Μαλεζάνι: Με νοοτροπία νικητή
Βαρκελώνη, αποστολή Β. Παπαθεοδώρου, Ν. Βασιλαράς.Προσγειωμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ομάδα του έχει δύσκολο έργο, αλλά πρόσθεσε πως θα παίξουν 11 εναντίον 11, ενώ οι παίκτες του θα έχουν νοοτροπία νικητή. Για κρίσιμο αγώνα μίλησε ο Ροναλντίνιο. Αισιόδοξοι Κονσεϊσάο και Βόουτερ.
Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα ερωτήθηκε και απάντησε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
-Λένε ότι για να πάρει μια ομάδα αποτέλεσμα στο Καμπ Νου, εκτός από τύχη χρειάζεται θράσος και την βοήθεια Αγίων. Ισχύει ή είναι υπερβολή;
«Η τύχη χρειάζεται πάντοτε χρειάζεται και για την Μπαρτσελόνα. Εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα, παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα και αυτά είναι τα πλαίσια».
-Με δεδομένο ότι το αυριανό ματς είναι πιο δύσκολο από της Αθήνας, τι διαφορετικό θα δώσει στην ομάδα του σε ότι αφορά στην ενδεκάδα και στο σύστημα;
"Το παιχνίδι της Αθήνας πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Αύριο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όταν παίζεις με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πρέπει να είσαι όσο πιο ακριβείς γίνεται και με όσα λιγότερα λάθη. Η ομάδα είναι έτοιμη και βάζοντας αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι μας θα ξεκινήσουμε τον αγώνα με τις καλύτερες προοπτικές".
-Με δεδομένο ότι στο πρώτο παιχνίδι η τακτική λειτούργησε άψογα να περιμένουμε να δούμε την ίδια τακτική;
"Η Μπαρτσελόνα παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, το ίδιο και εμείς και όπως είπα το σημαντικό είναι να μην κάνουμε λάθη".
-Πως βλέπεται έναν βαθμό ισοπαλίας; Μόνο σαν αποτέλεσμα ή και το ότι δεν αφήνει την Μπαρτσελόνα να χαλαρώσει στη συνέχεια;
"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμλένοι 100 στο αυριανό παιχνίδι χωρίς να σκεφτόμαστε την Βρέμη ή οτιδήποτε άλλο. Με δεδομένο ότι η διοργάνωση είναι σαν ένα μικρό πρωτάθλημα και υπάρχουν περιθώρια για να ξαναγυρίσεις στο παιχνίδι της πρόκρισης. Για αυτό μας ενδιαφέρει μόνο το αυριανό ματς".
-Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός φτιάχνει μια νέα ομάδα, αν ο Παναθηναϊκός πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα θα το θεωρεί ποδοσφαιρικό θαύμα που θέτει τον πήχη πιο ψηλά;
«Θέλω να ανοίξω μια παρένθεση εδώ. Όπως τα λέμε εδώ μου θυμίζει μνημόσυνο. Ότι δηλαδή αν χάσουμε εντάξει, δεν έγινε τίποτα, ενώ αν κερδίσουμε θα είναι θαύμα. Δεν το βλέπουμε έτσι, θα μπούμε να κερδίσουμε και να έχουμε την νοοτροπία του νικήτή. Αυτό θέλω να περάσω στην ομάδα».
-Θα θωρακίσετε την αμυντική διάταξη και θα παίξετε με αντεπιθέσεις;
«Όσο αφορά την άμυνα θα πρέπει να αμυνθούμε δυνατά. Δεν είναι μόνο η άμυνα όμως, πρέπει να επιτεθούμε έξυπνα και όχι μόνο να αμυνθούμε, γιατί πολλά γκολ στο ποδόσφαιρο τα τρως όταν προσπαθείς να επιτεθείς με λάθος τρόπο».
-Σε αυτό το σχέδιο για επίθεση με έξυπνο τρόπο περιλαμβάνει δυο επιθετικούς; Γιατί στο Ούντινε ο Παναθηναϊκός έπαιξε με έναν και κόντρα σε μια μικρότερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα.
"Δεν θέλω να συσχετίσω το παιχνίδι με την Ούντινε, αφού πάμε πολύ πίσω. Τα πλάνα της ομάδας είναι πλέον προκαθορισμένα. Δεν έχει σημασία να παίζεις με 3 ή με 4 επιθετικούς, αλλά να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο πλέον υπάρχει. Από όσο ξέρω όταν ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με την Μπαρτσελόνα είχε αφήσει μια ιστορία, άρα έβγαινε στην επίθεση. Δεν θα έλεγα ότι κάποιος προπονητής και ειδικά εγώ βάζει μια ομάδα να αμύνεται μόνο. Θέλει δυνατή άμυνα και έξυπνη επίθεση".
-Πως βλέπετε την Μπαρτσελόνα των τελευταίων αγώνων. Τι πιστεύεται για τον Ροναλντίνο και τον Μέσι;
«Την παρακολουθώ. Είναι ευχάριστο να βλέπεις ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Ροναλντίνιο είναι ένας μεγάλος παίκτης και με απασχολεί το πώς θα τον αντιμετωπίσουμε. Όσο για τον Μέσι θα προτιμούσα να έπαιζε».
-Γιατί θα θέλατε να παίξει ο Μέσι;
"Είναι απλή εξήγηση. Επειδή τον γνωρίζουμε θα προτιμούσαμε να είχαμε αυτόν απέναντί μας".
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Φλάβιο Κονσεϊσάο..
-Η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Πιστεύω πως ναι. Παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χαίρονται με αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».
-Τι σημαίνει να παίζεις και πάλι στην Ισπανία;
"Είμαι χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ για να παίξω κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες και να δούμε τι θα γίνει αύριο".
-Πιστεύεις ότι ο Ροναλντίνιο μπορεί να πάρει τη Χρυσή Μπάλα;
«Πρέπει να την κερδίσει. Είναι ένας μεγάλος παίκτης και αξίζει να κερδίζει».
-Ενας από τους λόγους που ήρθες στον Παναθηναϊκό ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από την πρόκριση επί της Βίσλα, έθεσες νέους στόχους;
«Πάντα σκέφτομαι μεγάλους στόχους. Το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να σκεφτόμαστε μπροστά».
-Βλέπεις στο Ισπανικό πρωτάθλημα την Μπαρτσελόνα να παίζει καλά και την Ρεάλ όχι. Σε πονάει αυτό;
"Η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ".
* Σήμερα είναι αργία στην Βαρκελώνη, ημέρα των Αγίων Πάντων, με αποτέλεσμα όλα τα μαγαζιά να είναι κλειστά.
* Πριν αλλά και μετά την προπόνηση της Μπαρτελόνα περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια για να πάρουν αυτόγραφα και φωτογραφίες τους αστέρες.
* Σήμερα κατέφθασαν αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη και η πόλη απέκτησε και πράσινο χρώμα, με τον κόσμο να κάνει βόλτες και να τραγουδάει. Ωστόσο, ο κυρίως όγκος αναμένεται να έρθει άυριο.
* Η συνέντευξη Τύπου του Μαλεζάνι ξεκίνησε 45 λεπτά νωρίτερα απ' ότι ήταν προγραμματισμένη, για να εξοικονομηθεί χρόνος και να μην πάει πολύ αργά. Πάντως, η συνολική διάρκεια της ομιλίας του μαζί με τον Κονσεϊσάο ήταν 1 ώρα και 15 λεπτά.
* Ο Ροναλντίνιο εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με μαύρη μπαντάνα και μπλούζα που έγραφε βασιλιάς.
www.sportime.gr/xst/index.php?op
... 8&Itemid=1