη γίνεται "συζηγικά καθήκοντα"(αν έχεις το θεό σου).
Γιατί δεν μπορείς απλά να ζείς μαζί με κάποιον,τι το κακό έχει η συμβίωση?