1) Grand Theft Auto Series
Αν και παίζω open world-sandbox πιο πολύ Tactical και Survival games κάποτε είχα ασχοληθεί με τύπου GTA παιχνίδια.Τα GTA δε με τράβηξαν ποτέ λόγω της μπερδεμένης φύσης τους.Τι ακριβώς κάνεις στο παιχνίδι?Λίγο απ όλα.Τόσα πράγματα(άσχετα μεταξύ τους) που μπορείς να κάνεις,κάπου χάνεις τη μπάλα.
2) Tomb Raider Series Crystal Dynamics Era
Πρώτον να πραδεχτώ οτι τα Legend,Anniversary,Underworld είχαν το δικό τους χαρακτήρα.Δε μου άρεσε παρ'ολα αυτά η προσέγγιση που επέλεξε η CD.Τα έκανε φανερά πιο εύκολα απο τα παλαιότερα.Παντού hints,πρεβάζια που βγάζουν μάτι και γενικά γρήγορο gameplay.Η Core Design σε έριχνε μέσα στη θάλασσα (π.χ. TR2 στο επίπεδο 40 phathoms) χωρίς οξυγόνο και έπρεπε μόνος σου να βρείς το ναυάγιο.Δε σου έλεγε που και πως.
3) Resident Evil After Outbreak πως λέμε After Earth

Εγώ πιστεύω πως η Capcom είχε δημιουργήσει τη σωστή εξέλιξη της σειράς με τα RE: Outbreak.Ένα καλό story mode αν τους έβαζε είχαν πολύ potential.Ανθρώπινους χαρακτήρες,φοβερά animations στα τέρατα,σχεδίαση,αληθινό co op αν λειτουργούσε σωστά,στοιχεία αληθινού survival όπως crafting items,ποσοστό virus στο αίμα κλπ.Και επέλεξε αντ'αυτού απο το 4 και μετά να κάνει τη σειρά ένα shooting gallery!
4) Beyond Two Souls,Heavy Rain,TLoU και τα περισσότερα American made
Λοιπόν έχω ένα θέμα με την αμερικάνικη κουλτούρα περισσότερο απ οτι με τη με τη Γιαπωνέζικη.Μου βγάζει βαριά συναισθήματα που δε γουστάρω καθόλου και γι αυτό δεν παίζω τέτοια παιχνίδια.Το αφήνω εδώ γιατί θα γράφω ως αύριο.Και τα Uncharted τα έχουν αυτά όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό γιατί το story τους είναι πιο ανάλαφρο και συνήθως είσαι απασχολημένος με το shooting και με τα κυνηγητά.
5) Call of Duty Series
Δε θα μιλήσω για προπαγανδιστικά μηνύματα μέσω του Story mode.Εκτός απο κανα 2 παιχνίδια της σειράς που είχαν σχετικά καλό story δε μπορώ να ασχοληθώ με γραμικό παιχνίδι για πολύ καιρό.Και στο multi δεν βρήκα κάτι για να με κρατήσει.Η ένοια της "ομαδικής δουλειάς" λείπει απο το παιχνίδι,ο καθένας κάνει ότι θέλει σαν να βλέπεις NBA.Αμερικάνικα παιχνίδια-αμερικάνικος τρόπος παιξίματος.
Σημείωση οτι όλα τα παραπάνω δεν αντιλέγω οτι είναι καλά παιχνίδια απλά δεν μου αρέσουν εμένα όπως λέει και το topic.