Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ψηφιακή ή retail έκδοση?

Poll: Ψηφιακή ή Retail έκδοση? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ψηφιακή
7 21.2%
Retail
24 72.7%
Μου είναι αδιάφορο
2 6.1%
Total number of voters: 24
Only registered users can participate to this poll
More
15 Aug 2014 15:25 #148040 by Γιώργος Λόλας
Είναι πολύ κρίμα που συμβαίνει αυτό... Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε μπράβο σε μια εταιρεία επειδή έβαλε σωστό manual στο κουτάκι. Ελπίζω να αλλάξει αυτό και να δούμε να προσθέτουν ολόκληρα manuals ξανά στο μέλλον. Είναι ένα σημαντικό και συναισθηματικό κομμάτι ενός retail παιχνιδιού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Aug 2014 18:17 #148481 by Manolis lykos
Η κάθε έκδοση έχει τα καλά της και τα κακά της. Για παράδειγμα η ψηφιακή έκδοση διατηρείται στο χρόνο δηλαδή την έχεις στον ψηφιακό λογαριασμό σου και δεν έχεις την έγνοια μήπως χαθεί το CD ή αν είναι σε καλή κατάσταση αλλά η ψηφιακή έκδοση έχει το κακό ότι είναι πιο ακριβή από την retail έκδοση. Εγώ τελικά ψηφίζω την ψηφιακή έκδοση.

More
24 Aug 2014 19:04 #148483 by Γιάννης Πετρόχειλος
Στην ψηφιακή έκδοση δεν μπορείς όποτε θες να παίξεις το παιχνίδι απλούστατα γιατί αν έχεις μια συλλογή της τάξεως των 100 παιχνιδιών δε χοράνε ούτε σε 50 σκληρούς! Επίσης τι θα γίνει όταν κλείσουν τα Xbox Live ή PlayStation Network σε 6-7 χρόνια (το πολύ) που θα βγουν νέες κονσόλες; Για κανένα λόγο ψηφιακά games! Μόνο retail δισκάκια!

More
24 Aug 2014 21:59 #148501 by Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Προσωπικά λατρεύω τη Retail έκδοση μιας και μια συλλογή από θήκες των games είναι απλά υπέροχο να τη χαζεύεις!

Ρωτήστε με ότι θέλετε πάνω στο League of Legends,και θα σας απαντήσω στο επόμενο login μου!

More
28 Mar 2015 23:08 #158678 by Tony
Retail.Εχω ταμισα μ games σε ψηφιακη εκδιση και τα αλλαμισα σε φυσικη.Ωστοσο,προτιμω ψηφιακη μονο οταν ειναι σε εκπτωση και σε καλη τιμη.Με το retail νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια-οτι δηλαδη εχω το παιζνιδι κ κανεις δεν προκειται να μου το παρει+οτι απο αποψη αισθητικης ειναι αλλιως..
Αγοραζω digital με τη λογικη οτι καποια στιγμη θα παρω το συγκεκριμενο παιχνιδι και σε φυσικη μορφη εφοσον μου αρεσει.
Π.χ ειχα παρει 6€ το arkham city στο steam.Μετα 8€ το origins.Τα παιχνιδια ηταν ο,τι καλυτερο ειχα κ εχω παιξει μεχρι σημερα και γι αυτο αγορασα ολα τα arkham σε φυσικη εκδοση στο ps3(ειμαι πιο πολυ console gamer)

More
28 Mar 2015 23:10 #158679 by Tony
Δεν χρειζεται να υπαρχει psn για να κατεβασεις παιχνδια
Πως τοτε γινοταν να κτεβαζεις οταν ηταν υπο συντηρηση

More
13 Aug 2015 20:47 - 13 Aug 2015 20:54 #167550 by G
Πάλι καλά που έψαξα να δώ αν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί ήμουν έτοιμος να ανοίξω τώρα ένα.
Ψηφίζω retail εννοείται. Άλλη χάρη έχει να το έχεις στο κουτί, να το πιάνεις, να το βάζεις στην βιβλιοθηκη και ένα-ένα να γεμίζεις και να έχεις collection πραγματική και όχι αέρας ψηφιακός! Συνήθως εμείς οι πιό μεγάλοι σε ηλικία(είμαι 27) το βλέπουμε αλλιώς το θέμα και έχουμε μια άλλη εξοικείωση με την φυσική κόπια και όχι μόνο στα games αλλά και στην μουσική για παράδειγμα, και εκεί είμαι retair-άκιας, απο cd, κασσέτες και εννοείται πολλά βινύλια-.
Το μόνο αρνητικό που μπορώ πλέον να διαπιστώσω για την retail έκδοση είναι αυτό που διάβασα σε μερικά προηγούμενα πόστς. Το γεγονός ότι πλέον, βιβλιαράκια προσεγμένα, πιό γεμάτα με πληροφορίες για το game, κλπ, κυρίως μόνο στις collectors θα βρείς, στα απλά σκέτο φιάσκο.

*Edit: ξέχασα να πώ, είμαι pc gamer, όχι κονσολάκιας.
Last edit: 13 Aug 2015 20:54 by G.

More
14 Aug 2015 08:48 - 14 Aug 2015 08:59 #167565 by Myrmidon

Manos wrote: Οι retail εκδόσεις επιτρέπουν να αγοράσεις ένα παιχνίδι:
- Και να το παίξεις στο δισκάκι του χωρίς να περιμένεις να το κατεβάσεις.
- Να το έχεις σε physicsl disc να το βλέπεις. Όχι να αγοράζεις αέρα κοπανιστό.
- Να μπορείς να το παίξεις όποτε θες χωρίς να έχεις το άγχος πότε κάποια εταιρεία θα κλείσει servers και θα αναγκαστείς να το ξεχάσεις (αυτό αφορά τα single-plyaer).

Οι online εκδόσεις επιτρέπουν:
- Να αποκτήσεις κάτι με χαμηλότερο κόστος. Μιλάμε πάντοτε για το Steam και όχι για PSN και Xbox Live.

Άρα retail σε κάθε περίπτωση.
@lucinos: Δεν έχουν όλα τα games συνεχόμενη online σύνδεση σε servers όπως το Diablo 3. Το αν θα γίνουν όλα always online είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον.

Ψήφισα "Μου ειναι αδιάφορο" και τους λόγους τους έχω παραθέσει εδώ Retail vs Digital Θα σταθώ λίγο στο post του Μάνου και θα πω τα εξής :

"Και να το παίξεις στο δισκάκι του χωρίς να περιμένεις να το κατεβάσεις." Το κατέβασμα γίνεται μια φορά, μετά το κάνεις CD/DVD μόνος σου. Τα περισσότερα games δεν θέλουν καν εγκατάσταση για να παίξουν πέραν της πρώτης φοράς. Στο μέλλον ένα απλό copy από το CD/DVD που έφτιαξες αρκεί. Άσε που μπορείς να χρησιμοποιησεις επανεγγράψιμο και να βάλεις μέσα patches, DLCs και το κυριότερο, τα saves σου. Τέλος βάζεις όλα τα παιχνίδια σου σε ένα εξωτερικό δίσκο και τα μεταφέρεις και εύκολα (πχ τώρα που ειναι διακοπές και πας εξοχικό με το φορητό μόνο.)

"Να το έχεις σε physicsl disc να το βλέπεις. Όχι να αγοράζεις αέρα κοπανιστό." Και το retail DVD/CD ειναι αέρας κοπανιστός. Πρέπει να κάνεις εγκατάσταση για να παίξεις έτσι και αλλιως Ο δε χρόνος ειναι πάνω κάτω ο ίδιος με το κατέβασμα (για συνδέσεις λογικών ταχυτήτων). Αν εχει κάποιος φετίχ με τα δισκάκια πουλάνε με τη σέσουλα στο κέντρο. Πας αγοράζεις και γράφεις ότι θέλεις. Άσε που μερικά ειναι εκτυπωσιμα. Άσε που φτιαχνεις μόνος σου για εξώφυλλο ότι θέλεις εσύ για το παιχνίδι σου (πχ αν εισαι μερακλής, βάζεις τη φάτσα σου στη θέση της φάτσας του πρωταγωνιστή ή βάζεις concept art που ειναι πολύ όμορφη σαν τεχνοτροπία). Το μόνο που αξίζει ειναι οι premium/collector's editions. Εδώ το πράγμα αλλάζει.

"Να μπορείς να το παίξεις όποτε θες χωρίς να έχεις το άγχος πότε κάποια εταιρεία θα κλείσει servers" Άσχετο, βλέπε Diablo III. To αγόρασα μαζί με το expansion retail και πάντα πίσω στο μυαλό μου υπάρχει αυτός ο φόβος. Η μόνη παρηγοριά ειναι πριν γίνει κάτι τέτοιο να βγει κάποιο patch Που να επιτρέπει το offline gaming.

Τέλος, σημαντικός παράγοντας ειναι και το θέμα της καθαριότητας. Όποιος εχει συλλογή retail και ειναι κύριος του σπιτιού του και το φροντίζει μόνος του (χωρίς μαμάδες θείες αδερφές κλπ) θα καταλάβει τι εννοώ. Εκτός και αν του αρέσει να παιδεύονται οι συγγενείς του, ή μένει μόνος του και του αρέσει να εχει για κατοικίδια αράχνες κλπ. Φανταστείτε ότι κάποτε τα DLC έβγαιναν σε retail πχ Diablo I Unearthed Arsenal της Sierra. Κατέληγε να έχεις 2-3 CD για ένα παιχνίδι. Δυστυχώς κατέληξα να έχω σε μια ολόκληρη ντουλάπα ότι έχω μέχρι σήμερα σε retail.Αν αγόραζα retail πχ το Skyrim με 3 DLCs και ένα κάρο mods η ντουλάπα δε θα έφτανε.
Last edit: 14 Aug 2015 08:59 by Myrmidon.

More
14 Aug 2015 11:32 #167567 by Tony

Rasmo wrote: Το μόνο αρνητικό που μπορώ πλέον να διαπιστώσω για την retail έκδοση είναι αυτό που διάβασα σε μερικά προηγούμενα πόστς. Το γεγονός ότι πλέον, βιβλιαράκια προσεγμένα, πιό γεμάτα με πληροφορίες για το game, κλπ, κυρίως μόνο στις collectors θα βρείς, στα απλά σκέτο φιάσκο.

*Edit: ξέχασα να πώ, είμαι pc gamer, όχι κονσολάκιας.

Μακαρι να ηταν μονο τα προσεγμενα βιβλιαρακια.Στο xbox one(εχω σε δισκακι forza motosport 5 και destiny) δεν υπαρχει ουτε manual!!!
Στο destiny το μονο που υπηρχε ηταν ενα διαφημιστικο που μου ελεγε να αγορασω καποια expansions.Στο forza παλια καλα που ειχα την goty και μου εδωσαν εναν κωδικο για κατι αμαξια.

Οι κονσολακιδες πιστευω ειναι πιο πολυ του retail.Οι pc gamers με κατι steam sales,humble bundle κ.α που υπαρχουν πως να αντισταθουν στις προσφορες??Δυστυχως το ps store και xbox store κανουν σπανια καλες προσφορες με αποτελεσμα οι κονσολακηδες να ψαχνουμε για used.

More
14 Aug 2015 11:58 - 14 Aug 2015 12:08 #167568 by G
Ισχύει αυτό που λες για εμάς τους pc gamers, με το steam, κλπ, και να πώ την αλήθεια μου, δεν έχω αξιωθεί να κάνω account στο steam, ώστε να αγοράζω απο εκεί, γιατί είμαι/ήμουν λίγο κολημένος σε αυτό το θέμα, με το digital vs retail. Μου αρέσει κυρίως η συλλογή. Το έχω με την μουσική αυτό και μετά ακολούθησε και το game, αλλά να μου πείς στα μουσικά θα έχεις στάνταρ προσεγμένο υλικό(covers, βιβλιαράκια, κλπ) ενώ με τα games πλεον τίποτα, πάνε όλα στο digital. Διαβάζοντας τα πόστς πιο καλά στο φόρουμ και στο community μου φαίνεται ότι αρχίζω να αναθεωρώ την θέση μου απέναντι στα retail. Απλά έχω 2 θέματα με τα digital και αν υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει. Πρώτον, πχ για το gta 5 που το game φτάνει στα 65gb (τουλάχιστον τόσο το είδα στην retail έκδοση που έχω) για να κατεβάσεις αυτό το πράγμα πόσο καλό NET θές και να μην περιμένεις 10 χρόνια? Ενώ στην retail έκδοση απλά το τσιμπάς απο το κατάστημα και περιμένεις το install και μόνο, στην digital θα έχεις και το κατεβαστήρι και το installing. Και δέυτερον, τι παίζει με θέματα offlineπχ του steam, θα μπορείς να παίζεις τα games σου όπως μπορείς κάθε ώρα και στιγμή απο την retail? Για πείτε λίγο οι παραπάνω γνώστες επί του θέματος γιατί είμαι έτοιμος να σπρώξω ότι retail έχω και να το πάω στο digital.
Last edit: 14 Aug 2015 12:08 by G.