Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ψηφιακή ή retail έκδοση?

Poll: Ψηφιακή ή Retail έκδοση? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ψηφιακή
7 21.2%
Retail
24 72.7%
Μου είναι αδιάφορο
2 6.1%
Total number of voters: 24
Only registered users can participate to this poll
More
29 Jun 2014 04:16 #146156 by Μάνος Γρυπάρης
Οι retail εκδόσεις επιτρέπουν να αγοράσεις ένα παιχνίδι:
- Και να το παίξεις στο δισκάκι του χωρίς να περιμένεις να το κατεβάσεις.
- Να το έχεις σε physicsl disc να το βλέπεις. Όχι να αγοράζεις αέρα κοπανιστό.
- Να μπορείς να το παίξεις όποτε θες χωρίς να έχεις το άγχος πότε κάποια εταιρεία θα κλείσει servers και θα αναγκαστείς να το ξεχάσεις (αυτό αφορά τα single-plyaer).

Οι online εκδόσεις επιτρέπουν:
- Να αποκτήσεις κάτι με χαμηλότερο κόστος. Μιλάμε πάντοτε για το Steam και όχι για PSN και Xbox Live.

Άρα retail σε κάθε περίπτωση.
@lucinos: Δεν έχουν όλα τα games συνεχόμενη online σύνδεση σε servers όπως το Diablo 3. Το αν θα γίνουν όλα always online είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jun 2014 05:14 #146168 by Νικολής Ασημάκης

Manos wrote: - Και να το παίξεις στο δισκάκι του χωρίς να περιμένεις να το κατεβάσεις.

Μην το δένεις και τόσο κόμπο αυτό πλέον. Δυο παραδείγματα:

1) Πάω να εγκαταστήσω το Shogun 2: Total War και, ενώ όλα πάνε καλά, μετά μου κατεβάζει από το Steam (το οποίο αν δεν έχω, δεν θα μπορέσω να παίξω) 7μιση GB updates. Άρα και πάλι περιμένω.

2) Πήγα να εγκαταστήσω το Mass Effect 3 και ζητούσε Origin. Μου έλεγε πως ο κωδικός μου ήδη υπήρχε και έφαγα νίλα με το τμήμα εξυπηρέτησης για να μου το λύσουν μεν, αλλά να μου πουν μετά από error στην εγκατάσταση από δίσκο "κατέβασέ το από την πλατφόρμα", 12 GB παιχνίδι.

Τώρα που έχουν μπει στην εποχή δίσκος + origin/steam/uplay, αυξάνονται κατά πολύ οι κίνδυνοι.

More
29 Jun 2014 13:16 #146180 by Μάνος Γρυπάρης
1)Δεν αναφέρομαι στα PC - Steam αλλα στα PC - Non-Steam και σε ολα τα console games. Την πλειοψηφία δηλαδή.

2)Το ιδιο και για το Origin που ειναι τραγική μειοψηφία.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
29 Jun 2014 14:34 #146198 by Νικολής Ασημάκης

Manos wrote: 1)Δεν αναφέρομαι στα PC - Steam αλλα στα PC - Non-Steam και σε ολα τα console games. Την πλειοψηφία δηλαδή.

Για τις κονσόλες να συμφωνήσω, αλλά δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να κοιτάζω στη βιβλιοθήκη μου παιχνίδια του 2011 και μετά και να βλέπω γνωστούς τίτλους όπως Deus Ex: Human Revolution, Tomb Raider, Empire/Shogun 2/Rome 2: Total War, Remember Me, Warlock: Master of the Arcane, Football Manager 2013, Skyrim και όλα αυτά να έχουν κοινό γνώρισμα πως απαιτούν Steam. Πράγμα που μεταφράζεται πως έχουν εν δυνάμει τα ίδια προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.

More
29 Jun 2014 15:39 #146205 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Εγώ έχω ως κανόνα για οποιαδήποτε κονσόλα να αγοράζω retail. Ακόμα και να υπάρχει μόνο σε digital (πχ PSN) το πιο πιθανό είναι να περιμένω μήπως βγει και σε physical έκδοση. Τώρα για το PC, κυρίως ασχολούμαι με indie τίτλους που αγοράζω μέσω Steam (βλέπε Super Meat Boy, Binding Of Isaac, FTL κλπ) οπότε προτιμώ ψηφιακές εκδόσεις καθ'ότι δεν βγαίνουν και σε retail τις περισσότερες φορές!

Bottom line, είναι στο άτομο. Εμένα γενικά δεν μου αρέσει να συλλέγω PC games (με εξαίρεση 80s-90s big box pc games) οπότε καλύπτομαι με digital. Στις κονσόλες όμως, πάντα physical!

More
29 Jun 2014 15:40 #146206 by Κοσμάς Κ. Φλωρής
Φυσικά retail. Η αίσθηση του να ανοίγεις το κουτάκι και να μυρίζεις την φρεσκαδούρα του manual(ότι έχει απομείνει απο δαύτα γιατι πλέον σου έχουν ένα κομμάτι χαρτί υγείας με τα controls μόνο) δεν συγκρίνεται. Σε digital μόνο απο Steam κατα την διάρκεια sales για παλιά games η indie τα οποία ούτως η αλλιώς δεν τα βρίσκεις σε retail.

Τα retail έχουν και άλλο ένα καλό. Μπορείς να θαυμάσεις χρόνια μετά την συλλογή σου στην βιβλιοθήκη και να ξαναζείς αναμνήσεις απο την περίοδο που αγόρασες το game (σε μένα έτσι είναι τουλάχιστον). Τα digital είναι άψυχα.

More
29 Jun 2014 23:12 #146226 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Δεν πιστεύω πως το να έχεις να κατεβάσεις ένα παιχνίδι από το Steam είναι κόπος. Τόσο χώρο έχουν πια οι σκληροι δίσκοι. Δεν είναι ανάγκη να σβήνουμε κάθε παιχνίδι που δεν παίζουμε τόσο συχνά!

Εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο το αν θα είναι physical ή digital το παιχνίδι. Με ενδιαφέρει να μπορώ να το τρέξω χωρίς προβλήματα.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
08 Jul 2014 11:41 #146432 by Σταύρος Δήμου
Εξαρτάται από διάφορους παράγωντες,όπως π.χ. και το κόστος,και είναι πάντα ανάλογα το παιχνίδι και τη χρονική στιγμή.
Για παράδειγμα όταν θέλησα να πάρω το Dishonored για το PC,στο Steam είχε 50 ευρώ όταν ακόμα ήταν καινούριο,γιατί απλά μετέτρεπαν την αριθμητική αξία του 50 από δολλάρια σε ευρώ χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν την ισοτιμία,ενώ σε γνωστό κατάστημα του κέντρου βρήκα τη retail έκδοση στα 30 ευρώ. Φυσικά και πήρα το retail. Απ την άλλη πάλι μερικά παιχνίδια υπάρχουν μόνο digital,και εκτός αυτού μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν και σε κουτί,αλλά να γίνει π.χ. ένα Steam Sale και να μπορείς να αγοράσεις κάποιο παιχνίδι για εξευτελιστική τιμή. Π.χ. σε Steam Sale αγόρασα το Half Life 2 για 1.75 ευρώ. :rolleyes:
Το κακό με τα Steam Sales είναι ότι γεμίζει η συλλογή σου με παιχνίδια που δεν θα τα ολοκληρώσεις ποτέ,και κάποιες στιγμές σκέφτεσαι "Αυτό γιατί υπάρχει στη συλλογή μου" ? :?
Πέρυσι για παράδειγμα είχα πάθει μεγάλο κακό με τις διάφορες προσφορές. Αγόραζα ένα παιχνίδι,και πριν προλάβω να το τελειώσω,αγόραζα κάποιο άλλο επειδή ήταν σε προσφορά,και παρατούσα το προηγούμενο για να παίξω το νεότερο.
Βρέθηκα με ένα σωρό παιχνίδια παρατημένα στη μέση! 8O

More
08 Jul 2014 23:56 #146471 by deratop
Δεν αλλάζω με τίποτα την ευκολία του digital φορτώνει πιο γρήγορα στο σκληρό άμεση πρόσβαση στο παιχνίδι που να ψάχνεις τώρα που είναι το κάθε game στο σπίτι σου,καθώς και αρκετά καλές τιμές στο ps store τουλάχιστον.

More
31 Jul 2014 20:54 #147402 by Jargo Seth
Πιστευω οτι σιγα σιγα η φαση του retail εκλιπει και προσωπικα, καλα κανει.Πρεπει να προχωρησει ο κοσμος και να συνειδητοποιησει οτι τετοιου τυπου αγαθα, γινονται ολο και πιο.."αϋλα".Με το online distribution να γινεται ολο και πιο προσιτο, προσωπικα δεν βλεπω κανενα κινητρο να παω να παρω ενα παιχνιδι/βιβλιο/οτιδηποτε hardcopy.Ειναι ενας πολυ πιο φορητος, ευκολος και ευχρηστος τροπος να εχει κανεις τα παιχνιδια του, χωρις να του πιανουν ουτε ιντσα χωρου (εχοντας θεμα με το συγκεκριμενο ζητημα, μετραει πολυ).Το μονο πραγμα που εξυπηρετει η retail εκδοση σε οτιδηποτε είναι για το θεμα της συλλογης οπου οκ δεν είναι το ιδιο αλλα εν τελει, είναι ολα πλαστικα κουτια και τιποτα παραπανω.Δεν εχω κατσει ποτε να διαβασω ενα κουτι για πανω απο 10 λεπτά και το οτι τα έχω σημαίνει άλλον έναν πονοκέφαλο στο ξεσκόνισμα.Δεν λέω οτι δεν είναι όμορφα αλλα δεν εξυπηρετούν και σε τίποτα.