Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ψηφιακή ή retail έκδοση?

Poll: Ψηφιακή ή Retail έκδοση? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ψηφιακή
7 21.2%
Retail
24 72.7%
Μου είναι αδιάφορο
2 6.1%
Total number of voters: 24
Only registered users can participate to this poll
More
14 Aug 2015 14:06 #167573 by Ilias Korolis
οπως και ψηφισα
μου ειναι αδιαφορο αν ειναι ψηφιακη εκδοση (η οποια αν αξιζει θα παρω και ολα τα add on) η σε δισκακι

Με εκτίμηση

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Aug 2015 16:41 - 14 Aug 2015 16:55 #167583 by Δημήτρης Βουρβαχάκης
Εγώ ψήφισα Digital γιατί πλέον δεν αγοράζω retail . Τελευταίο retail που πήρα ήταν το fm 14 ,ένας λόγος που το έκοψα ήταν η καθυστέρηση να έχω το παιχνίδι που θέλω να παίξω ,μένω σε μια πόλη που δεν έχει κάποιο μεγάλο κατάστημα που να φέρνει games ,τελευταία προσπάθεια το GTA 5(μεγάλος τίτλος ) που ενώ το ήθελα retail έφαγα όλη την πόλη να το βρω σε όλα τα μαγαζιά δεν υπήρχε ,οπότε είτε τα παίρνω μέσω ίντερνετ και περιμένω 1-2 μέρες να έρθουν να τα παίξω είτε τα παίρνω ψηφιακά και το μόνο που θέλει είναι απλά ένα Download. Μεγάλο + είναι το αυτόματο τελευταίο update που θα έχεις στο παιχνίδι σου όταν θελήσεις να το κατεβασεις. Κάτι που στο retail δεν θα το έχεις οπότε μετά το install θα πρέπει να το ενημερώσεις .Πάντως μπράβο σε όλα τα παιδιά που φτιάχνουν συλλογές με Retails .
Φόβος που έχω τελευταία είναι ότι κάποια στιγμή θα καταργηθούν τα απλά retails και απλά θα υπάρχουν συλλεκτικές μόνο και το παιχνίδι θα είναι απλά ο κωδικός σε ένα χαρτάκι.

Rasmo wrote: Απλά έχω 2 θέματα με τα digital και αν υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει. Πρώτον, πχ για το gta 5 που το game φτάνει στα 65gb (τουλάχιστον τόσο το είδα στην retail έκδοση που έχω) για να κατεβάσεις αυτό το πράγμα πόσο καλό NET θές και να μην περιμένεις 10 χρόνια? Ενώ στην retail έκδοση απλά το τσιμπάς απο το κατάστημα και περιμένεις το install και μόνο, στην digital θα έχεις και το κατεβαστήρι και το installing. Και δέυτερον, τι παίζει με θέματα offlineπχ του steam, θα μπορείς να παίζεις τα games σου όπως μπορείς κάθε ώρα και στιγμή απο την retail? Για πείτε λίγο οι παραπάνω γνώστες επί του θέματος γιατί είμαι έτοιμος να σπρώξω ότι retail έχω και να το πάω στο digital.

Για το GTA περιμένεις με μια νορμάλ σύνδεση περίπου 12 ώρες για να κατέβει(σύνδεση μου περίπου 10 mbps down) .με το θέμα του offline που ρώτησες άπλα αν έχεις κατευνάσει το παιχνίδι μπορείς να το παίζεις και να μην έχεις internet .Το δοκίμασα μόλις στο laptop αυτό. Απλά δεν έχεις κάποιες ευκολίες όπως το cloud που κρατάει τα save σου .
Last edit: 14 Aug 2015 16:55 by Δημήτρης Βουρβαχάκης.

More
14 Aug 2015 18:10 #167585 by Βασιλης Γαλανος
Εγω ψηφισα retail,γιατι οπως και να το κανεις,δεν συγκρινετε με τιποτα το χτισιμο μιας μεγαλης συλλογης με τα αγαπημενα σου games σε μια ωραια βιβλιοθηκη με το περας του χρονου.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."

More
14 Aug 2015 20:52 #167596 by Κατερίνα Μαρίνου
Το δωματιο μου δεν χωραει ουτε ενα παιχνιδι γιατι εχω πολλα μουσικα cd στα ραφια και δεν θελω να τα πετω απο δω και απο κει. Εξαλλου βρισκω τις καλυτερες προσφορες στο steam οποτε η λυση ειναι μονοδρομος.

More
20 Aug 2015 09:02 #167786 by Myrmidon
Ορίστε, για τους μερακλήδες. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε οτιδήποτε από την ψηφιακή συλλογή σας σε DVDs.

Steam Covers

Καλό κάψιμο. ;)

More
20 Aug 2015 13:38 #167789 by Tony

Myrmidon wrote: Ορίστε, για τους μερακλήδες. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε οτιδήποτε από την ψηφιακή συλλογή σας σε DVDs.

Steam Covers

Καλό κάψιμο. ;)

Πολυ ωραιο!Μακαρι να'ξερα να καιω τα παιχνιδια στα cd....
Τουλαχιστον να υπηρχε κανα μαγαζι να κανει print το cover για το δισκακι.

More
20 Aug 2015 13:52 #167791 by Στράτος Τσάκωνας
Το digital form ειναι πιο πρακτικο με την ενοια οτι μπορεις να εχεις ατελειωτες συλλογες χωρις το προβλημα του χωρου αποθηκευσης.
Ωστοσο η retail μορφη ειναι καλυτερη γιατι εχει αλλη αξια να εχεις το δισκακι στα χερια σου. Ρε παιδι μου αλλο να διαβαζω συλλεκτικα comic στο tablet και αλλο να εχω το 'χαρτι' στο χερι..... physical form rules...

Fear Not The Darkness

More
20 Aug 2015 20:18 #167805 by Γιάννης Μοσχονάς
Είμαι υπέρ της ψηφιακής μορφής χωρίς δεύτερη συζήτηση, σε retail μορφή θα αγόραζα μόνο τις special εκδόσεις με έξτρα παροχές, βιβλιαράκια, συλλεκτικές φιγούρες, soundtracks κ.ο.κ.

More
21 Aug 2015 09:55 #167826 by Πας Παρτού
δεν είχα «ψηφίσει» προηγουμένως γιατί απλά δεν αποδέχομαι την τοποθέτηση τού ερωτήματος αλλά τώρα τελικά ψήφισα «ψηφιακή» για να δηλώσω την εναντίωσή μου στην έννοια τού "retail" όπως παρουσιάζεται.

Για να υπενθυμίσω την θέση μου, απλά δεν υπάρχει πραγματικά "retail" στο ψηφιακό περιεχόμενο. Το ψηφιακό περιεχόμενο είναι ψηφιακό περιεχόμενο τελεία και παύλα. Αυτό που μετράει είναι η ευκολία πρόσβασης σε αυτό και οι περιορισμοί που (τεχνητώς) επιβάλλονται. Πραγματικά μη ψηφιακό περιεχόμενο είναι τα ίδια τα βιβλία, οι αφίσες και οι φιγούρες κλπ. Δεν είναι η πληροφορία πού ούτως ή άλλως πρέπει να την τρέξει ο υπολογιστής. Ακόμα και αντικείμενα όπως τα βιβλία που τουλάχιστον έχουν μια καλή δικαιολογία να προτιμηθεί η φυσική μορφή (που είναι πραγματικά φυσική και όχι δισκάκι που πρέπει να το παίξεις μέσω μηχανήματος) όταν κάποιος τα μαζεύει για χρόνια γίνονται απίστευτο βάρος.

More
21 Aug 2015 12:24 - 21 Aug 2015 12:43 #167832 by tsakos
:cheer:
αν υποθέταμε ότι τα παλιά παιχνίδια στην εποχή της amiga ήτανε σε ψηφιακή μορφή. Τότε μάλλον πολλά χρόνια μετά οι αγορές μας θα ταν άχρηστες αφού όλοι θα μπρούσαν να κατεβάσουν τα αντίστοιχα roms και να παίξουν , αντίθετα τα retail μένουν και έχουν τεράστια συλλεκτική αξία.

Όμως το Retail είναι ύλη και κάθε κομμάτι ύλης μπορεί να αλλοιωθεί οπότε στο άμεσο μέλλον μπορεί τα λεφτά μας να πάνε χαμένα συνεπώς αν δε κλείσει η εταιρία τότε η ψηφιακή πλατφόρμα είναι η καλύτερη σε όλους τους τομείς. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να κάνουν συλλογές με χάρτινα κουτάκια και ένα άλλο σωρό άχρηστα πράγματα (πλαστικές φιγούρες με φωτάκια, κάρτες κοκ)

Συνεπώς παρόλο που οι περισσότεροι ψηφίσατε retail δισκάκι για συναισθηματικούς κυρίως λόγους η καλύτερη επιλογή είναι η ψηφιακή

Η ψηφιακή πλατφόρμα όμως είναι το μέλλον διότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρία κρατά το κοινό της στην νέα κονσόλα. Θεωρώ βέβαιο ότι οι κονσόλες της πιο νέας γενιάς από την σημερινή θα υποστηρίζουν παλιά παιχνίδια στην ψηφιακή μορφή αλλά ίσως όχι στην retail διότι απλά δε θα έχουνε player. και όσοι έχουν δισκάκια απλά θα τα έχουν στην βιβλιοθήκη για συλλογή. Κάτι αντίστοιχο που έγινε στην sony με το psp χωρις την δυναότητα όμως να πάρουμε το παιχνίδι από ψηφιακή σε retail.

Tι συμφέρει τους gamers;
Όταν πριν μερικά χρόνια μας λέγανε ότι στο xbox και στο ps θα πληρώναμε με το μήνα για να παίζουμε Online παιχνίδια θα τον λέγαμε εμείς οι gamers μάλλον χαζό. Σήμερα αυτή η πολιτκή είναι καθημερινότητα και oι gamers έχουμε συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα και το πρόβλημα ειναι πως θα πληρώνουμε την συνδρομή τώρα που έχουμε captial control.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπαίνουν διάφορου είδους συνδρομές τις οποίες θα καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα γιατί έχουμε όλη την συλλογή μας σε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό που μπορεί οποτε θέλει η εταιρία αν δε την ακολουθήσουμε στα θέλω της να τον κλείσει.

Συνεπώς εμάς τουςi gamers μας συμφέρει η retail μορφή...
:ohmy:
Last edit: 21 Aug 2015 12:43 by tsakos.