Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ψηφιακή ή retail έκδοση?

Poll: Ψηφιακή ή Retail έκδοση? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ψηφιακή
7 21.2%
Retail
24 72.7%
Μου είναι αδιάφορο
2 6.1%
Total number of voters: 24
Only registered users can participate to this poll
More
31 Jul 2014 21:24 #147404 by Νικολής Ασημάκης

Jargoseth wrote: Πιστευω οτι σιγα σιγα η φαση του retail εκλιπει και προσωπικα, καλα κανει.Πρεπει να προχωρησει ο κοσμος και να συνειδητοποιησει οτι τετοιου τυπου αγαθα, γινονται ολο και πιο.."αϋλα".Με το online distribution να γινεται ολο και πιο προσιτο, προσωπικα δεν βλεπω κανενα κινητρο να παω να παρω ενα παιχνιδι/βιβλιο/οτιδηποτε hardcopy.Ειναι ενας πολυ πιο φορητος, ευκολος και ευχρηστος τροπος να εχει κανεις τα παιχνιδια του, χωρις να του πιανουν ουτε ιντσα χωρου (εχοντας θεμα με το συγκεκριμενο ζητημα, μετραει πολυ).Το μονο πραγμα που εξυπηρετει η retail εκδοση σε οτιδηποτε είναι για το θεμα της συλλογης οπου οκ δεν είναι το ιδιο αλλα εν τελει, είναι ολα πλαστικα κουτια και τιποτα παραπανω.Δεν εχω κατσει ποτε να διαβασω ενα κουτι για πανω απο 10 λεπτά και το οτι τα έχω σημαίνει άλλον έναν πονοκέφαλο στο ξεσκόνισμα.Δεν λέω οτι δεν είναι όμορφα αλλα δεν εξυπηρετούν και σε τίποτα.

Θα διαφωνίσω, καθώς σε αρκετά παιχνίδια (τα περισσότερα εκ των οποίων παλιά πλέον) έπαιρνα το manual (μεγάλο, όχι τις δυο σελίδες που έχουν σήμερα με κουμπιά) και διάβαζα στο κρεβάτι λεπτομέρειες για το gameplay κλπ και πορωνόμουν ακόμα περισσότερο με το ίδιο το παιχνίδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Aug 2014 14:56 #147421 by Jargo Seth

Zaratoth wrote:

Jargoseth wrote: Πιστευω οτι σιγα σιγα η φαση του retail εκλιπει και προσωπικα, καλα κανει.Πρεπει να προχωρησει ο κοσμος και να συνειδητοποιησει οτι τετοιου τυπου αγαθα, γινονται ολο και πιο.."αϋλα".Με το online distribution να γινεται ολο και πιο προσιτο, προσωπικα δεν βλεπω κανενα κινητρο να παω να παρω ενα παιχνιδι/βιβλιο/οτιδηποτε hardcopy.Ειναι ενας πολυ πιο φορητος, ευκολος και ευχρηστος τροπος να εχει κανεις τα παιχνιδια του, χωρις να του πιανουν ουτε ιντσα χωρου (εχοντας θεμα με το συγκεκριμενο ζητημα, μετραει πολυ).Το μονο πραγμα που εξυπηρετει η retail εκδοση σε οτιδηποτε είναι για το θεμα της συλλογης οπου οκ δεν είναι το ιδιο αλλα εν τελει, είναι ολα πλαστικα κουτια και τιποτα παραπανω.Δεν εχω κατσει ποτε να διαβασω ενα κουτι για πανω απο 10 λεπτά και το οτι τα έχω σημαίνει άλλον έναν πονοκέφαλο στο ξεσκόνισμα.Δεν λέω οτι δεν είναι όμορφα αλλα δεν εξυπηρετούν και σε τίποτα.

Θα διαφωνίσω, καθώς σε αρκετά παιχνίδια (τα περισσότερα εκ των οποίων παλιά πλέον) έπαιρνα το manual (μεγάλο, όχι τις δυο σελίδες που έχουν σήμερα με κουμπιά) και διάβαζα στο κρεβάτι λεπτομέρειες για το gameplay κλπ και πορωνόμουν ακόμα περισσότερο με το ίδιο το παιχνίδι.

Σύμφωνοι, γιαυτό και είπα μόνο για κουτί.Τα manuals όντως ήταν ένα πράγμα το οποίο το διάβαζες πολύ ευχαριστα και έβαζε πολύ στο παιχνίδι και σε πωρωνε.Πλέον όμως πόσα απο τα πρόσφατα παιχνίδια έχουν το manual εκείνης της εποχής;Με σημεία απο το lore του παιχνιδιου, αστείες επεξηγήσεις κλπ;Ολα αυτα αρχίζουν να εκλίπουν.Τα manual οντως ήταν υπέροχα αλλα πλέον δεν κυκλοφορούν και τόσα ωστε να πείς οτι κρατας ένα ολοκληρο κουτι μονο γιαυτο πιστευω.

More
04 Aug 2014 17:47 #147589 by Petros
Τι να πω τα retail είναι ωραία αν θες να τα βάλεις σε καμια βιβλιοθήκη και να τα φαινονταί ωραία αλλά πέρα απο αυτό δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο σε σύγκριση με τα digital. Το μονο σπαστικό με τα Digital είναι το Download.... Με 400kb/s ταχίτιτα άντε να κατεβάσεις παιχνίδι....

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
04 Aug 2014 18:43 #147593 by duke
Retail έκδοση παιδια...
Αλλη φαση ειναι να πηγαινεις στο καταστημα να εχεις την αγωνία και την υπομονή μέχρι να παραλάβεις το game σου...
Οι ολοι φαση που θα το ανοίξεις και θα το χωσεις στην κονσολα σου η στο pc
Εξάλλου αλλη φαση ειναι να υπαρχει στην συλλογή σου και να πιάνει χώρο στην βιβλιοθήκη σου

More
14 Aug 2014 22:28 #148025 by Αποστόλης Αναστασίου
Δημιουργήθηκε και το γκάλοπ.

Παιδιά επειδή εμένα πάντα μου άρεσε ας πούμε να αγοράζω αντί για e-book ένα κανονικό βιβλίο , και ένα κουτί με το παιχνίδι μέσα αντί για να το κατεβάσω από το ίντερνετ , θα πω retail έκδοση γιατί πάντα μου άρεσε να έχω κάτι στα χέρια μου γιατί νιώθω πως πραγματικά έχω κάτι .

Όταν σου δίνουν δυο εκδόσεις τζάμπα και πρέπει να επιλέξεις ή ψηφιακή ή retail γιατί να μην επιλέξεις retail βρε αδερφέ που θα το έχεις και στα χέρια σου να το χαίρεσαι ;

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
14 Aug 2014 23:26 #148027 by Χριστιάνα Θάνου
Εννοείται retail! Θέλω να αγοράζω ένα game και να βλέπω το κουτί στην βιβλιοθήκη μου!

More
14 Aug 2014 23:29 #148028 by Πιέρρος Φουστέρης
Αν και στην οργάνωση υπερτερεί η Ψηφιακή έκδοση (αν είσαι χαζός και δεν ξέρεις πώς να οργανώσεις τα πράγματα σου), η Retail θα είναι πάντα καλύτερη, γιατί το παιχνίδι το πιάνεις στα χέρια σου. Νιώθεις το κουτί, τον δίσκο. Ακόμα και τα manual. :P

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
15 Aug 2014 12:35 #148036 by Αντώνης Καλογερής
Retail ρε παιδιά,εννοείται!!Τι πιο καλό απ'το να βλέπεις την συλλογή σου στις βιβλιοθήκες,να μπορείς να ανοίξεις την θήκη,να διαβάζεις τα βιβλιαράκια και ότι αλλο καλούδι μπορούν να βάλουν μέσα!

Psn:a37111988
Video Games Is My Life!!

More
15 Aug 2014 14:17 #148038 by Γιώργος Λόλας
Είμαι υπέρ των retail εκδόσεων. Η αίσθηση του να πιάνεις το κουτάκι, να το ανοίγεις και να ξεφυλίζεις τα manuals (τα οποία κακώς τα σακάτεψαν!) δεν συγκρίνεται με το "download now" σε καμία περίπτωση. Παλιά καθόμουν πολλές φορές και άνοιγα κουτιά από παλιά games και διάβαζα τα manuals για να περάσει η ώρα. Δε ξέρω, έχω ένα συγκεκριμένο δέσιμο με τις retail εκδόσεις.

Οι ψηφιακές εκδόσεις έχουν και αυτές τα καλά τους πάντως, δεν αντιλέγω.

More
15 Aug 2014 14:26 #148039 by Νικολής Ασημάκης
Δυστυχώς στη συντριπτική πλειοψηφία των καινούργιων παιχνιδιών ΔΕΝ υπάρχει manual. Ή, αν υπάρχει, είναι μια σελίδα με το keymap ή τις προειδοποιήσεις για φωτισμό και υγεία.