Ο σκηνοθέτης θέλει να περάσει την αίσθηση των games και στην ταινία
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Resident Evil Reboot
προέβη
σε δηλώσεις σχετικά με αυτήν.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Cregger μίλησε για το πώς μεγάλωσε παίζοντας τα Resident Evil και πώς αυτή η αγάπη του για τη σειρά της Capcom διαμόρφωσε το όραμά του για τη νέα αυτή κινηματογραφική μεταφορά. Πιο συγκεκριμένα
δήλωσε
: "Έχω παίξει όλα τα games. Το Resident Evil 4 το έχω τερματίσει εκατό φορές. Είμαι εμμονικός με αυτό. Και το μόνο που θέλω είναι να πω μια ιστορία που να τιμά την εμπειρία που νιώθεις όταν παίζεις τα games. Δεν έχω δει τις παλιές ταινίες απλώς δεν είναι το στυλ μου. Αλλά τα games είναι το πάθος μου. Είναι μια παιδική χαρά που λατρεύω και νομίζω πως η ταινία θα είναι απίθανη".
Όλες εκτός από μία από τις προηγούμενες live-action ταινίες Resident Evil είχαν σκηνοθετηθεί από τον Paul W. S. Anderson, με χαλαρές προσαρμογές των games, πρωτότυπες ιστορίες και την Milla Jovovich στον ρόλο της Alice. Ο Cregger δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πιστά το lore των games, αλλά όπως εξήγησε και σε άλλη συνέντευξή του, δεν σκοπεύει να σπάσει "κανέναν βασικό κανόνα" της σειράς. Όπως λέει, θέλει απλώς να αφηγηθεί μια ιστορία που να αποδίδει αυθεντικά την εμπειρία του να παίζετε ένα Resident Evil.
Η νέα κινηματογραφική ταινία Resident Evil σε σκηνοθεσία Zach Cregger στοχεύει να κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2026.