Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Steam Machines από την Valve

More
20 Jun 2015 18:37 #163014 by Σταύρος Δήμου
Η απουσία της Valve από τη φετινή Ε3 είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα της gaming βιομηχανίας της χρονιάς.

Σε 5-6 μήνες βγάζει Steam Machines, SteamOs, Steam Controllers, και είναι άφαντη απ' την Ε3.
Πιστεύει πως απλά το να έχει στη κεντρική σελίδα του Steam μια φωτογραφία και μηνύματα που καλούν σε pre-order είναι αρκετό ?
Έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της που νομίζει ότι χωρίς να κάνει το παραμικρό marketing και παρουσίαση στο ευρύ κοινό, όλοι θα ασχοληθούν και θα γίνουν viral αυτά που ετοιμάζουν, μένοντας ικανοποιημένοι απ το οποίο viral marketing βγει ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jun 2015 10:42 #163082 by Πας Παρτού

StavrosDimou wrote: Η απουσία της Valve από τη φετινή Ε3 είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα της gaming βιομηχανίας της χρονιάς.

Η αλήθεια είναι ότι έχω εντυπωσιαστεί (αρνητικά) από το πόσο κοντόφθαλμα βλέπετε το θέμα (και δεν λέω για σένα, μιλώ γενικά). Και όταν λέω κοντόφθαλμα εννοώ σε πολλές κατευθύνσεις που δεν έχω διάθεση να αναλύσω τώρα. Σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω ότι έχει γίνει καθόλου κατανοητή η σημασία τής στροφής σε ανοικτές πλατφόρμες και γιατί αυτό είναι τόσο καλό για όλους. Ούτε καν βλέπω να αναγνωρίζεται αυτό που ισχύει αυτήν την στιγμή, για παράδειγμα ας είναι ξέχνα τι εγώ βλέπω ολοκάθαρα να συμβαίνει τα επόμενα δέκα χρόνια, αυτήν την στιγμή το λίνουξ ήδη έχει αντίστοιχη υποστήριξη με το Mac σε παιχνίδια και χωρίς πολλούς από τούς περιορισμούς τού Mac, και όμως πάνω στην εδώ σελίδα έχει 11 πλατφόρμες, το Mac είναι μία από αυτές, το λίνουξ δεν βλέπω να αναγνωρίζεται.

Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα η E3 η δική μου ερμηνεία είναι απλή. Η Valve τρέχει σαν τρελλή να προλάβει (εντάξει, ξέρω, για την Valve μιλάμε) και δεν έχει χρόνο για τέτοια αστεία όπως η E3. Η Ε3 είναι καθαρά θέμα προβολής και ο σχεδιασμός τεχνολογικής μετάβασης είναι μακροπρόθεσμος και όχι πυροτέχνημα. Μια μεγάλη επιτυχία τών steam machines τώρα, δεν είναι καθόλου το ζητούμενο. Η ίδια η Valve εξάλλου πουλάει υπηρεσίες και όχι steam machines. Το κοντινότερο παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω είναι το Android. Όταν πρωτοβγήκε, κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά, πήρε αρκετά χρόνια να το πάρει ο κόσμος στα σοβαρά και ξαφνικά διαπίστωσε ο κόσμος ότι μετά από χρόνια σταθερής αθόρυβης ανόδου βρισκόταν μπροστά από το ios.

Στο τι βλέπω ότι τρέχει να προλάβει η Valve, πιστεύω να βγει ο Vulkan. Στην GDC πριν μήνες παρουσίασαν ένα βίντεο τής dota2 να τρέχει σε Vulkan. Συνεπώς οι προσωπικές μου κεραίες είναι σηκωμένες για το SIGGRAPH τον Αύγουστο και ελπίζω στις 12 Αυγούστου να έχουμε κάποιο πολύ ευχάριστο νέο σε αυτό το μέτωπο.

More
26 Jun 2015 15:48 #163326 by Tony
Ποτε κυκλοφορουν(η εχουν κυκλοφορησει ηδη??)...
Σκεφτομαι να παρω καποιο φθηνο steam machine αντι για ps4,επειδη το steam machine eεχει δυνατοτητα αναβαθμισης.

More
26 Jun 2015 18:16 - 26 Jun 2015 18:27 #163341 by Πας Παρτού

tonyler wrote: Ποτε κυκλοφορουν(η εχουν κυκλοφορησει ηδη??)...
Σκεφτομαι να παρω καποιο φθηνο steam machine αντι για ps4,επειδη το steam machine eεχει δυνατοτητα αναβαθμισης.

To SteamOS είναι ήδη διαθέσιμο σε beta. Στην σελίδα τους store.steampowered.com/hardware/ όπως βλέπεις λένε 16 Οκτωβρίου τα πρώτα.

Αλλά...
Η δική μου συμβουλή είναι να περιμένεις. Να περιμένεις για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όσο περιμένεις θα έχεις πολύ καλύτερες επιλογές και ο δεύτερος είναι ότι πιθανότατα δεν θέλεις να πληρώσεις για να είσαι εσύ το πειραματόζωο.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τόσο το ίδιο το steamos και τα steam machines αλλά είναι προς το συμφέρον όλων και θα πρέπει να πρέπει να στηριχθούν οι ανοιχτές τεχνολογίες. Οπότε με ενδιαφέρει η στήριξη τού Linux αλλά και τού Vulkan.
Last edit: 26 Jun 2015 18:27 by Πας Παρτού.

More
26 Jun 2015 18:45 #163348 by Tony
Εννοειται πως δεν προκειται να γινω ''πειραματοζωο'' , αλλα ορισμενα απο τα features που διαθετει ,μου φαινονται σημαντικα εναντι των αλλων κονσολων.Κατα τη γνωμη μου το σημαντικοτερο ειναι η δυνατοτητα αναβαθμισης.Ελπιζω να βγει καλο και να με βασανισει περισσοτερο στο τι να επιλεξω.

Και μια ακομη ερωτηση, θα παιζει games μονο εντος steam?Π.χ δεν θα μπορω να παιξω minecraft ,diablo Κλπ?

More
27 Jun 2015 12:45 #163429 by Πας Παρτού

tonyler wrote: Και μια ακομη ερωτηση, θα παιζει games μονο εντος steam?Π.χ δεν θα μπορω να παιξω minecraft ,diablo Κλπ?

Το SteamOS είναι κατά βάση μια διανομή λίνουξ βασισμένη στο Debian.

Σύντομη απάντηση: Ο κάθε δημιουργός (είτε υλικού, είτε λογισμικού) είναι ελεύθερος να υποστηρίξει το SteamOS με ή χωρίς την συγκατάθεση τής Valve.

Σίγουρα η μια βοήθεια τής Valve θα διευκόλυνε την διαδικασία. Το σύστημα όμως είναι ανοικτό και να ήθελε η Valve να εμποδίσει τρίτους δεν θα μπορούσε.

Θεωρητικά μπορείς να τρέξεις οποιοδήποτε παιχνίδι υποστηρίζει λίνουξ. Στην πράξη η μεγάλη πλειοψηφία τών καινούργιων εμπορικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν λίνουξ, είναι στο steam. Επίσης το σύνολο τών παιχνιδιών που θέλουν να υποστηρίξουν λίνουξ στο προσεχές μέλλον, είναι ήδη ή θέλουν να μπουν στο steam. Οπότε κοιτώντας το steam έχεις σχεδόν πλήρη εικόνα τών εμπορικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν λίνουξ.

Τι άλλα παιχνίδια μπορείς να παίξεις στο λίνουξ. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα παιχνίδια που υποστηρίζουν φυσικά λίνουξ. Μπορείς να παίξεις ρετρό παιχνίδια από παλιές πλατφόρμες μέσω εξομοιωτών (emulators). Αυτό από μόνο του περιλαμβάνει έναν ωκεανό παιχνιδιών. Επίσης υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο διαδίκτυο που παίζουν στον φυλλομετρητή. Τέλος πολλά παιχνίδια τών windows παίζουν στο λίνουξ μέσω wine.

Τι άλλες υπηρεσίες για παιχνίδια υπάρχουν στο λίνουξ (ανεξάρτητες από το steam). Πολλές αλλά οι πιο σημαντικές είναι το humblebundle.com , το οποίο δίνει κλειδιά steam αλλά επίσης δίνει drm-free εκδόσεις σε πολλά παιχνίδια, το gog.com και η desura (δυστυχώς όμως η desura είναι σε πτώχευση)

Τώρα για τα δύο παιχνίδια που ανέφερες.
Το minecraft υποστηρίζει από παλιά λίνουξ. Αλλά υπάρχει ένα θέμα ότι το έχει αγοράσει η microsoft.
Το diablo δεν υποστηρίζει λίνουξ αλλά υπάρχει κόσμος που το παίζει στο λίνουξ μέσω wine.

More
27 Jun 2015 16:15 #163442 by Tony
Ok, τοτε μια χαρα το βλεπω.Αν δεν εχει τιποτα προβληματα στο να διαβαζει ορισμενα παιχνιδια ,θα'ναι μπομπα.

More
27 Jun 2015 16:36 #163443 by Πας Παρτού

tonyler wrote: προβληματα στο να διαβαζει ορισμενα παιχνιδια

Για να καταλάβω και εγώ, τι εννοείς με αυτό;

More
27 Jun 2015 17:32 #163447 by Tony
www.engadget.com/2014/12/12/alienware-alpha-review/

Κανε scroll down και θα δεις τα pros και cons.
Το 2ο αν καταλαβα καλα δε θα αφηνει ορισμενα παιχνιδια να τρεξουν.

More
27 Jun 2015 19:21 #163459 by Πας Παρτού

tonyler wrote: www.engadget.com/2014/12/12/alienware-alpha-review/

Κανε scroll down και θα δεις τα pros και cons.
Το 2ο αν καταλαβα καλα δε θα αφηνει ορισμενα παιχνιδια να τρεξουν.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα άρθρο για το Alienware Alpha. Το μηχάνημα αυτό δεν έχει SteamOS αλλά έχει Windows και δεν έχει γίνει αποδεκτό από την Valve σαν Steam Machine.