Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελληνικά περιοδικά για Games

Poll: Ποιο θεωρείτε το καλύτερο περιοδικό για Games που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Pixel
9 15.5%
PC Master
25 43.1%
Games
10 17.2%
Game Pro
9 15.5%
User
No votes 0%
PS2 Official Magazine
2 3.4%
Computer Games Magazine
3 5.2%
Total number of voters: 5
Only registered users can participate to this poll
More
06 Oct 2006 02:00 - 09 May 2008 19:50 #20569 by Μάνος Γρυπάρης
Σε αυτό το topic μπορούμε να συζητάμε για τα περιοδικά του χώρου.

Ψηφίστε και στο σχετικό γκάλοπ για το ποιο είναι το καλύτερο περιοδικό για Games που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα?

Για μένα, αν πρόκειται να μιλήσουμε για all seasons best η ψήφος μου πηγαίνει μακράν στο Pixel. Πρόκειται για το περιοδικό που το 1983 έκανε το μεγάλο μπαμ (μέχρι το 1996 που έκλεισε) κι ήταν το πληρέστερο από κάθε άποψη. Οι άνθρωποι που πέρασαν από το Pixel ήταν η αφρόκρεμα του ελληνικού gaming. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Αντώνης Λεκόπουλος, Γιώργος Κυπαρίσσης, Νίκος Ελευθεριανός, Umberto Grelloni, Θοδωρής Ραφτόπουλος.....και πάει λέγοντας (η λίστα είναι ατελείωτη). Μέσω του Pixel προέκυψαν πράγματα αδιανόητα για την τότε εποχή. Η 1η τηλεοπτική εκπομπή ("Computer Show") που παρουσίαζαν ο Αντώνης Λεκόπουλος (τον είχαμε καλεσμένο το καλοκαίρι στην εκπομπή "Amiga Tower") κι ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ένα μεγάλο event στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (πλέον στα σημερινά events ούτε το γήπεδο του Ιωνικού δεν θα γεμίζαμε) και πάει λέγοντας.

Το design του περιοδικού άψογο (το είχε αναλάβει ο Έκτωρ Χαραλάμπους, γραφίστας και καθηγητής στη σχολή Βακαλώ), η ύλη του κάλυπτε τα πάντα! Μέχρι και το 1996 όλες οι κονσόλες (Sony, Sega, Nintendo μεχρι και 3DO ή Jaguar!) καθώς και όλοι οι Η/Υ (έως και η Amiga είχε σε κάθε τεύχος την τιμητική της) είχαν την σελίδα τους. Κι όλα αυτά μαζί με στήλες για Role Playing Games, προγραμματισμό, αστεία περιστατικά και βέβαια πολλές σελίδες αλληλογραφίας! Γιατί το περιοδικό έδινε στον αναγνώστη το βήμα να πει την άποψή του.

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά αφού όχι μόνο το Internet έχει περιορίσει τις πωλήσεις των περιοδικών αλλά επιπλέον οι εν ενεργεία συντάκτες έχουν διασκορπιστεί σε πολλά περιοδικά (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα ελληνικά game sites τα οποία συνεχώς αυξάνονται). Όπως και να 'χει περιμένουμε τις απόψεις σας, είτε θετικές είτε αρνητικές για όλα τα ελληνικά περιοδικά του χώρου. Χωρίς φόβο και πάθος ανεξάρτητα από τα έντυπα στα οποία γράφουμε οι παραγωγοί του Games Radio.

YΓ. Αν θέλετε να ψηφίσετε κάποιο άλλο περιοδικό κάντε reply με το όνομά του για να το προσθέσω στις επιλογές του γκάλοπ.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 09 May 2008 19:50 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
06 Oct 2006 10:28 #20582 by a Guest
Και η δική μου ψήφος πάει επίσης στο Pixel..για συναισθηματικούς κυρίως λόγους
Πόσα παιχνίδια δεν χάζευα τα review τους και μάζευα το χαρτζιλίκι κατοστάρικο-κατοστάρικο για να κατέβω να τα αγοράσω...
Πόσες φορές,όταν τελείωνε ο μήνας δεν κοίταζα κάθε μέρα στο περίπτερο μήπως βγήκε το καινούριο τεύχος...
Οι λόγοι όμως είναι και καθαρά πρακτικοί:τότε δεν υπήρχε internet,με τη σημερινή του μορφή που μπορεί ο καθένας δωρεάν και χωρίς καθόλου κόπο να ενημερωθεί βλέποντας εικόνες,βίντεο και διαβάζοντας reviews με μερικά κλίκ.Για μένα τουλάχιστον,το Pixel ήταν τότε κάτι σαν τη Βίβλο του gamer.

Bέβαια οι εποχές άλλαξαν και μοιραία οι εξελίξεις το ξεπέρασαν
(μαρασμός των home computers,ραγδαία εξάπλωση των pc και του Internet)

Moιραία τα περιοδικά πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα,αν θέλουν να επιβιώσουν.Γιατί φυσικά δεν γίνεται κάθε μήνα να καλύπτουν όλα τα θέματα από τα χιλιάδες computer/gaming sites που υπάρχουν..
Aκόμα και το συνοδευτικό cd/dvd σήμερα με την εξάπλωση των dsl μοιάζει περιττό..
Πρέπει λοιπόν να προσφέρουν στον αναγνώστη κάτι διαφορετικό,μια σφαιρική ενημέρωση που να αγγίζει τον μέσο gamer,αλλά και με μια νότα πρωτοτυπίας (κάτι που είχε το παλιό Pixel)
Ποιό περιοδικό το κάνει αυτό σήμερα;
Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς κανένα....
Βέβαια είναι ίσως και θέμα ηλικίας,αν έχεις περάσει τα πρώτα -άντα δεν είναι τα games το μόνο που σε απασχολεί όταν κάθεσαι μπροστά

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
06 Oct 2006 10:36 #20583 by a Guest
Το PIXEL δεν ήταν ένα περιοδικό για games αλλά ένα ολοκληρωμένο περιοδικό για home-computers και αργότερα και για κονσόλες. Προσωπικά το διάβαζα από το 1991-1994 οπότε και σταμάτησα να το αγοράζω όταν μετατράπηκε σε amigo-consoloπεριοδικό. Έχω πολλές αναμνήσεις από το Pixel αλλά θεωρώ ότι το να χαρακτηρίζεται ως περιοδικό για games δεν ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία του αλλά ούτε και στον σκοπό του.
Όσον αφορά στα άλλα περιοδικά που έβαλες στο poll, η έκφραση κάθε πέρσι και καλύτερα τους ταιριάζει περισσότερο; Αν μη τι άλλο τουλάχιστον η χρήση της γλώσσας χειροτερεύει. Τρέφω μια μικρή συμπάθεια στο PCMaster ως το πρώτο περιοδικό για υπολογιστές που έπεσε στα χέρια μου(τεύχος 1 ή 2 δεν θυμάμαι, αλλά είχε ένα άρθρο για το πως να φτιάξεις μόνος σου ένα IBM ΧΤ συμβατό), αλλά μπορώ να πώ ότι μετά απο είκοσι χρόνια παρουσίας στην αγορά η προσπάθεια του συνοψίζεται στο: When I grow up, I wanna be a PIXEL. Πάντως θα μπορούσες να συμπεριλάβεις και το USER στην λίστα. Με την δισκέτα με τριπλό (διπλό στην πραγματικότητα) format. Ως ανίδεοι τότε μας φαινόταν πολύ παράξενο...
Πρόταση στην Compupress, σκανάρετε τα τεύχη του Pixel και δώστε τα στο λαό σε PDF. Θα διπλασιάσετε τις πωλήσεις(για κάνα χρόνο τουλάχιστον).

More
06 Oct 2006 10:57 #20587 by Χριστόφορος
Ρίχνω την ψήφο μου στο GAMES γιατί δεν ασχολείται μόνο με GAMES ή PCs.Και το PC-Master όμως δεν είναι κακό.

PSN: personGR

More
06 Oct 2006 11:16 #20588 by giannis
PIXEL fisika xwris afto na simeni oti ta alla den einai aksiologa(arketa malista) an kai teleutea spania agwrazw kai ayto giati den exoun kati neo na mou poun(sinfono me ton headless

.....wrea idea gia ta pdf CTT

More
06 Oct 2006 13:47 #20592 by Μάνος Γρυπάρης

CTT\ wrote: Προσωπικά το διάβαζα από το 1991-1994 οπότε και σταμάτησα να το αγοράζω όταν μετατράπηκε σε amigo-consoloπεριοδικό. Έχω πολλές αναμνήσεις από το Pixel αλλά θεωρώ ότι το να χαρακτηρίζεται ως περιοδικό για games δεν ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία του αλλά ούτε και στον σκοπό του.

Μα οι περισσότερες σελίδες του είχαν να κάνουν με Games. Απλά προσέφερε ενημέρωση και σε κάθε είδους εναλλακτικό θέμα. Το Amigo-consoloπεριοδικό πως το εννοείς? Γιατί από το 1989 μέχρι το 1994 μόνο η Amiga υπήρχε στον χώρο των Computer Games και των σοβαρών εφαρμογών. Πριν βγουν τα Windows 95 δηλαδή. Μέχρι το 1996 υπήρχαν Amigάδες και στο μεγαλύτερο ποσοστό κονσολάδες (τότε οι κονσόλες είχαν πάρει το πάνω χέρι, όλοι είχαμε κονσόλα). Για ποιο λόγο να μην απευθύνεται ένα περιοδικό σε όλους τους Gamers? Σήμερα πιο περιοδικό ασχολείται με την Amiga? (η οποία επιβιώνει έστω και δύσκολα) Ποιο έχει μία σοβαρή στήλη για προγραμματισμό? Ποιο διοργανώνει events? Είδαμε κι εμείς ως Games Radio ότι κανένα ελληνικό game site δεν ασχολήθηκε με ΟΛΟΥΣ τους Gamers και πράξαμε το αυτονόητο. Subforums και εκπομπές μέχρι και για Fighting, Flight Simulators, Amiga (+Download Section) κ.ο.κ. Και γι'αυτό κοντεύουμε τους 5.000 χρήστες σε μόλις ένα χρόνο. Γιατί απευθυνόμαστε και στον πιο εναλλακτικό gamer. Αν το έκαναν αυτό τα σημερινά περιοδικά όπως το πέτυχε εύστοχα το Pixel θα είχαν αυξήσει (όσο είναι δυνατό λόγω Internet) αρκετά τις πωλήσεις τους.

Για το "When I grow up I wanna be a Pixel" του PC Master συμφωνώ. Άλλωστε η Compupress είχε φροντίσει στο κλείσιμο του Pixel να παραπέμψει του χρήστες στο PC Master κι έτσι δημιουργήθηκε αυτό το μίγμα. Και όντως στις σελίδες του PC Master βλέπεις στήλη DIY, συγκριτικά τεστ σε Tech θέματα και αρκετές σελίδες με Αλληλογραφία αναγνωστών. Αλλά Pixel δεν θα ξαναέχουμε ποτέ.

Για το άλλο με τα .pdf ειναι καλη ίδεα και μπορείς να το προτείνεις στο forum του PCMaster.gr για να το δουν κιόλας οι αρμόδιοι.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
06 Oct 2006 14:27 #20596 by Kostas Giagias
Πρώτα από όλα το PIXEL. Το δικό μου δέσιμο με αυτό το περιοδικό είναι εμφανές. Πολλές μέρες και νύκτες με την αγωνία να βγει το τεύχος και να βγει καλό...

Τρελές κόντρες Sensible Soccer με τον Αντώνη (λεκο), Ηλία (μανεσιώτης) τον τρελό Ιταλό...
Μην ξεχνάμε και τον Γιάννη να μας τρέχει όσο μπορούσε βέβαια.

Μετά το PC

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

More
06 Oct 2006 16:27 #20604 by Σταύρος
Ψήφισα Pc Master για 2 λόγους
1)Eνώ ήμουν την εποχή του pixel και ασχολιόμουν πολύ και με Amiga δεν έπαιρνα εκείνη την εποχή περιοδικά και έτσι (δυστυχώς) δεν διάβασα ποτέ το pixel
2) Πιστεύω όμως κ ξέρω πως το Pc Master ήταν η φυσική συνεχεία του. Όντας αναγνώστης του για περίπου 8-9 χρόνια έχω μάθει πολλά για το Pixel και το εκτιμάω καθώς μου θυμίζει και μένα εκεινες τις εποχές. Από την στιγμή ομως που στην ουσία το Pc Master είναι η συνεχεία του νομίζω πως το ένα εμπεριέχει το άλλο. Εξάλλου (όπως είπε κ ο Μάνος νομίζω) στο Pc Master σκέφτονται να δίνουν σε pdf τα τεύχη του Pixel

More
06 Oct 2006 16:52 #20605 by Panagiotis Koutelidakis
Pixel γενικώς - τη σήμερον-ημέρα PC Master.

More
06 Oct 2006 17:04 #20607 by Μάνος Γρυπάρης

Soulseeker\ wrote: Εξάλλου (όπως είπε κ ο Μάνος νομίζω) στο Pc Master σκέφτονται να δίνουν σε pdf τα τεύχη του Pixel

Ρε συ, παραφράζεις τα λόγια μου? (καπως ετσι βγαινουν οι φήμες)
Ο CTT έκανε μία πρόταση να δημοσιευθούν τα τεύχη του Pixel σε .pdf . Και του ειπα οτι θα μπορουσε να το προτεινει στο forum του PC Master. Δεν είπα ότι "θα" βγούνε! Διαβαζε προσεκτικά τι γράφουμε.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)