Sephiroth wrote: Είδα το Civil War και αυτό που έχω να πω είναι πως μάλλον θα είναι και η τελευταία ταινία της Marvel που βλέπω.Σοβαρολογούν??Η ταινία μου έδωσε την εντύπωση ότι ξόδεψαν όλο το μπάτζετ σε cast και cgi και μετά άρχισαν να γράφουν με την κάμερα.Αυτή η μανία που έχουν να δημιουργούν την πιο απίθανη πλοκή για το σχέδιο του villain, με ξεπερνάει.Ούτε η διασταύρωση Dr.Doom/Mr.Sinister δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα τόσο κουφό σχέδιο.Και τα κατάφερε ένας απλός ταγματάρχης και ουσιαστικά μόνος του.....
Άμα θες 100% ρεαλισμό στην υπόθεση ταινιών τότε μη βλέπεις ταινίες με ήρωες και ταινίες που οι πρωταγωνιστές έχουν δυνάμεις, δηλαδή ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δε το λέω επιθετικά αυτό, απλά σχεδόν σε όλες τις ταινίες τέτοιου τύπου γίνεται πάνω κάτω αυτό που περιέγραψες. Δηλαδή το ότι ο κακός θα μπορούσε να είναι διάνοια δε σου πέρασε από το μυαλό; Μπορεί να ήταν αλλαγμένο το στόρυ και το origin του ως Zemo από τα κόμικ, αλλά είχε την διαβολική εξυπνάδα και την αποφασιστικότητα που έχει ο χαρακτήρας στα κόμικ. Επίσης είχε πάνω από ένα χρόνο για να σχεδιάσει τι ήθελε και τι έπρεπε να κάνει + ότι στη ταινία ήταν στρατιωτικός, άρα καλός στη στρατηγική/σχεδιασμό(όπως και στα κόμικ) Πάρα πολλοί κακοί στο σύμπαν της Marvel λειτουργούν μόνοι/σχεδόν μόνοι και σχεδόν πάντα έχουν ευφάνταστα σχέδια για να προκαλέσουν ζημιά στους ήρωες για διάφορους δικούς τους λόγους.
Το plot της ταινίας είχε κάποια θέματα και κενά (δεν είναι η μόνη της Marvel) που προσωπικά δεν μου άρεσαν, αλλά σαν σύνολο ήταν καλή και διασκεδαστική, όπως πρέπει να είναι μια ταινία βασισμένη σε κόμικ.