SPOILERS ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Δεν πιστεύω πως μου επιτίθεσαι προσωπικά, εδώ είναι forum και ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα. Αυτός είναι και ο ορισμός του φόρουμ άλλωστε. Αυτή ήταν η άποψή μου για την ταινία έχοντας λιώσει τις προηγούμενες (και εγώ Fan Boy του Star wars είμαι) και έχοντας λιώσει πααααάρα πολλά games σε pc/xbox/ps. Ναι ο εν λόγω ηθοποιός είχε καλή ερμηνεία (όχι όμως και ερμηνείες πχ σαν αυτή του naive Anakin στο episode III, αλλά καλή, ας μην ξεχνάμε πως είναι ένας πολύ νέος ηθοποιός) αλλά στάθηκα στο σημείο που με απογοήτευσε. Ναι, είχα υψηλές προσδοκίες, Star Wars είναι και με αυτό μεγάλωσα. Άρα κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχω υψηλές προσδοκίες. Αν ήταν η πρώτη ταινία Star Wars που έβλεπα δεν νομίζω πως θα με κράταγε για να δω και την επόμενη (εκτός αν ήμουν μικρότερος σε ηλικία, δεν ξέρω). Είμαι από τα άτομα που είδαν τις ταινίες από το πρώτο επεισόδιο και όχι από το τέταρτο (κακώς κατ εμέ, αλλά δεν είχα γεννηθεί τότε

). Στο πρώτο λοιπόν δεν είχα υψηλές προσδοκίες, όταν όμως είδα την φάτσα του Darth Maul πωρώθηκα για τα καλά. Κατ εμένα έτσι φαίνεται το πως πρέπει να είναι ένας Sith. Ναι, θα μου πεις όμως στα προηγούμενα Star Wars μιλάμε για την republic και την αυτοκρατορία, υπάρχουν ακόμα οι jedi κτλ. Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν σου φάνηκε εσένα πως στο επεισόδιο VII το σύμπαν του Star Wars έχει περάσει σε ένα είδος παρακμής? ίσως αυτό να ήθελε να περάσει ο J J Abrams στον κόσμο, δεν ξέρω. Εμένα έτσι μου φάνηκε, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτή είναι η άποψή μου και αυτό με απογοήτευσε. Επίσης σαν σενάριο πιστεύω πως είναι αναμάσημα, γιατί πάλι με Death Star έχουμε να κάνουμε (απλά πολύ μεγαλύτερο)
Όσον αφορά τον Luke, ναι με πείραξε. Για μένα αυτός είναι το έμβλημα-ναυαρχίδα τόσο των Jedi (ο τελευταίος που έμεινε αν εξαιρέσεις την Leia) όσο και του Star wars franchise (σε αντίθεση με τους περισσότερους που πιστεύουν πως είναι ο darth Vader) κατ εμέ. Άρα ναι, έπρεπε να υπάρχει λίγο παραπάνω από 5 λεπτά στα οποία ούτε μια λέξη δεν λέει.
Όσον αφορά την Ray τώρα, πιστεύει πως όλα αυτά (Luke, Jedi, Force etc) είναι μύθος. Τα λέει και στον Fin, τα λέει και στον Han Solo (ο οποίος της λέει το αντίθετο). Άρα γι αυτήν πιστεύει πως όλα αυτά είναι ένα παραμύθι. Δηλαδή πιστεύω πως ο Δράκουλας είναι ένα παραμύθι αλλά μετά που μαθαίνω πως υπάρχουν βρικόλακες, γίνομαι σε δευτερόλεπτα ο Blade? Θα δεχτώ πως μπορεί να χειριστεί το φωτόσπαθο επειδή μπορεί να χειριστεί και το κοντάρι γιατί αυτά τα δύο δεν διαφέρουν πολύ. Αλλά το να μπορεί να κάνει force Mind σε storm trooper, ΧΩΡΙΣ να το έχει καν διδαχτεί σημαίνει δύο πράγματα. Ή πως το Lore πήγε περίπατο, ή πως η Ray όσο περνούν οι επόμενες ταινίες θα είναι κάτι σαν τον Yoda.Απλά εγώ ποντάρω το πρώτο γιατί από όλα αυτά που έχω δει, κάποιος Jedi θέλει πολλά χρόνια σκληρής προπόνησης, πειθαρχίας και αντοχής, και, το βασικότερο, δάσκαλο, για να μάθει τόσο βαθιά την δύναμη. Σε τόσα games και σε τόσες ταινίες, όσο πολεμάς και εκπαιδεύεσαι ως jedi, τόσο μεγαλύτερες δυνάμεις έχεις. Τέλος, δεν λέω πως είναι μια μάπα ταινία, το αντίθετο μάλιστα. Απλά λέω πως εμένα δεν μου άρεσε και ένιωσα άσχημα γιατί με τρελαίνει το Star Wars Universe. Sorry για το τεράστιο reply απλά θέλω να σε βάλω στο δικό μου τρόπο σκέψης για να καταλάβεις το πώς έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα.