Ο δημιουργός του Devil May Cry στο Netflix έχει καλή συμβουλή για την ομάδα της ταινίας Bloodborne
Ο Adi Shankar έχει επιτυχία στην προσαρμογή video games σε animation, έχοντας εργαστεί σε πολλές σεζόν του Castlevania σε συνεργασία με την Konami και το Netflix, καθώς και με την Ubisoft για το Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Πιο πρόσφατα, συνεργάζεται με την Capcom για το Devil May Cry, η πρώτη σεζόν του οποίου έκανε launch στο Netflix το 2025 με κυρίως θετική υποδοχή.
Τώρα, με τη δεύτερη σεζόν του, ο Shankar και η ομάδα του εμβαθύνουν περισσότερο στην ιστορία του Dante και του Vergil, καθώς οι δύο χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με τις ρίζες τους, τους διαφορετικούς δρόμους που πήραν οι ζωές τους μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, και πώς οι δύο προοπτικές τους τους διαμορφώνουν και τη μοίρα ενός κόσμου που κρέμεται σε μια κλωστή. Επίσης, αγκαλιάζει το Devil May Cry 2, την πιο διχαστική είσοδο της σειράς video game.
Χρειάζεστε έναν περιηγητή με ενεργοποιημένο το javascript για να παρακολουθήσετε τα βίντεο.
Θέλετε να θυμόμαστε αυτή τη ρύθμιση για όλες τις συσκευές σας;
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε τώρα!
Κάνοντας κλικ στο 'enter', συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του GameWorld.
Φυσικά, με τόση εμπειρία όσο έχει ο Shankar στην προσαρμογή υλικού από video games για animation, θα ήταν παράλειψη να μην πάρουμε τη γνώμη του για την τελευταία υψηλού προφίλ ανακοίνωση ενός παρόμοιου έργου: την προσαρμογή της Sony για το Bloodborne της From Software.
Μιλώντας στο GameWorld, ο Shankar εξέφρασε ενθουσιασμό ότι τα video games αποκτούν περισσότερη προσοχή ως πηγές ενδιαφέροντος storytelling που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε άλλες μορφές, αλλά τόνισε ότι η επιτυχία τους εξαρτάται από το να μην κατα погηθούν από την εταιρική μηχανή και να αντιμετωπιστούν ως απλή πνευματική ιδιοκτησία.
"Είναι ωραίο ότι το [video game adaptation] νησί στο οποίο βρίσκομαι ... δεν μεγαλώνει πραγματικά γιατί τα νησιά δεν μεγαλώνουν, οπότε είναι περισσότερο σαν να αναδύονται πλοία και να λένε, 'Ω, μου αρέσει αυτό το νησί,'" είπε ο Shankar για την αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από την προσαρμογή video games. "Αυτό είναι ωραίο. Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Νομίζω ότι για μένα, [οι προσαρμογές είναι] κάτι διαφορετικό. Όλα τα έργα μου είναι καθοδηγούμενα από τον δημιουργό. Το Devil May Cry [είναι] πολύ καθοδηγούμενο από τον δημιουργό, σωστά; Σίγουρα, είναι το Devil May Cry, αλλά είναι πολύ η δική μου εκδοχή του Devil May Cry.
"Το Captain Laserhawk, σίγουρα ήταν η πνευματική ιδιοκτησία της Ubisoft, αλλά ήταν εγώ που το έβαλα σε ένα μπλέντερ και είπα, 'Ω, ο δολοφόνος θα είναι ένα βάτραχος. Και ο Sam Fisher από το Splinter Cell δεν θα έχει πόδια.' Νομίζω ότι η πρόκληση με τα video games είναι ότι πολλά από τα games έγιναν από μια χούφτα προγραμματιστών που στη συνέχεια προχωρούν να κάνουν άλλα πράγματα και μετά γίνεται πνευματική ιδιοκτησία που ανήκει σε μια εταιρεία που στη συνέχεια κατα погείται από μια άλλη εταιρεία, συγχωνεύεται με μια τρίτη εταιρεία και μετά κατα погείται από έναν γιγαντιαίο κολοσσό κάπου, και στη συνέχεια διαχειρίζεται από μια ομάδα διαχειριστών brand."
Η κύρια συμβουλή του Shankar προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες είναι να "απλά το δώσουν στον δημιουργό, να το δώσουν στους δημιουργικούς και θα πάρετε κάτι." Αυτό, τουλάχιστον αρχικά, φαίνεται να είναι κάτι που η Sony είναι ενήμερη σε κάποιο βαθμό, δεδομένου ότι μία από τις βασικές φιγούρες που εμπλέκονται στην προσαρμογή του Bloodborne είναι ο Seán "Jacksepticeye" McLoughlin, ένας δηλωμένος εμμονικός με το Bloodborne που υπηρετεί ως παραγωγός.
Σε ένα βίντεο που ανακοίνωνε το έργο, ο McLoughlin επανέλαβε το πάθος του για το Bloodborne και εξέφρασε ειλικρινά μια αφοσίωση στο να το κάνει σωστά και αυθεντικό. Αυτό, σημείωσε ο Shankar, φαίνεται να είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έρχεται με κάποιες ερωτήσεις παρ' όλα αυτά.
"Η πραγματική ερώτηση είναι πόσο έλεγχο θα δοθεί στον [Seán] και αν αυτό είναι μια διαφημιστική κίνηση; Επειδή το παραδοσιακό σύστημα καταρρέει και καίγεται--όλοι το γνωρίζουν--αλλά η οικονομία των δημιουργών και η οικονομία των influencers είναι ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα που επαγγελματοποιείται.
"Ο σκεπτικιστής μέσα μου λέει, 'Λοιπόν, αυτή είναι απλά μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα,' όπως πριν από μερικά χρόνια [όταν] όλοι έσπευδαν να δώσουν συμφωνίες παραγωγής σε αθλητές," είπε ο Shankar, πιθανώς αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή του LeBron James στο Space Jam: A New Legacy και στο Hustle, και, πιο πρόσφατα, στη συνεργασία του Steph Curry με τη Sony στο Goat.
"Δεν ξέρω τι ξέρει αυτός ο μπασκετμπολίστας [για το πώς να] βοηθήσει στην παραγωγή μιας ταινίας. Έδιναν στους αθλητές [αυτά] τα πράγματα, αλλά πάλι, ήταν επιδεικτικά. Έτσι υπάρχει μια επιδεικτική εκδοχή αυτού και υπάρχει η πραγματική εκδοχή.
"Θα δούμε, σωστά; Επειδή υπάρχει μια διαφορά στο να είσαι παραγωγός, υπάρχει μια άλλη διαφορά στο να είσαι παραγωγός, συγγραφέας, showrunner και να έχεις ολόκληρη την εταιρική μηχανή να υποστηρίζει το όραμά σου. Και πάλι, δεν ξέρω τίποτα για [το έργο Bloodborne]. Δεν γνωρίζω τον Jacksepticeye. Του εύχομαι καλή τύχη, και νομίζω ότι είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση."
Η προσαρμογή του Bloodborne από τη Sony Pictures χρηματοδοτείται από κοινού από την Lyrical Media, με την PlayStation Production και την Lyrical Animation να λειτουργούν ως συμπαραγωγοί. Η διεύθυνση animation της Lyrical Media φ reportedly εστιάζει σε ενήλικα προσανατολισμένα animated media, κάτι που ταιριάζει στο στυλ και τον τόνο του Bloodborne. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πότε θα προβληθεί η ταινία και αν θα εμφανιστεί στις αίθουσες ή θα πάει κατευθείαν σε υπηρεσίες streaming.
Η δεύτερη σεζόν του Devil May Cry, εν τω μεταξύ, φτάνει στο Netflix στις 12 Μαΐου, με τον Johnny Yong Bosch ως Dante, τον Robbie Daymond ως Vergil και την Scout Taylor-Compton ως Lady.