Το Σάββατο είδα το Creed και χθες είδα το X-Men: Days of the Future Past.
Creed: Είχα ξενερώσει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στο cinema, μιας και πολλοί έλεγαν πως χρησιμοποιούσαν την σειρά Rocky για να hype-άρουν το Creed και να πάνε να το δούνε, με αποτέλεσμα να ξενερώσεις γιατί δεν είναι το ίδιο με τις προηγούμενες. Έκατσα να το δω, όμως, γιατί έχω δει όλες τις προηγούμενες, λατρεύω τον Stallone και πιστεύω ότι, για την δουλειά του (όχι όλες οι ταινίες, αλλά οι περισσότερες έχουν μια ποιότητα), δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Ο Jordan (που κάνει τον γιο του Creed) είναι πολύ καλός, έχει μπει στο πετσί του ρόλου για τα καλά και φαίνεται να έχει χημεία με τον Stallone, μιας και οι σκηνές μεταξύ τους είναι πάρα πολύ καλές. Επίσης, συμπάθησα πολύ την κοπελιά που κάνει το ταίρι του μικρού Creed, όπως και το γεγονός ότι έβαλαν και στους 3 ρόλους ένα πρόβλημα που, όπως θέλει να δείξει και η ταινία, πρέπει να "πολεμήσουν" (δε γράφω παραπάνω, μην προχωρήσω σε spoilers). Πολύ ωραία η ταινία, την συνιστώ σε όσους έχουν δει τις προηγούμενες, αρκεί να μην περιμένετε την "επικούρα" των πρώτων.
X-Men: Days of the Future Past: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν είμαι DC ή Marvel fanboy, είναι η αλήθεια. Μου αρέσουν πολύ και οι δύο πλευρές, οι χαρακτήρες τους και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Πάντως, το γεγονός ότι ΛΑΤΡΕΥΩ τον Wolverine, όπως και τον Jackman, δε μπορώ να το αρνηθώ. Όπως πολλοί λένε, όταν βλέπεις κάποιους ηθοποιούς (π.χ. Schwarzenegger, Stallone κτλ.), δε μπορείς να αποφασίσεις ποιος ρόλος τους καθιέρωσε ή τους κάνει πιο αναγνωρίσιμους. Αυτό, όμως, δεν ισχύει με τον Wolveri- εε, Hugh Jackman, εννοώ. Όσον αφορά την ταινία: πρέπει να έχω δει μία ή δύο ταινίες της σειράς και δε γνωρίζω πολλά για όλους τους X-Men ή για την ιστορία μεταξύ τους ή με τους εχθρούς τους (Magneto, Mystique κτλ.). Μπορώ να πω, όμως, ότι η τελευταία ταινία της σειράς (πρέπει να είναι, όντως, η τελευταία, με καταλαβαίνουν όσοι την έχουν δει), σου δίνει να καταλάβεις, κάπως, τι έχει γίνει στις προηγούμενες και τι ισχύει. Επίσης, το concept του time travelling και η παρουσίαση του Xavier και Magneto στα... νιάτα τους είναι πολύ έξυπνο και ωραίο. Γενικά, η ταινία είναι πολύ ωραία, συνδυάζει δράση με σενάριο και λίιιιιγο δράμα και θα τη συνιστούσα σε όσους σκέφτονται να την δουν. By the way, McAvoy και Fassbender, σας αγαπάω, ρε γαμώτο.
"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister