Ποτέ δε μου άρεσαν ιδιέτερα τα περιοδικά για games. Διαβαζα για κανα χρόνο το pcmaster πριν πολλα πολλα χρόνια αλλά βαρέθηκα σύντομα. Αυτό που διάβαζα συχνα τα πρώτα χρόνια μου στα PC είναι το CHIP. Δεν είχε σταθερή στήλη για games και αφορούσε περισσοτερο την τεχνολογια. Του έμεινα πιστός για 2 περίπου χρόνια. Μετα ήρθε το intenet και όλα είναι λίγο πολυ γνωστά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών τον περιοδικών είναι η επαναλιψιμότητα τους. Αν είσαι τακτικός αναγνώστης νιώθεις ότι διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Ειδικά τα θέματα του εξώφυλλου επαναλαμβάνονται σε τακτα χρονικά διαστήματα. "Τα 100 απαραίτητα gadjets για την παραλία", "Ολα οσα θελετε να ξερετε για τα cd-rom" "Όλα για τα motherboards" "Το γρήγορο internet είναι εδώ" είναι μερικά standar επαναλαμβανόμενα "αφιερόματα". Οκ, είναι ενδιαφέροντα για κάποιον που διαβάζει περιστατσιακά και δεν τα έχει ξαναδεί, αλλά εγώ έχω διαβάσει 10 φορές για τα "χρωματιστα βιβλία" των cd-rom, 100 φορες πως λειτουργεί η ADSL κοκ. Θέλω να πω ότι αν διαβάσεις τακτικά ένα περιοδικό για ένα περίπου χρόνο έχεις αποκτήσει ότι γνώση μπορεί να σου προσφέρει. Μετά το μόνο που θα σε ενδιαφέρει θα είναι το τετρασέλιδο της επικερότητας (η οποία συνήθως έχει μπαγιατεύσει λόγω του χρόνου περνάει από το pc του συντάκτη ως το περίπτερο), τα reviews (αν είναι περιοδικό για παιχνίδια) ή τα συγκριτικά τεστ.
Δεύτερο πρόβλημα νομίζω ότι είναι η μεγάλη γενικότητα τους που είναι αυτονόητη αφού προσπαθούν να πάρουν όσους μπορούν από το μικρό ούτως ή άλλως κοινό. Χαρακτηριστικά για το pcmaster: μου ήταν αδιάφορο το 10+ σέλιδο για card games, ήταν άχρηστο το τετρασέλιδο με λύσεις και cheats (αλήθεια ποιος περιμένει δυο μήνες για να μάθει πως να προσθέτει 1000gold ή πως να περάσει τον diablο

το multiplayer εξασέλιδο δε με αφορούσε κτλ. Κάποιον άλλο μπορεί να τον ενδιέφεραν όλα αυτά και να μην τον αφορούσαν τα tech news και οι συνδιασμοί είναι ατέλιωτοι. Οι περισσότεροι χρήστες όμως κατέληγαν να διαβάζουν 15-20 σελίδες και μετά στο ντουλάπι. Αντίθετα περιοδικά πιο ειδικού τύπου επικεντρόνονται σε πιο συγκεκριμένο κοινό το οποίο μπορούν να διατηρούν αναλύωντας εις βάθος θέματα τα οποία ούτως ή άλλως τα ενδιαφέρει (περιοδικά πχ για linux ή για RPGs, κυρίως από το εξωτερικό).
Τρίτο πρόβλημα είναι σε συνδιασμό με τα δυο παραπάνω η εξωφρενική τιμή που έχουν. Μου φένεται αδιανόητο να δίνω 5-6Ε για να αγοράσω 30 σελίδες διαφημήσεων και 20 σελίδες περιεχομένου (που με ενδιαφέρει) ειδικά όταν μπορώ να το βρω πιο φρέσκο αλλά και με όση λεπτομέρια θέλω χωρίς άμεσο (και εξωφρενικό) κόστος (internet). Αφού ομως κυκλοφορούν ακόμη σημένει ότι κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να το αγοράσουν.