Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Steam Machines από την Valve

More
27 Jun 2015 19:28 #163460 by Tony

lucinos wrote:

tonyler wrote: www.engadget.com/2014/12/12/alienware-alpha-review/

Κανε scroll down και θα δεις τα pros και cons.
Το 2ο αν καταλαβα καλα δε θα αφηνει ορισμενα παιχνιδια να τρεξουν.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα άρθρο για το Alienware Alpha. Το μηχάνημα αυτό δεν έχει SteamOS αλλά έχει Windows και δεν έχει γίνει αποδεκτό από την Valve σαν Steam Machine.

Ok σ'ευχαριστω!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jun 2015 11:40 #163480 by aggelos oiko
Το gamepad εμενα με ειχε βολεψει

More
11 Jul 2015 08:38 #164647 by Πας Παρτού
Μια εκτεταμένη ανάρτηση για τις εμπειρίες από το χειριστήριο (την τελευταία έκδοση)

devinandrewwhite.com/2015/07/07/everything-you-need-to-know-about-valves-steam-controller/

More
18 Sep 2015 08:33 #168881 by Πας Παρτού

More
16 Oct 2015 20:23 #169802 by Στέφανος Λέγος
Ανοιχτή σε προτάσεις για τροποποίηση του design του Steam Controller η Valve.
Παρά την πλήρη παραμετροποίηση των buttons και των touchpads μέσω Software, η Valve δηλώνει πως το Steam Controller ενδέχεται να αλλάξει και μορφή ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών της.

More
16 Oct 2015 22:02 - 16 Oct 2015 22:04 #169807 by Πας Παρτού

Aman wrote: Ανοιχτή σε προτάσεις για τροποποίηση του design του Steam Controller η Valve.
Παρά την πλήρη παραμετροποίηση των buttons και των touchpads μέσω Software, η Valve δηλώνει πως το Steam Controller ενδέχεται να αλλάξει και μορφή ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών της.

Δεν είναι έκπληξη καθώς ούτως ή άλλως τα χαρακτηριστικά τών "steam machines" σημαίνουν ότι για δομικούς λόγους θα είναι σε διαρκή εξέλιξη τα πάντα πάνω τους. (αν συνεχιστεί το τωρινό μοντέλο θα έχουμε διαρκείς μικρές αναβαθμίσεις και κάπως πιο μεγάλες αναβαθμίσεις ανά δύο χρόνια)

Με την ευκαιρία να αναφέρω κάτι διαφορετικό. Η Valve έκανε μια κίνηση που κατ' αρχήν την θεωρώ απολύτως σωστή αλλά όμως ελλιπή (και εδώ είναι το περίεργο γιατί μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα που δημιούργησε πολύ εύκολα). Έπαιζα αυτές τις μέρες πάλι Anodyne (το τερμάτισα επιτέλους) και παρατήρησα ότι το steamos εικονίδιο δεν υπήρχε. Και φυσικά το έπαιζα στο λίνουξ. Τελικά αυτό που συνέβη είναι ότι η Valve αφαίρεσε το εικονίδιο γιατί απλά δεν παίζει στο steamos αλλά διάβασα αλλού ότι συνεχίζουν τα παιχνίδια αυτά να είναι προσβάσιμα στο λίνουξ, οπότε κανένα πρόβλημα. Κατ' αρχήν να πω ότι καλώς αφαιρέθηκε το εικονίδιο διότι για να τρέξω το Andodyne είχε χρειαστεί να ακολουθήσω οδηγίες από το Arch wiki. Οπότε καλώς δεν υπάρχει γιατί κάποιος σε ένα steam machine για να το τρέξει θα πρέπει να μπει σε desktop mode και επιπλέον πιθανόν να τρέξει εντολές στο τερματικό και φυσικά όλα αυτά δεν είναι η εντελώς άνετη εμπειρία που θέλει να έχει κάποιος. Από την άλλη το πρόβλημα είναι ότι τώρα υπάρχουν κάποια παιχνίδια όπως το Anodyne που ενώ είναι εγκαταστήσιμα στο λίνουξ αυτό δεν φαίνεται. Η λύση φυσικά είναι πολύ απλή και απορώ γιατί η Valve δεν το έχει κάνει ακόμα (θέλουμε πίσω τον Tux)
Last edit: 16 Oct 2015 22:04 by Πας Παρτού.

More
21 Oct 2015 12:40 - 21 Oct 2015 12:46 #169949 by Πας Παρτού
άλλο ένα βιντεάκι που δείχνει το χειριστήριο σε χρήση, σε παιχνίδι που δεν υποστηρίζει χειριστήριο.

φαίνεται πολύ καλό.

και ένα άλλο βιντεάκι:
Last edit: 21 Oct 2015 12:46 by Πας Παρτού.

More
21 Oct 2015 13:44 #169954 by Πας Παρτού
ξαφνικά διαπίστωσα ότι έχει πλημμυρίσει το youtube με πρόσφατα βιντεάκια για το χειριστήριο.

πχ άλλο ένα (και σταματω...)

More
24 Oct 2015 19:26 #170109 by Πας Παρτού
Πλέον υπάρχουν αρκετά βίντεο και πληροφορίες για το steam controller (εγώ πχ έχω σχηματίσει σε κάποιον βαθμό αντίληψη). Το ξέρω ότι δεν το έχετε πιάσει ακόμα στα χέρια σας αλλά πιστεύω ότι μπορεί (και αξίζει) να γραφτεί ένα αρκετά αναλυτικό άρθρο.

More
27 Oct 2015 04:58 #170233 by Πας Παρτού
libertariangaming.org/2015/10/25/steam-controller-review/

Έχω δυο παρατηρήσεις σχετικά με το παραπάνω άρθρο.

α) Στα First-person shooter υπάρχει κόσμος που παίζει και νικάει απέναντι σε πραγματικούς παίκτες (στο counter strike και σε άλλα) και αρκετοί ισχυρίζονται ότι με λίγη εξάσκηση υπερέχει το steam controller από το ποντίκι!!! Συγκεκριμένα αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την αφή για κίνηση και το γυροσκόπιο για ακριβή στόχευση.

β) για το rogue legacy (2D platformer). Όταν είδα τις κάτω σκανδάλες η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα είναι χρήσιμες για την αριστερή-δεξιά κίνηση σε παιχνίδια όπως το rogue legacy (το έχω μάλιστα). Οπότε το προφανές σε εμένα θα ήταν να χρησιμοποιήσω τις κάτω σκανδάλες για την αριστερή-δεξιά κίνηση και έχω ακόμα ελεύθερες τέσσερις μπροστινές σκανδάλες για να συνδέσω το πήδημα, το σπαθί και τα μαγικά. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο δεν το είδα κάπου και επίσης δεν έχω πιάσει steam controller ώστε να έχω άμεση εμπειρία αλλά μού φαίνεται αρκετά προφανές για να μην το αναφέρω όταν ο αρθρογράφος χωρίς να φαίνεται ότι εξάντλησε τις δυνατότητες δεν τον ικανοποιούν οι δοκιμές του.