Οι δημιουργοί του Matrix είχαν προτείνει στον Hideo Kojima να φτιάξει ένα Matrix game
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, οι Wachowski sisters, δημιουργοί των ταινιών The Matrix, είχαν πλησιάσει την Konami το 1999, 
    ζητώντας
 από την εταιρεία να αναλάβει ο Hideo Kojima την ανάπτυξη ενός Matrix video game. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από ρεπορτάζ του Time Extension, το οποίο υποστήριξε ότι η πρόταση απορρίφθηκε από κάποιο στέλεχος της Konami.
Ωστόσο, ο Kojima φαίνεται πως δεν είχε ιδέα για αυτή τη συζήτηση, αν πράγματι συνέβη. Όπως έγραψε στο Χ (Twitter), εκείνη την περίοδο εργαζόταν εντατικά πάνω στο Metal Gear Solid 2, και ουδέποτε έλαβε κάποια επίσημη ενημέρωση για τέτοια πρόταση. «Έμεινα έκπληκτος όταν είδα στα social media ότι οι Wachowski sisters μου είχαν προτείνει να φτιάξω ένα Matrix game το 1999», ανέφερε. «Σε όλα αυτά τα 26 χρόνια, κανείς δεν μου είπε ποτέ κάτι τέτοιο.»
Ο Kojima αποκάλυψε πως εκείνη την εποχή διατηρούσε επικοινωνία μέσω email με τις δημιουργούς, ενώ τις είχε συναντήσει τρεις φορές κατά την περιοδεία προώθησης της πρώτης ταινίας Matrix στην Ιαπωνία. «Μιλήσαμε για περίπου μία ώρα, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά σε video game», πρόσθεσε. Ακόμη και αν η πρόταση είχε φτάσει ως εκείνον, παραδέχθηκε πως μάλλον δεν θα είχε τον χρόνο να την αναλάβει: «Ήμουν ήδη υπερβολικά απασχολημένος με το MGS2 και πιθανότατα δεν θα μπορούσα να δεχθώ την πρόταση αμέσως. Αλλά αν μου το έλεγαν, ίσως να υπήρχε τρόπος να το κάνουμε να λειτουργήσει.»
Τελικά, το Matrix game που κυκλοφόρησε ήταν το Enter The Matrix το 2003, από την Atari και τη Shiny Entertainment, το οποίο δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα το κοινό. Δύο χρόνια αργότερα, το The Matrix: Path of Neo κατάφερε να αποσπάσει καλύτερες κριτικές. Υπήρξε επίσης και το The Matrix Online, ένα MMO που κυκλοφόρησε το 2005 και έκλεισε τέσσερα χρόνια αργότερα, συνεχίζοντας όμως επίσημα την ιστορία του κινηματογραφικού σύμπαντος – ακόμη και με τον θάνατο του Morpheus. Η τριλογία Matrix παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία του sci-fi κινηματογράφου, ενώ πολλοί αναρωτιούνται πώς θα ήταν ένα Matrix game από το μυαλό του Hideo Kojima.