Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Καταστήματα Πληροφορικής: Reviews/Ποια προτιμάτε/Εντυπώσεις

Poll: Ποιο κατάστημα Πλήροφορικής εμπιστεύεστε περισσότερο? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Compuland
No votes 0%
E-Shop.gr
10 31.3%
EasyBuyWorld
1 3.1%
GameExplorers.gr
2 6.3%
InfoWorld
No votes 0%
MSystems
2 6.3%
Multirama
3 9.4%
Πλαίσιο
14 43.8%
PlayAll.gr
No votes 0%
TheGameLand.gr
No votes 0%
Total number of voters: 5
Only registered users can participate to this poll
More
03 May 2009 01:12 #52520 by Alex
Λοιπόν το Revision δεν έχει να κανει με αυτό που λες τί να κανουμε! Καμία σχέση το class του προϊόντος (class A, class b κλπ) με το revision! Το revision το γράφει πάνω στη μητρική και πολύ σπάνια σε κάρτες. Διακόσια κουτιά έχω εδώ πουθενά δεν γράφει revision... Που είπαμε δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος (στο οτι μπορεί να είναι ελλατωματικό (δεν υπάρχει αυτό, αλίμονο αν βγάζανε εν γνώση τους οι εταιρείς ελλατωματικά προϊόντα!) ή με λιγότερες δυνατότητες). Για παράδειγμα μία μητρική μπορεί να υπάρχει σε rev 1.0 και 2.0 και είναι δύο διαφορετικά προϊόντα (μπορεί να παίρνουν διαφορετικά bios, λόγω μικροαλλαγών για παράδειγμα) αλλά δεν σημαίνει οτι ποιοτικά διαφέρουν (οτι το rev 2.0 είναι από το rev 1.0 πιο ανθεκτικό ή οτι δε θα χαλάσει καμία σχέση!). Τα site των μητρικών έχουν όλα τα rev. και τα updates τους.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 May 2009 15:07 #52524 by Esperos
Αν βγάζανε εν γνώσης τους οι εταιρειες ελαττωματικά??? Ξεχνάς με την AMD που δε μπορούσε να βγαλει στην αρχη τετραπυρινους γιατι τους καιγόταν ο τεταρτος πυρήνας οποτε κυκλοφορησαν στην αγορα τους 3πυρινους και μαλιστα με την δικαιολογια πως δεν υπαρχουν ακομα εφαρμογες που να αξιοποιουν 4 πυρινες οποτε γιατι ο χρηστης να τους πληρωνει οποτε αυτοι εβγαλαν 3πυρινους. Και ηταν ουσιαστικα οι καμενοι 4πυρινοι. (ή μήπως δε το ξέρες?)
Μην μπερδεύεσαι με τα Μ/Β τα οποία νομίζεις πως μονο το BIOS αλλαζουν για αυτο και αλλάζουν τα Rev, να ξερες ποσα πραματα αλλαζουν γιατι ναι κυκλοφορουν προβληματικά προϊόντα ειτε αφορα την ψυξη τους, ειτε ακομα και ολοκληρη την υλοποιηση τους (οπως οι πυκνοτες που ειναι solid για να αντεχουν υψηλες θερμοκρασιες και να μην σκανε οπως στα παλια Gygabite). Οπως η Nvidia με την 8800Gtx που θερμαινόταν παρα πολη και έβγαλε νεα έκδοση με καλύτερο ανεμιστήρα και το κουτί έλεγε R2 στο bar code του.

Και εγω τωρα κοιτάω ενα Μ/Β το οποίο δε λεει τρανταχτα R2 αλλά είναι "κρυμενο" μέσα στο Bar code του, ενω εχω δει αλλα Μ/Β τα οποια γραφουν και με μεγαλα γραμματα Rev 2.0 και ετσι για την ιστορια το αλλο M/B που ειχα το Rev00 το αλλαξα γιατι δεν συγκρατουσε το OC σε καθε restart εσβυνε μονο του και τα ξανακανε ολα οπως ηταν πριν "μαμα" ριθμησεις. Και οχι δεν ηθελε το bios update γιατι ειχα περασει τα παντα, μετα ανακαλυψα μεσα απο forums οτι το συγκεκριμενο M/B ειχε βγει προβληματικο με το θεμα του OC και εχανε τις ρυθμησεις απο μονο του. Αλλα κυκλοφορησε ομως! Και αν δε του ειχα κανει OC δε θα το μαθαινα ποτε! Αλλα ειπαμε να βγαλουν οι εταιρειες προβληματικα προιοντα? Που ζουμε?

Ρε μπαγάσες η είστε πολύ αθώοι ή ζείτε αλλού!

ΥΓ 1: Eτσι παλι για την ιστορια η cpu που εχω επειδη ειναι Rev B ειμαι ο μικροτερος OC του μαγαζιου, ολοι τον εχουν παει 4+ με 80 βαθμους κελσιου σε full load με την ιδια υδροψυξη και εμενα ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες αν το κανω αυτο 110 βαθμους, αλλα δε τα ξερα αυτα τα κολπα ειχα τα ιδια μυαλα με εσας και εγω, αλλα η διαφορα ηταν οτι ακουγα αυτα που με μαθαιναν!

ΥΓ 2: Ναι δε γραφουν ολα τα προιοντα το Rev (και αυτο ειναι ακομα χειροτερο!) αλλα μπορεις να το δεις και μεσο προγραμματος οπως εγω ειδα για το cpu μου με το cpuz

More
03 May 2009 15:46 #52525 by Alex
Καλά άσε για αυτό που είπες για την AMD είναι μεγάλη ψευτιά!!! Χαχαχα... Πόσα links να σου στειλω απλα δεν ξέρω... Η AMD μια χαρά έβγαλε τετραπύρινους εξαρχής (πραγματικά δεν ξέρω ποιος σου τα λεει αυτα!) απλά τα μοντέλα που είχαν προβληματικό 4ο πυρίνα ή προβληματικό καποιο μέρος στην cache το βγάζανε σαν 3πύρηνο ή με μειωμένη cache. Μάλιστα πήγαινε τοσο καλα σε πωλήσεις οι τριπύρινοι που τώρα κανουν κανονικούς 4πύρινους (χωρίς πρόβλημα) τριπύρινους (υπάρχουν τροποι να τους ξεκλειδώσεις). Αυτό γίνεται πολύ απλά για να μην υπάρχουν πολλές γραμμες παραγωγής (δηλαδή διαφορετικη για 3πύρινους και 4πύρινους) και να μειωθεί το κόστος... Αστο δεν το έχεις!

Δεν είπα ποτέ οτι τα revisions είναι μόνο το bios... Πραγματικά που το διάβασες αυτό...!

Προβληματικό δεν είναι ένα προϊον που δεν μπορεις να του κανεις overclock εκεί που θες... Το προϊόν δεν στο βγάζει η εταιρεία για overclock... Απλά...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
03 May 2009 16:04 #52526 by Esperos
1) Ολα αυτα που λες ειναι τωρα, εγω σου μιλαω για την εποχη που βγηκε ο 6600 και ειχε 350 ευρο και η Amd ακομα το παλευε. Οπου ακομα και ετσι να ειναι οπως τα λες και να παιχτηκε χαλασμενο τηλεφωνο η ουσια ειναι μια! Προβληματικος 4 πυρινας βγαινει στην αγορα ως 3πυρινος.
Κοιτα τι λες: "H AMD μια χαρά έβγαλε τετραπύρινους εξαρχής (πραγματικά δεν ξέρω ποιος σου τα λεει αυτα!) απλά τα μοντέλα που είχαν προβληματικό 4ο πυρίνα ή προβληματικό καποιο μέρος στην cache το βγάζανε σαν 3πύρηνο ή με μειωμένη cache"
Απλά μωρέ! Ε δε χαθηκε και ο κόσμος! ε?

2) Αν ηταν ετσι τοτε γιατι εβγαλε νεο M/B που διορθωνε το "προβλημα"?

3) Γιατι ο "ιδιος" επεξεργαστης εχει αλλες ανοχες απο εναν αλλο? Ειναι εργοστασιακο προβλημα η οχι? Θα επρεπε ολα τα ιδια μοντελα να ειναι ιδια σε ολα?

Ναι θα επρεπε! Γιατι να βγαινουν στην αγορα προιοντα που λενε class A B C D και να μην το λενε ευθεος? Να λενε εισαι νορμαλ user? Παρε αυτο το προιον με 50 ευρο, εισαι eχtreme user? Παρε το ιδιο προιον αλλα σε καλυτερη εκδοση με 100 ευρο! Γιατι τα κρυβουν και τα πουλανε καλα-σκαρτα ιδια τιμη και αν καποιος θελησει να κανει κατι παραπανω απο το προβλεπομενο να τρωει χυλοπιτα ενω καποιος αλλος που εδωσε τα ιδια λεφτα να κανει περισσοτερα?

Υγ δες και αυτο για να δεις ποσο "πισω" ειμαι... www.thelab.gr/showthread.php?t=61782

Δεν εχω τιποτα με την AMD αντιθετος μια ζωη AMD ειχα, αλλα τους αλλαξα οταν εκαναν το λαθος και βαλανε την ιδια ακριβος τιμη τους Quad τους (Πριν βγει στην φορα αυτο το "απλα") με τους Q6600 της Intel ενω υστερουσαν τοσο πολυ εναντι αυτων! Τωρα που πηραν τα πανω τους και επεσαν και οι τιμες τους τι να το κανω?

More
03 May 2009 17:15 #52528 by Alex

aposperittis wrote: 1) Ολα αυτα που λες ειναι τωρα, εγω σου μιλαω για την εποχη που βγηκε ο 6600 και ειχε 350 ευρο και η Amd ακομα το παλευε. Οπου ακομα και ετσι να ειναι οπως τα λες και να παιχτηκε χαλασμενο τηλεφωνο η ουσια ειναι μια! Προβληματικος 4 πυρινας βγαινει στην αγορα ως 3πυρινος.
Κοιτα τι λες: "H AMD μια χαρά έβγαλε τετραπύρινους εξαρχής (πραγματικά δεν ξέρω ποιος σου τα λεει αυτα!) απλά τα μοντέλα που είχαν προβληματικό 4ο πυρίνα ή προβληματικό καποιο μέρος στην cache το βγάζανε σαν 3πύρηνο ή με μειωμένη cache"
Απλά μωρέ! Ε δε χαθηκε και ο κόσμος! ε?

2) Αν ηταν ετσι τοτε γιατι εβγαλε νεο M/B που διορθωνε το "προβλημα"?

3) Γιατι ο "ιδιος" επεξεργαστης εχει αλλες ανοχες απο εναν αλλο? Ειναι εργοστασιακο προβλημα η οχι? Θα επρεπε ολα τα ιδια μοντελα να ειναι ιδια σε ολα?

Ναι θα επρεπε! Γιατι να βγαινουν στην αγορα προιοντα που λενε class A B C D και να μην το λενε ευθεος? Να λενε εισαι νορμαλ user? Παρε αυτο το προιον με 50 ευρο, εισαι eχtreme user? Παρε το ιδιο προιον αλλα σε καλυτερη εκδοση με 100 ευρο! Γιατι τα κρυβουν και τα πουλανε καλα-σκαρτα ιδια τιμη και αν καποιος θελησει να κανει κατι παραπανω απο το προβλεπομενο να τρωει χυλοπιτα ενω καποιος αλλος που εδωσε τα ιδια λεφτα να κανει περισσοτερα?

Υγ δες και αυτο για να δεις ποσο "πισω" ειμαι... www.thelab.gr/showthread.php?t=61782

Δεν εχω τιποτα με την AMD αντιθετος μια ζωη AMD ειχα, αλλα τους αλλαξα οταν εκαναν το λαθος και βαλανε την ιδια ακριβος τιμη τους Quad τους (Πριν βγει στην φορα αυτο το "απλα") με τους Q6600 της Intel ενω υστερουσαν τοσο πολυ εναντι αυτων! Τωρα που πηραν τα πανω τους και επεσαν και οι τιμες τους τι να το κανω?

1)Η AMD στον πουλάει για τριπύρηνο! Και για τριπύρηνο τον αγοράζεις!!!!!! Δηλαδή αυτό που σου πουλάει (τρεις πυρήνες) δεν είναι ελλατωματικο!!!! Δεν θα σου κανει πρόβλημα γιατί ο τέταρτος πυρήνας που (μπορεί να έχει πρόβλημα) είναι σαν να μην υπάρχει!!! Δεν πουλάει 4πύρινο με ένα χαλασμένο πυρίνα!!!! Τριπύρηνος!!!! Το κατάλαβες!? Ρε θα μας τρελλάνεις!!! Αν τώρα εσύ επειδή σου αρέσει να πειράζεις πράματα ξεκλειδώσεις τον τέταρτο και τον παρεις στο χέρι δεν έχεις κανένα δικαιωμα να πεις οτι το προϊόν ήταν ελατωματικό γιατί δεν αγόρασες αυτό...

Για να δεις λίγο:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... processors

Πρώτος τετραπύρηνος 2007 πρώτος τριπύρινος 2008 παραγωγή... Χμμμ μάλλον έχεις άδικο...

2)Δεν σου είπα οτι το rev 2.0 μπορεί να είναι καλυτερο (προφανώς) αλλά δεν σημαινει οτι το rev 1.0 είναι ελλατωματικό... Πρέπει να ξεχωρίσεις την έννοια του ελλατωματικός με του ανθεκτικός... Για παράδειγμα η μητρική μου (MA790X-UD4) έχει rev 1.0...Δεν έχει βγει rev 2.0...Αλλά και να βγει δεν καθιστά το rev 1.0 ελλατωματικό... Μπορει μάλλιστα το rev 2.0 να μην έχει καμία διαφορά απο το rev 1.0. Κι εφόσον δεν έχει βγει rev 2.0 και το e-shop και το multirama (και όλα τα μαγαζιά) έχουν το rev 1.0 αρα καμία σχεση με την ποιότητα.

3)Το γιατί το class δεν στο δείχνει η εταιρεία που το παράγει είναι προφανες... Κι εφόσον το class δεν το ξέρεις εσύ ο καταναλωτής, δεν μπορείς να διακρίνεις τι πουλάει το κάθε μαγαζί...

4)Εφόσον μιλάμε για προίόντα Η/Υ και όχι για τοστιέρες προφανώς μεταξύ ίδιων προϊόντων υπάρχει μία απόκλιση.

5)

αν καποιος θελησει να κανει κατι παραπανω απο το προβλεπομενο να τρωει χυλοπιτα

Αυτό τα λέει όλα... Πάνω από το προβλεπόμενο...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
06 May 2009 12:08 #52589 by Milkman14
Aυτο που προτιμαω περισσοτερο ειναι το πλαισιο,το οποιο και ψηφισα.Εχω κανει αρκετες αγορες και ειμαι ευχαριστημενος.Απο τα e-shop δεν εχω αγορασει τιποτα αλλα εχω ακουσει οτι αρκετα καλα.Σχετικα με τις τιμες που κυμαινονται στα προιοντα τους ειναι σχεδον οι ιδιες.

More
12 Jan 2010 20:55 #67855 by Νικόλαος-Χρήστος Κόγγος
Προτιμώ τα E-shop με χίλια... Μένω στην επαρχία και μια φορά παρήγγγειλα μια Webcam και ακουστικά και την επόμενη μέρα είχαν έρθει κιόλας. Το ίδο συνέβη και με μια τηλεόραση. Ακόμα και τον υπολογιστή μου από τo E-shop τον αγόρασα. Επίσης κάθε Κυριακή έχει και κάτι πολύ καλές προσφορές.
Αυτά που έχω δοκιμάσει και δεν αντέχω είναι τα Multirama. Παρήγγειλα κάτι στις 22/12/09 και το παρέλαβα στις 12/01/10 γιατί οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα είχαν ξεχάσει να με ειδοποιήσουν ότι η παραγγελία μου έιχε φτάσει. Μη μιλήσω τώρα για τις τσουχτερές τιμές...
Το Πλαίσιο ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει και γι' αυτό δεν έχω και άποψη.

PC user forever !!!

More
12 Jan 2010 22:19 #67859 by redkwstas
Προτιμώ Πλαισιο κυριως λογω της ποικιλιας των προιοντων και της αξιοπιστιας.Βεβαια δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος απο τις τιμες αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Επισης το edw.gr ειναι πολυ καλο καταστημα με πολυ καλες τιμες αλλα οχι τοσο μεγαλη ποικιλια στα προιοντα.Ειχα αγορασει κιολας το κινητο μου (Nokia 5800) απο εκει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

More
13 Jan 2010 02:29 #67877 by Γιώργος Σουβατζίδης
Εμπιστεύομαι το cosmodata που δεν υπάρχει στην ψηφοφορία. Είναι από τα πιο παλιά και αξιόπιστα μαγαζιά με εξαιρετικό service

Syberia και ξερό ψωμί!

More
15 Jan 2010 20:56 #67966 by Eleftherios
Από Ελληνικά για εμένα 3 παίζουν αυτή την περίοδο:
Πλαίσιο - αν θέλω καλό after sales
E-shop - αν θέλω καλές τιμές
You.gr - Το κατάστημα του "κολοσού"!

Απαταίτητο εργαλείο το bestprice, στο οποίω παρατηρώ πως you και πλαίσιο τώρα τελευταία προσθαθούν να ανταγωνιστούν σε τιμές το eshop

Από εξωτερικό:
Amazon.co.uk
Ebay.com & Ebay.co.uk
Play.com
Overclockers.co.uk