Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Xbox Series X: Γενική συζήτηση

More
21 Nov 2024 18:27 #279073 by Νίκος Γεωργόπουλος
Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε 50 games

Πλέον το Xbox Cloud Gaming επιτρέπει να παίζετε τα games σας και ας μην βρίσκονται στο Game Pass.
Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 50 games τα οποία δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στον κατάλογο του Game Pass για να τα παίξετε. Η Microsoft είχε κάνει tease την συγκεκριμένη λειτουργία τον Οκτώβριο και είναι κάτι που ο κόσμος ζητούσε εδώ και καιρό.

Τα 50 συγκεκριμένα games και αργότερα όλα όσα θα υποστηρίζονται, θα μπορείτε να τα παίξετε σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να τα τρέξει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Nov 2024 21:51 #279260 by Νίκος Γεωργόπουλος
Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε 50 games

Πλέον το Xbox Cloud Gaming επιτρέπει να παίζετε τα games σας και ας μην βρίσκονται στο Game Pass.Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 50 games τα οποία δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στον κατάλογο του Game Pass για να τα παίξετε. Η Microsoft είχε κάνει tease την συγκεκριμένη λειτουργία τον Οκτώβριο και είναι κάτι που ο κόσμος ζητούσε εδώ και καιρό.Τα 50 συγκεκριμένα games και αργότερα όλα όσα θα υποστηρίζονται, θα μπορείτε να τα παίξετε σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να τα τρέξει.

More
28 Nov 2024 21:59 #279300 by Νίκος Γεωργόπουλος
Η Microsoft κλείνει το Xbox Avatar Editor app

Λόγω χαμηλής ανταπόκρισης από τον κόσμο.Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κλείνει το Xbox Avatar Editor app στα PC, Xbox Series X και Xbox One στις 9 Ιανουαρίου 2025, λόγω χαμηλής ανταπόκρισης από τον κόσμο. Για τις αγορές που έγιναν μετά την 1η Νοεμβρίου θα επιστραφούν τα χρήματα και τα cosmetics των avatars θα εξαφανιστούν, ενώ στις 9 Ιανουαρίου θα εξαφανιστούν τα Xbox Avatars από τα profiles των παικτών. Να τονίσουμε ότι αυτό ισχύει για την νεότερη έκδοση των Xbox Avatars που ξεκίνησε το 2018. Τα παλιότερα Xbox Avatars της εποχής του Xbox 360 δεν θα επηρεαστούν. Η Microsoft δήλωσε για αυτή την απόφαση: "Η Microsoft είναι δεσμευμένη στο να παρέχει εξαιρετικές εμπειρίες στους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων το επιλογών να φέρουν την gaming εμπειρία τους στο Xbox στα μέτρα τους. Λόγω χαμηλής ανταπόκρισης και επειδή θα επικεντρωθούμε σε άλλες εμπειρίες, το Xbox Avatar Editor app δεν θα είναι διαθέσιμο μετά τις 9 Ιανουαρίου 2025. Οι παίκτες θα μπορούν να αλλάξουν την gaming εμπειρία τους με τα dynamic backgrounds και τα profile colors, τα Xbox Original Avatars, τα profile themes και τα gamerpics."

More
14 Dec 2024 12:32 #280558 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ένα Xbox Series S έσωσε την ζωή ενός άντρα που χτυπήθηκε από φορτηγό

Η Microsoft προσφέρθηκε να του το αντικαταστήσει.Ένας Xbox fan μοιράστηκε μια τρομακτική ιστορία για το πώς τον χτύπησε ένα φορτηγό και τον παρέσυρε από κάτω, ενώ το Xbox στην τσάντα του βοήθησε να αποτραπεί το να χτυπήσει το κεφάλι του στο έδαφος.Ο Brandon J, μέσω των social media, διηγήθηκε την τρομακτική του εμπειρία αυτή την εβδομάδα, περιγράφοντας πώς πήγαινε με το ποδήλατό του από το GameStop προς το σπίτι, έχοντας ένα νέο Xbox Series S στο σακίδιό του. Τον χτύπησε ένα φορτηγό και τελικά τον παρέσυρε από κάτω καθώς ο οδηγός συνέχισε να προχωρά. Ο Brandon έγραψε σε post του στο X: "Το Xbox στο σακίδιό μου εμπόδισε το κεφάλι μου από το να χτυπήσει ή, ακόμη χειρότερα, να πεθάνω. Δεν ήθελα να καταλήξω κομματιασμένος κάτω από το φορτηγό, οπότε χρησιμοποίησα το αριστερό μου πόδι για να προσπαθήσω να το επιβραδύνω. Εκείνη τη στιγμή, το ποδήλατό μου σφήνωσε το δεξί μου πόδι, οπότε δεν μπορούσα να το μετακινήσω πουθενά. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι το σακίδιό μου κρεμόταν μόνο από τον αριστερό μου ώμο και βρέθηκα να κοπανάω στο πεζοδρόμιο μαζί με αυτό."
This Console Saved My Life Guys… #Xbox #XboxSeriesS I was on my way home from my local GameStop with the Xbox in my backpack when I was struck by a truck while riding my bicycle. I managed to keep above the trucks steel bumper at first but I eventually was dragged under.I… pic.twitter.com/g089Cxm0W6
— Brandon J (@Jonzey8828) December 4, 2024Στη συνέχεια, ο Brandon ανέφερε ότι ένιωσε όλο το βάρος του μπροστινού μέρους του φορτηγού να αρχίζει να πιέζει τα πλευρά του, λέγοντας ότι τον έσυρε για περίπου 12 πόδια (περίπου τέσσερα μέτρα). Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είχε μόνο ένα σπασμένο κόκαλο στο αριστερό του πόδι, καθώς και κάποιες εκδορές. Όχι μόνο βγήκε σχεδόν σώος από την εμπειρία, αλλά και το Xbox του δεν έπαθε ζημιά. Είπε ότι ξεκινάει κανονικά και παίζει games παρά το σοκ και τη φθορά που υπέστη. Κλείνοντας ο Brandon έγραψε: "Αν το Xbox δεν ήταν στην τσάντα μου εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολλά περισσότερα…". Ο Brandon μοιράστηκε επίσης πολλές φωτογραφίες για να δείξει τη ζημιά.Η ιστορία αυτή τράβηξε την προσοχή της Microsoft, με τον υπεύθυνο marketing Aaron Greenberg να λέει ότι η ομάδα του Xbox θα στείλει στον Brandon μια νέα κονσόλα. Ο Greenberg έγραψε: "Ξεκουράσου και να είσαι ευγνώμων για κάθε μέρα που περνάμε μαζί εδώ". Ο επίσημος λογαριασμός του Xbox απάντησε επίσης στον Brandon, γράφοντας: "Χαιρόμαστε τόσο πολύ που είσαι ασφαλής και ελπίζουμε η ανάρρωση να πηγαίνει καλά".

More
15 Dec 2024 23:14 #280680 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ένα Xbox Series S έσωσε την ζωή ενός άντρα που χτυπήθηκε από φορτηγό

Η Microsoft προσφέρθηκε να του το αντικαταστήσει.Ένας Xbox fan μοιράστηκε μια τρομακτική ιστορία για το πώς τον χτύπησε ένα φορτηγό και τον παρέσυρε από κάτω, ενώ το Xbox στην τσάντα του βοήθησε να αποτραπεί το να χτυπήσει το κεφάλι του στο έδαφος.Ο Brandon J, μέσω των social media, διηγήθηκε την τρομακτική του εμπειρία αυτή την εβδομάδα, περιγράφοντας πώς πήγαινε με το ποδήλατό του από το GameStop προς το σπίτι, έχοντας ένα νέο Xbox Series S στο σακίδιό του. Τον χτύπησε ένα φορτηγό και τελικά τον παρέσυρε από κάτω καθώς ο οδηγός συνέχισε να προχωρά. Ο Brandon έγραψε σε post του στο X: "Το Xbox στο σακίδιό μου εμπόδισε το κεφάλι μου από το να χτυπήσει ή, ακόμη χειρότερα, να πεθάνω. Δεν ήθελα να καταλήξω κομματιασμένος κάτω από το φορτηγό, οπότε χρησιμοποίησα το αριστερό μου πόδι για να προσπαθήσω να το επιβραδύνω. Εκείνη τη στιγμή, το ποδήλατό μου σφήνωσε το δεξί μου πόδι, οπότε δεν μπορούσα να το μετακινήσω πουθενά. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι το σακίδιό μου κρεμόταν μόνο από τον αριστερό μου ώμο και βρέθηκα να κοπανάω στο πεζοδρόμιο μαζί με αυτό."
This Console Saved My Life Guys… #Xbox #XboxSeriesS I was on my way home from my local GameStop with the Xbox in my backpack when I was struck by a truck while riding my bicycle. I managed to keep above the trucks steel bumper at first but I eventually was dragged under.I… pic.twitter.com/g089Cxm0W6
— Brandon J (@Jonzey8828) December 4, 2024Στη συνέχεια, ο Brandon ανέφερε ότι ένιωσε όλο το βάρος του μπροστινού μέρους του φορτηγού να αρχίζει να πιέζει τα πλευρά του, λέγοντας ότι τον έσυρε για περίπου 12 πόδια (περίπου τέσσερα μέτρα). Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είχε μόνο ένα σπασμένο κόκαλο στο αριστερό του πόδι, καθώς και κάποιες εκδορές. Όχι μόνο βγήκε σχεδόν σώος από την εμπειρία, αλλά και το Xbox του δεν έπαθε ζημιά. Είπε ότι ξεκινάει κανονικά και παίζει games παρά το σοκ και τη φθορά που υπέστη. Κλείνοντας ο Brandon έγραψε: "Αν το Xbox δεν ήταν στην τσάντα μου εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολλά περισσότερα…". Ο Brandon μοιράστηκε επίσης πολλές φωτογραφίες για να δείξει τη ζημιά.Η ιστορία αυτή τράβηξε την προσοχή της Microsoft, με τον υπεύθυνο marketing Aaron Greenberg να λέει ότι η ομάδα του Xbox θα στείλει στον Brandon μια νέα κονσόλα. Ο Greenberg έγραψε: "Ξεκουράσου και να είσαι ευγνώμων για κάθε μέρα που περνάμε μαζί εδώ". Ο επίσημος λογαριασμός του Xbox απάντησε επίσης στον Brandon, γράφοντας: "Χαιρόμαστε τόσο πολύ που είσαι ασφαλής και ελπίζουμε η ανάρρωση να πηγαίνει καλά".

More
06 Apr 2025 01:30 #285218 by Νίκος Γεωργόπουλος
Phil Spencer: "Δεν αποκλείω την κυκλοφορία του Starfield στο PS5"

Ο διευθύνων σύμβουλος του Microsoft Gaming, Phil Spencer, σχολίασε για ακόμη μία φορά τη στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά την κυκλοφορία των δικών της first-party games σε άλλες πλατφόρμες.

Όπως έχει πει εδώ και πολύ καιρό, ο Spencer πιστεύει ότι το Xbox είναι πιο ισχυρό και καλύτερα τοποθετημένο όταν κυκλοφορεί τα games του σε άλλες πλατφόρμες. Ένα video game που παραμένει Xbox exclusive “δεν λειτουργεί για εμάς” μακροπρόθεσμα, δήλωσε. Σε συνέντευξή του, ρωτήθηκε άμεσα αν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν το RPG της Bethesda, Starfield, θα παραμείνει Xbox exclusive στις κονσόλες για την ώρα. Ο Spencer απάντησε: "Όχι".

Phil Spencer on Starfield exclusivity

Destin: "Can you solidify that Starfield is staying put for the time being?"

Spencer: "No."

Source: t.co/ccNXLG6GU5 pic.twitter.com/r6sfx9e193

— Destin (@DestinLegarie) January 25, 2025

Πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει λόγος να περιορίσω κάποιο video game και να πω: 'Αυτό το video game δεν θα πάει σε ένα μέρος όπου θα βρει παίκτες, όπου θα έχει επιχειρηματική επιτυχία για εμάς'". Ο Spencer ανέφερε ότι η ομάδα του έχει διαπιστώσει πως η κυκλοφορία των Xbox games σε άλλες πλατφόρμες οδηγεί σε "καλύτερα επιχειρηματικά" αποτελέσματα για την εταιρεία, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει στη Microsoft να επενδύσει στα genres που παρουσίασε πρόσφατα στο Xbox Developer Direct του Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Spencer δήλωσε: "Αυτή είναι η στρατηγική μας. Η στρατηγική μας είναι να επιτρέπουμε στα games μας να είναι διαθέσιμα σε όλες τις κονσόλες. Το Game Pass είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να παίζετε τα games στην πλατφόρμα μας. Αλλά το να κρατάμε τα games εκτός άλλων πλατφορμών, δεν νομίζουμε ότι είναι η σωστή πορεία για εμάς. Δεν λειτουργεί για εμάς. Αυτό που κάνουμε τώρα πιστεύουμε ότι μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε την καλύτερη πλατφόρμα για τα καλύτερα games στον κόσμο. Επειδή τα μεγαλύτερα games στον κόσμο είναι διαθέσιμα σε πολλές πλατφόρμες. Όλο και περισσότερο, οι δημιουργοί μας ρωτούν: 'Πώς μπορούμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι όταν το video game μας μπορεί να παιχτεί σε τόσα διαφορετικά μέρη;' Θέλουμε το Xbox να είναι απόλυτα η πλατφόρμα που το καθιστά αυτό δυνατό. Πιστεύουμε ότι αυτό μας κάνει μοναδικούς. Οι περισσότερες από τις άλλες πλατφόρμες είναι ‘μοναδική πλατφόρμα σε μοναδική συσκευή.’ Είτε πρόκειται για PC, είτε για κινητό, είτε για κονσόλα. Θέλουμε το Xbox να είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους δημιουργούς να φέρουν τα games τους σε οποιαδήποτε οθόνη θέλουν οι παίκτες να παίξουν."

Ορισμένοι Xbox fans έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με αυτή τη νέα στρατηγική, ιδίως για το πώς μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση ότι η Microsoft χάνει την ταυτότητά της. Ο Spencer δήλωσε ότι έχει ακούσει αυτές τις ανησυχίες και τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Είπε ότι η "ταυτότητα του Xbox θα συνεχίσει να εξελίσσεται", κάτι που, όπως ανέφερε, συνέβαινε πάντα από τότε που ξεκίνησε το brand Xbox το 2001. Το επόμενο μεγάλο video game του Xbox που θα έρθει στο PS5 είναι το Indiana Jones and the Great Circle, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα της Sony αυτή την Άνοιξη, μετά το ντεμπούτο του στο Xbox τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Doom: The Dark Ages θα κυκλοφορήσει τον Μάιο ταυτόχρονα σε Xbox, PlayStation και PC. Το Starfield, από την άλλη, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και παραμένει Xbox exclusive είναι επίσης διαθέσιμο και σε PC.

More
06 Apr 2025 04:00 #285223 by Νίκος Γεωργόπουλος
Τα games του Xbox θα έρθουν στο Switch 2

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Phil Spencer εξέφρασε την υποστήριξή του για την Nintendo και το Switch 2.

Συγκεκριμένα ο Spencer δήλωσε: "Θέλω οι άνθρωποι να μπορούν να βιώσουν τα games που φτιάχνουμε, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές μπορούμε. Έχουν την εξής προσέγγιση: "Θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να παίζουν Xbox σε πολλές διαφορετικές οθόνες". Δεν θα βάλουμε τοίχους τριγύρω όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα ωραία games που χτίζουμε ή στο που και σε ποιες μορφές θα μπορούν να βιώσουν το Xbox. Είτε είναι στα PC, είτε είναι στα φορητά, είτε στα κινητά, θέλω όλοι να μπορούν να παίξουν Xbox και αυτό σημαίνει ότι περισσότερα games μας θα κυκλοφορήσουν σε περισσότερες πλατφόρμες, όχι μόνο στο PlayStation. Μας αρέσει πολύ η δουλειά που κάνουμε με την Nintendo και μας αρέσει αυτό που κάνουμε με την Valve στο Steam και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Απλώς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε περισσότερα επειδή αυτό που μάθαμε είναι ότι τα games πρέπει να μπαίνουν πάντα πρώτα και ότι πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι είναι όσο υπέροχα μπορούν να είναι."

Ο Spencer δήλωσε ότι θέλει οι παίκτες να επιλέγουν το hardware που είναι το κατάλληλο για αυτούς και παρόλο που θα ήθελε αυτό το hardware να είναι φτιαγμένο από την Microsoft, το να φέρνει τα games της Microsoft σε ένα ευρύτερο κοινό είναι ο πιο σημαντικό στόχος. Ένας από τους λόγους, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απλώς η μεγάλη επιτυχία που έχουν τα games τα οποία είναι διαθέσιμα σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Ο CEO του Xbox πρόσθεσε ότι πάντα τις κινήσεις που κάνει η Nintendo και ανυπομονεί να υποστηρίξει την Nintendo με τα games του Xbox. Επιπλέον ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στον CEO της Nintendo, Shuntaro Furukawa για την ανακοίνωση του Switch 2: "Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της βιομηχανίας. Ποιος θα στοιχημάτιζε ενάντια στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Εννοώ ότι είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν. Το Switch είναι τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι και το Switch 2 θα είναι επίσης."

Όσο προχωράει ο καιρός αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη, το ότι το save μου ταξιδεύει σε οποιαδήποτε οθόνη θέλω να παίξω, το ότι η κοινότητά μου είναι πάντα εκεί και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι μία προσδοκία όλων μας: "Το ότι τα games στα οποία επενδύουμε να μπορούν να παιχτούν σε όποια οθόνη θέλουμε να τα παίξουμε. Λατρεύουμε την εμπειρία στα δικά μας hardware, στην δική μας πλατφόρμα. Αλλά τα games μας θα εμφανιστούν σε όλο και περισσότερα μέρη, χωρίς αμφιβολία."

Η Nintendo είχε επίσης υπογράψει με την Microsoft ένα δεκαετές συμβόλαιο για την κυκλοφορία του Call of Duty στις κονσόλες της.

More
06 Apr 2025 05:30 #285226 by Νίκος Γεωργόπουλος
Phil Spencer: "Το επόμενο Xbox πρέπει να είναι πιο καινοτόμο"

Με έναν αυξανόμενο αριθμό Xbox exclusives games να εμφανίζονται πλέον στο PlayStation 5 της Sony, αρκετοί παίκτες αναρωτιούνται ανοιχτά γιατί θα έπρεπε να αγοράσουν μια κονσόλα της Microsoft.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, έχει ενισχύσει αυτή τη συζήτηση, καθώς προωθεί την κυκλοφορία περισσότερων Xbox games σε άλλες κονσόλες και σε PC. Σε μια νέα συνέντευξή του, ο Spencer παραδέχτηκε επίσης ότι οι διαφορές στο hardware μεταξύ Xbox Series X και PS5 έχουν μειωθεί δραστικά.Ο Spencer εμφανίστηκε πρόσφατα στο The Destin Channel και εξέφρασε την άποψη ότι η τρέχουσα γενιά κονσολών είναι υπερβολικά όμοια. Γι' αυτόν τον λόγο, θέλει η επόμενη γενιά του Xbox να προσφέρει καινοτομίες που θα κάνουν την επιλογή πιο εύκολη για τους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Θέλω να καινοτομήσουμε και να κάνουμε το hardware τον παράγοντα που διαφοροποιεί. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η διαφοροποίηση στο hardware έχει μειωθεί και η ταυτότητα του βασίζεται αποκλειστικά σε exclusives games. Λατρεύω να βλέπω φορητές συσκευές ή μοναδικά πράγματα που κάνουν οι κατασκευαστές hardware. Θέλω το hardware μας να ανταγωνίζεται, οπότε ας συνεχίσουμε να καινοτομούμε τόσο στις υπηρεσίες όσο και στο hardware. Νομίζω ότι αυτή είναι η ταυτότητά μας και λειτουργεί για εμάς."

Αυτή η προσέγγιση συμβαδίζει με πρόσφατες δηλώσεις του Spencer, ο οποίος τόνισε ότι θέλει το Xbox να "κερδίσει" στους πολέμους των κονσολών, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Microsoft σχεδιάζει να συνεχίσει να απαιτεί την κυκλοφορία games και στις Series S και Series X. Οι αναφορές του στις φορητές συσκευές έχουν επίσης ενισχύσει τις φήμες ότι η Microsoft ενδέχεται να αναπτύσσει τη δική της φορητή κονσόλα. Επιπλέον, ο Spencer δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο games όπως το Starfield να κυκλοφορήσουν στο PS5. Τα Indiana Jones and the Great Circle και Doom: The Dark Ages πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο PlayStation το πρώτο εξάμηνο του 2025. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι δημοφιλείς σειρές του Xbox, όπως τα Halo και Gears of War, ενδέχεται να κυκλοφορήσουν στο PS5.

Phil Spencer: “Θέλουμε το hardware μας να κερδίσει”

Ο Spencer διπλασίασε τη δέσμευση της Microsoft στον τομέα του hardware, λέγοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να "νικήσει" παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή αγορά ως "game-first" αντί για "platform-first."

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Θέλω οι άνθρωποι να επιλέγουν hardware βάσει των δυνατοτήτων του και του πώς ταιριάζει στις επιλογές που θέλουν να κάνουν σχετικά με το πού θέλουν να παίζουν. Θέλουμε το hardware μας να κερδίζει βάσει των δυνατοτήτων του”. Ο Spencer υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα, πιο δημοφιλή και πιο επιτυχημένα games σήμερα είναι multiplatform και δεν περιορίζονται σε μία μόνο συσκευή. Εξέφρασε την επιθυμία του για το Xbox να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα εξυπηρετεί τους δημιουργούς αυτών των games. Συνέχισε δηλώνοντας: "Θέλω να δημιουργήσω μια πλατφόρμα που να εξυπηρετεί αυτούς τους δημιουργούς: εκείνους που προσπαθούν να προσεγγίσουν ανθρώπους σε κάθε οθόνη”.

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες ότι η Microsoft ίσως θα έπρεπε να αποχωρήσει από τον τομέα του hardware λόγω της θέσης της ως η τρίτη πλατφόρμα πίσω από PS5 και Switch, ο Spencer τις απέρριψε. Συνέχισε δηλώνοντας: "Το δικό μας hardware; Νομίζω ότι είναι θεμελιώδες για αυτό που είναι το Xbox. Δεν ξεχνώ ότι η λέξη 'Box' υπάρχει στο όνομα του brand μας. Το hardware είναι κρίσιμο για αυτό που κάνουμε." Ειδικότερα για την αγορά των φορητών συσκευών, ο Spencer ανέφερε ότι έχει μάθει πολλά από προϊόντα όπως το Steam Deck και το ROG Ally, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική ανάπτυξη φορητού Xbox.

Η αγορά video game hardware στις ΗΠΑ είχε μια δύσκολη χρονιά το 2024, με τις πωλήσεις του PS5, του Xbox Series X|S και του Switch να μειώνονται σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρότι αυτή η πτώση ήταν αναμενόμενη λόγω της ηλικίας των συστημάτων, η πτώση των πωλήσεων του Xbox ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, ενώ οι πωλήσεις του PS5 ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του PS4.

More
06 Apr 2025 06:30 #285228 by Νίκος Γεωργόπουλος
Όλα τα games που παρουσιάστηκαν

Το Xbox Developer Direct παρουσίασε μεγάλες εκπλήξεις, trailers και ημερομηνίες κυκλοφορίας για πολυαναμενόμενα games της Microsoft για το 2025.

Αναλυτικά τα games:

Ninja Gaiden 4

Το Xbox Developer Direct ξεκίνησε με την αποκάλυψη του Ninja Gaiden 4, ενός νέου κεφαλαίου στη θρυλική Action σειρά που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Team Ninja και την PlatinumGames. Πρόκειται για την πρώτη νέα προσθήκη στη σειρά μετά από 13 χρόνια και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο για PC, PS5 και Xbox Series X/S, ενώ θα περιλαμβάνεται και στο Xbox Game Pass.

Ninja Gaiden 2 Black

Πρόκειται για remaster του αρχικού Ninja Gaiden 2 του 2008. Ο τίτλος Black υποδεικνύει ότι αυτή η έκδοση του Ninja Gaiden 2 είναι η πιο ολοκληρωμένη. Το Ninja Gaiden 2 Black κυκλοφόρησε με σκοπό να κρατήσουν τους fans σε ανυπομονησία μέχρι να κυκλοφορήσει το Ninja Gaiden 4 και είναι διαθέσιμο σε PC, PS5 και Xbox Series X/S και θα το βρείτε και αυτό στο Xbox Game Pass. Η κυκλοφορία έγινε κατά τη διάρκεια του Xbox Developer Direct, στις 23 Ιανουαρίου ως έκπληξη για τους fans της σειράς Ninja Gaiden.

South of Midnight

Το South of Midnight είναι ένα third-person Action από την Compulsion Games με γιγάντιους αλιγάτορες και περίεργα πλάσματα, το οποίο διαδραματίζεται σε μια φανταστική εκδοχή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η μαγεία και ο υπερφυσικός κόσμος συνυπάρχουν. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της Hazel, η οποία ξεκινά μια αποστολή για να σώσει τη μητέρα της και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες σε έναν κόσμο γεμάτο αρχαία πλάσματα και μυστηριώδη φαινόμενα. Το South of Midnight θα κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου για PC και Xbox Series X/S.

Clair Obscur: Expedition 33

Πρόκεται για ένα Turn-Based RPG, όπου θα ελέγχετε μια ομάδα των τεσσάρων με τον καθένα να έχει διαφορετικά abilities για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις στις αποστολές σας. Ο «κακός της υπόθεσης» είναι ο Painter, ο οποίος "ξαναβάφει" τον κόσμο σκοτώνοντας αθώες ζωές. Εσείς είστε ένα μέλος της ομάδας (expedition) που θα τα σταματήσει όλα αυτά, ενώ πολλοί πιο πριν από εσάς έχουν αποτύχει. Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε έναν fantasy κόσμο στη Γαλλία του 19ου αιώνα. Το Clair Obscur: Expedition 33 θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου για PC, PS5, Xbox Series X/S και θα περιλαμβάνεται και στο Xbox Game Pass.

Doom: The Dark Ages

Ως prequel του Doom του 2016, το FPS εστιάζει αποκλειστικά στο single-player, αντικαθιστώντας τη γρήγορη, επιθετική δράση των προκατόχων του με έναν πιο βαρύ, αργό και απαιτητικό Doom Slayer. Εμπνευσμένο από το Batman: Year One του Frank Miller, ο Slayer επανασχεδιάζεται πλέον ως "iron tank", με έμφαση στη στρατηγική και τη βίαιη μάχη. Κεντρικό στοιχείο της μάχης είναι το Shield Saw, ένα ευέλικτο εργαλείο για parrying, blocking, deflecting και καταστροφή εχθρών. Το Doom: The Dark Ages θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου του 2025 σε PC, PS5 και Xbox Series X/S και θα περιλαμβάνεται και στο Xbox Game Pass.

Ημερομηνίες κυκλοφορίας:

Ninja Gaiden 2 Black: 23 Ιανουαρίου 2025 (έκπληξη κατά τη διάρκεια του event)

South of Midnight: 8 Απριλίου 2025

Clair Obscur: Expedition 33: 24 Απριλίου 2025

Doom: The Dark Ages: 15 Μαΐου 2025

Ninja Gaiden 4: Φθινόπωρο 2025

More
08 Apr 2025 11:00 #285339 by Νίκος Γεωργόπουλος
Phil Spencer: "Έχω σταματήσει να προσπαθώ να προσελκύσω κόσμο στο Xbox"

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε ότι "δεν προσπαθεί πλέον να μετακινήσει τους παίκτες του PS5 και του PC στο Xbox", αναγνωρίζοντας ότι είναι ήδη "πολύ αφοσιωμένοι στις πλατφόρμες όπου παίζουν τα games τους".

Τόνισε ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να "επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν" τα games του Xbox σε άλλες πλατφόρμες. Ο Spencer αναγνώρισε ότι, αν και η πώληση των games σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες σημαίνει πως το Xbox λαμβάνει μόνο το 70% των εσόδων, με το υπόλοιπο 30% να πηγαίνει στο store του ανταγωνιστή, αυτό το 70% βοηθά το Xbox να δημιουργεί ισχυρά χαρτοφυλάκια games.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Υπάρχουν άνθρωποι, είτε επειδή η βιβλιοθήκη τους είναι στο PlayStation ή στο Switch, είτε επειδή τους αρέσει περισσότερο το χειριστήριο, είτε απλώς προτιμούν τα games που υπάρχουν εκεί, και δεν θέλω να κοιτάξω αυτό το κοινό και να πω 'δεν μπορούμε να χτίσουμε μια επιχείρηση εκεί, ή να βρούμε fans των σειρών μας σε αυτές τις πλατφόρμες'. Δεν προσπαθώ πλέον να τους μετακινήσω όλους στο Xbox. Είμαστε όλοι τόσο αφοσιωμένες στις πλατφόρμες που ήδη παίζουμε τα games μας, ας επιτρέψουμε απλώς σε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν. Και ναι, το 70% που λαμβάνουμε από τις πωλήσεις σε άλλες πλατφόρμες είναι χρήσιμο, καθώς μας επιτρέπει να χτίζουμε σπουδαία χαρτοφυλάκια games, όπως δείξαμε στο Developer Direct, και ελπίζω να συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς."

Παρόλα αυτά, ο Spencer παραδέχθηκε ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, καθώς, όπως είπε, θα προτιμούσε σαφώς να λαμβάνει το 100% των εσόδων από όλα τα games που κυκλοφορεί το Xbox.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Xbox σκοπεύει να εγκαταλείψει το hardware.Συνέχισε δηλώνοντας: "Προφανώς κερδίζουμε περισσότερα χρήματα στην πλατφόρμα μας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η επένδυση στο δικό μας οικοσύστημα είναι σημαντική.”Οι δηλώσεις του Spencer έρχονται λίγο μετά από μια πρόσφατη συνέντευξή του, όπου ερωτήθηκε αν, όπως το Indiana Jones and the Great Circle, το Starfield θα συνεχίσει να έχει ένα "παράθυρο αποκλειστικότητας" στο Xbox. Η απάντησή του ήταν απλά και ξεκάθαρα: "Όχι."