Ο Hideo Kojima χαίρεται με τα user reviews του Death Stranding 2 και προτρέπει τους fans να αντισταθούν σε πολέμους και κλιματική αλλαγή
Ο Hideo Kojima δήλωσε πως είναι χαρούμενος με τις κριτικές του έλαβε το Death Stranding 2: On The Beach και ζήτησε από τους fans να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και την κλιματική αλλαγή.
Κατά τη διάρκεια του World Tour του Death Stranding 2 στο Λονδίνο, ο παρουσιαστής Geoff Keighley, ρώτησε τον Kojima για τις τελικές του σκέψεις σχετικά με τη συγκεκριμένη βραδιά, στην οποία τραγούδησαν η Caroline Polachek και οι Chvrches. Ο ίδιος απάντησε λέγοντας: “Αντιμετωπίζουμε πολλά αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολέμους, έχουμε την κλιματική αλλαγή, έχουμε πολλούς σεισμούς, περάσαμε την πανδημία, υπάρχουν πολλά πράγματα. Και ίσως το μέλλον να φαίνεται λίγο σκοτεινό. Αλλά αν όπως σήμερα, μαζευτούμε έτσι και παραμείνουμε ενωμένοι, μπορούμε να πολεμήσουμε και να αντισταθούμε σε όλα αυτά.” Ο Kojima αφιέρωσε τη συγκεκριμένη βραδιά ,στην οποία παρευρέθηκαν και οι ηθοποιοί Norman Reedus και Léa Seydoux, στη μνήμη του βασικού τραγουδιστή των Low Roar, Ryan Karazija, ο οποίος απεβίωσε το 2022 λόγω επιπλοκών από πνευμονία. Η μουσική των Low Roar αποτέλεσε βασικό στοιχείο της ταυτότητας του πρώτου Death Stranding και ο Kojima ήθελε να χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερη μουσική τους και στο επόμενο.
Εξήγησε την ιστορία με το αδικοχαμένο Ryan: “Όταν ξεκίνησα να δημιουργώ το Death Stranding 2, ήθελα να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά λόγω του Covid δεν μπορούσε να έρθει στην Ιαπωνία για ηχογράφηση, οπότε προσπαθούσα να του στείλω ένα email. Τότε έλαβα το θλιβερό μήνυμα ότι ο Ryan πέθανε και ήταν τραγικό όταν το άκουσα για πρώτη φορά. Έμαθα επίσης από συγγενείς του ότι άφησε πίσω του κάποια νέα τραγούδια και αποφάσισα να τα συμπεριλάβω στο Death Stranding 2. Νιώθω ότι μας παρακολουθεί από κάπου. Στο Death Stranding 2 υπάρχει η φράση “ο θάνατος δεν είναι το τέλος, δεν μας χωρίζει”. Αισθάνομαι ακόμη συνδεδεμένος με τον Ryan και θέλω να τιμήσω αυτή τη σχέση. Ελπίζω όλοι να αισθάνονται έτσι.”
Στο μεταξύ, η τραγουδίστρια Caroline Polachek, ερμήνευσε ζωντανά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το τραγούδι με τίτλο “On The Beach” το οποίο αναφέρεται στο Death Stranding 2. Η Caroline δήλωσε: “Πάντα με τρομάζει η πρώτη φορά που ερμηνεύω ένα τραγούδι, αλλά μπορώ να πω πως ποτέ δεν έχω τραγουδήσει κάτι που να μοιάζει τόσο πολύ σαν να παίζω video game, όσο αυτό. Έχει τόσα πολλά ανεβοκατεβάσματα.” Ο Kojima ανακάλυψε τη μουσική της Caroline μέσω της ομάδας του KindaFunny, κάτι που τελικά οδήγησε και στη συνεργασία τους. Ο Kojima αναφερόμενος στη γνωριμία τους δήλωσε: “Αν δεν είχα λάβει εκείνο το CD, αυτή η διασύνδεση δεν θα είχε υπάρξει.”
We all came together to reconnect the “strands” that were once severed by the pandemic. I’m so glad we never gave up on making this game. I won’t let go again. Thank you.
t.co/QGX12yOsxS
pic.twitter.com/Hy3VJfpE82
— HIDEO_KOJIMA (@HIDEO_KOJIMA_EN)
July 1, 2025
Η Caroline έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως προέκυψε το On the Beach : “Κρατάω συχνά κάποια ξεχωριστά τραγούδια σαν θησαυρούς , μέχρι να προκύψει η κατάλληλη στιγμή και το συγκεκριμένο ήταν ένα από αυτά. Ο Hideo μου εξήγησε την ιδέα του Death Stranding 2 και με συνεπήρε η ηθική του σύγκρουση, αλλά και το πώς αυτή ξεκινάει από το μακρινό Death Stranding 1. Συγκεκριμένα αυτή η ιδέα για το αν o αφανισμός είναι καλό ή κακό πράγμα αλλά και το πόσο προκλητικό είναι αυτό ως προβληματισμός. Κάτι ξεχωριστό στο τραγούδι είναι το πως οι στίχοι είναι σατανικοί και απειλητικοί, ενώ το ρεφρέν έχει μια αθωότητα και δίνει την αίσθηση της σωτηρίας. Μου άρεσε πολύ αυτή η αντίθεση. Μου έστειλε μια σύνοψη του Death Stranding και την μελέτησα. Ένα μήνα μετά, είχαμε το τραγούδι.” Οι στίχοι του On The Beach είναι σαν αίνιγμα, αλλά η Caroline δεν θέλησε να τους επεξηγήσει: “Αυτή τη φορά ήθελα να δεχτώ την πρόκληση που μου ανέθεσε ο Hideo για να δω πόσες πτυχές του παιχνιδιού μπορώ να βάλω στο τραγούδι, χωρίς να μπορεί κανείς απαραίτητα να τους καταλάβει μέχρι να το παίξει.”
Η Caroline παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ αγχωμένη όταν έστειλε την πρώτη ηχογράφηση στον Kojima, ενώ ακόμη και οι Chvrches εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα μετά την ερμηνεία του προηγούμενου soundtrack. Αυτή ήταν η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση μετά από δύο χρόνια και το συγκρότημα επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο άλμπουμ εδώ και έξι μήνες.