Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

More
01 Jul 2020 12:26 #236111 by Βασίλης Φρίγκας
Το τέταρτο πρωτάθλημα Ισπανίας της ιστορίας της, κατέκτησε η Baskonia, νικώντας με 69-67 την Barcelona σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.Το ματς κρίθηκε στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα, όπου ο Lucas Vildosa, έδωσε την νίκη στους Βάσκους, ευστοχώντας σε δίποντο.

Δέκα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πανηγυρίσουν και πάλι οι Βάσκοι. Η Baskonia εμφανίστηκε στο γήπεδο ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές και απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της. Οι παίχτες της μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι, δίχως φόβο και άγχος απέναντι στα "μεγαθύρια", που διαθέτει η Barcelona. Η ψυχή των Βάσκων νίκησε την ποιότητα των Καταλανών.

Η χαώδης διαφορά των ρόστερ

Το μπάτζετ της Barcelona, ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 41 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτοντας μάλιστα και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Liga Endesa, Nikola Mirotic. Το μπάτζετ της Baskonia από την άλλη πλευρά είναι δύο φορές μικρότερο από αυτό των Καταλανών και ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Στο μπάσκετ, όμως δεν έχουν χώρο τα ποσά και οι αριθμοί. Τρανό παράδειγμα σε αυτό αποτελεί η χθεσινή δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την Baskonia.

Ανασκόπηση του αγώνα

Δυναμική ήταν η εκκίνηση και των δύο ομάδων στον αγώνα, με την πρωτη περίοδο να λήγει στο (17-16),υπέρ της Baskonia. Στην αρχή της δέυτερης περιόδου οι ''Μπλαουγκράνα'' κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κάνοντας (10-0) σερί. Ωστόσο οι Βάσκοι ισορρόπησαν την κατάσταση πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τελείωσε με την Barcelona να προηγείται με 6 πόντους (39-33). Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Dusko Ivanovic, κυριάρχησε στο γήπεδο, παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία (51-51), σκόρ με το οποίο έληξε και η τρίτη περίοδος. Η τέταρτη περίοδος ήταν μονομαχία , ανάμεσα σε ''τάυρους''. Και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος την νίκη, με τον Lucas Vildosa, να βάζει με νικητήριο δίποντο την υπογραφή του, σε ένα εκπληκτικό φινάλε, διαμορφώνοντας , το τελικό ( 69-67).

Pesic-Ivanovic

Πριν το μεγάλο παιχνίδι Pesic και Ivanovic, φωτογραφηθηκαν με το πολυπόθητο τρόπαιο, με τον πρώτο να αναφέρει χαρακτηριστικά στον δεύτερο, "Ακούμπησε τώρα το τρόπαιο γιατί μετά". Η πλάκα αυτή όμως προς τον προπονητή της Baskonia Dusko Ivanovic, απέβη τελικά μοιραία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jul 2020 11:29 #236176 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποτελεί παρελθόν από την Φενέρ λοιπόν καθώς δεν συμφώνησε με το μειωμένο μπάτζετ της ομάδας και των δικών του απολαβών. Γενικά όμως για να είμαστε δίκαιοι ο Ζοτς είχε μια κακή σεζόν στην μη ολοκληρωμένη φετινή χρονιά και αρκετές φορές μέσα στην χρονιά ήταν προ των πυλών της παραίτησης και λόγω της εικόνας της ομάδας του με πολλές κόντρες με παίκτες του αλλ;a και των οικονομικών προβλημάτων.

Συνεπώς ίσως είχε πάρει ήδη την απόφασή του και δεν έπαιξε και τόσο ρόλο η απόφαση για μειώσεις. Καθώς ακόμα και έτσι ο ίδιος θα έπαιρνε 1+ εκ για ένα χρόνο και θα είχε ένα μπάτζετ καθαρά αγωνιστικά κοντά στα 15εκ που δεν λες και λίγο!

Άρα η απόφαση του Ομπράντοβιτς να μην συνεχίσει μετά από 7 χρόνια στην Πόλη είχε να κάνει και με πολλά άλλα. Σαφώς θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος και αυτό έχει να κάνει ίσως και με τις εξελίξεις στην Τουρκία που οικονομικά εδώ και 1-2 χρόνια έχει θέματα που καλύπτει πάντως με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα.

Ισως κατάλαβε ο έμπειρος και πανέξυπνος Σέρβος κόουτς ότι το οικονομικό άλμα της Τουρκίας έφτασε στο τέλος του και έρχεται η αντίστροφη πορεία. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του αλλά μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό και να φανταστούμε το μέλλον του.

Ασφαλώς η παρουσία του Ζέλικο στην Φενέρ κρίνεται επιτυχημένη αλλά με αρκετούς αστερίσκους. Καθώς διαχειρίστηκε σχεδόν 300εκ(!!) σε 7 χρόνια και έφερε ένα Ευρωπαϊκό τίτλο. Με την λογική ότι είναι ο Ομπράντοβιτς,είχε ανοιχτό μπάτζετ και πλήρη οδηγία να κάνει ότι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα, οι Τούρκοι και ο απλός κόσμος περίμεναν περισσότερα από την Φενέρ.

Παρόλα αυτά όμως δεν είναι και λίγα αυτά που πέτυχε ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής καθώς έβγαλε την Φενέρ από την αφάνεια και την κατέστησε μια δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και φυσικά της πατρίδας της.

Την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης, πολλοί οπαδοί της αγάπησαν το μπάσκετ και έμαθαν μπάσκετ και ασφαλώς αυτά όλα λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να πετύχουν καθώς η Φενέρ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με πολύ κόσμο και πίεση σε μια ιδιαίτερη χώρα όπως η Τουρκία που σε συλλογικό επίπεδο δεν είχε να προτάξει πολλά στην Ευρώπη.

Η Φενέρ ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σταθμός της καριέρας του Ζοτς μετά τον Παναθηναϊκό αλλά δεν πέτυχε όσα με τους πράσινους ούτε στο ελάχιστο αν και είχε ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο μπάτζετ.

Ομως η Φενέρ δεν είχε τις βάσεις του ΠΑΟ και δεν μπορούσε να βάλει και ο Σέρβος κόουτς τις βάσεις που θα ήθελε καθώς οι καλοί Τούρκοι παίκτες πάνε στο ΝΒΑ.

Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μη μπορεί να φτιάξει κορμό και να έχει πάθος στην ομάδα του αν και τα κατάφερε σε μεγαλο βαθμό στην πορεία.

Τελικά στην Τουρκία πήρε μια Ευρωλίγκα και 7 εγχώριους τίτλους( 4 πρωταθλήματα - 3 κύπελλα).

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα και της Φενέρ καθώς όπως είπαν και κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι απ όπου φεύγει ο Ζοτς η ομάδα δεν επανέρχεται.

Οπως και να έχει ο Ομπράντοβιτς παραμένει ο κορυφαίος τεχνικός στην Ευρώπη στα 60 του.

Προφανώς δίνει σημασία στο μπάτζετ αλλά δεν νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα με τα φετινά λεφτά της Φενέρ. Απλά είναι έξυπνος, μυρίζεται την επόμενη μέρα και θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος . Φέτος θα ξεκουραστεί και θα περιμένει το επόμενο καλοκαίρι καθώς ποτέ δεν βιάζεται.

Το ΝΒΑ δεν υπάρχει στο μυαλό του, στον ΠΑΟ δεν προβλέπεται να γυρίσει για πολλούς λόγους.

Στην Ισπανία σαν δηλωμένος Μαδριλένος αφού δεν φεύγει ο Λάσο δεν μπορεί να πάει λογικά Μπαρτσελόνα .

Τι μένει; Η ΤΣΣΚΑ που έχει όμως τον Ιτούδη.

Συνεπώς ποια ομάδα μπορεί να αντέξει ένα Ζοτς και να βρίσκει και ο ίδιος ενδιαφέρον;

Η Μακάμπι θα ήταν μια τέτοια ομάδα αλλά υπάρχει ο Σφαιρόπουλος και δεν νομίζω ότι ενθουσιάζεται και ο ίδιος.

Υπάρχουν όμως δύο ομάδες και ειδικά μια που καλύπτουν τα «θέλω» του Ζοτς.

Το Μιλάνο είναι η ιδανική ομάδα για τον Σέρβο. Μπάτζετ αρκετά καλό, καμία πίεση, δίπλα στο Βελιγράδι, πόλη με την δικιά του φιλοσοφία και θέλω. Iστορικός σύλλογος που με τον Ζοτς μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει. Αν δεν υπήρχε ο Μεσίνα που είναι και αυτός βαρύ όνομα και με μεγάλο συμβόλαιο, μην είχε πάει ήδη ο Ομπράντοβιτς ... Του χρόνου όμως αν ο Μεσίνα δεν κάνει κανένα θαύμα μάλλον πρέπει να περιμένουμε κίνηση.

More
03 Jul 2020 11:20 #236196 by Βασίλης Φρίγκας
Άστο Σβέτισλαβ,δεν πάει άλλο! Αυτό λένε στον Σέρβο τεχνικό οι Ισπανοί φίλοι της Μπαρτσελόνα μετά το σούπερ κάζο της φετινής χρονιάς. Και μην ακούσω τα σχετικά ότι ήρθε ο κορωνοιός,χάλασε το κλίμα,ήταν μονός τελικός σε ουδέτερο και χωρίς κόσμο και τα σχετικά...αούα! Η Μπαρτσελόνα των 45 εκ(!) έχασε δίκαια από την Μπασκόνια την φετινή κούπα!

Όχι από την Ρεάλ, αλλά από την Μπασκόνια που είχε πέσει σε μετριότητα και άλλαξε στην αρχή σχεδόν της σεζόν και προπονητή γιατί δεν πήγαινε καλά! Η Μπαρτσελόνα σχεδιάστηκε φέτος έχοντας το ακριβότερο μπάτζετ όλων των εποχών για να τα σαρώσει όλα φέρνοντας ακόμα και τον Μίροτιτς με σχεδόν 7 μύρια το χρόνο και έκανε μια τρύπα στο νερό! Βεβαίως η σεζόν λόγω κορωνοιού δεν εξελίχθηκε σωστά αλλά και πάλι αυτό δεν λέει κάτι. Η εικόνα της Μπάρτσα και μέχρι την διακοπή μόνο καλή δεν ήταν και στην Ευρωλίγκα προβλημάτιζε.

Στην Ισπανία επίσης και δεν έπαιζε σε καμία περίπτωση το μπάσκετ που έπρεπε βάση των μεγάλων αστεριών της. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι τα πολλά λεφτά δεν φέρνουν ντε και καλα τίτλους και δεν φτιάνουν και ομαδάρες στο παρκέ που είναι και ο απόλυτος κριτής. Για την Μπαρτσελόνα υπήρχε πάντα η ένσταση για τον προπονητή της. Ο Πέσιτς είναι παλιά καραβάνα και νομίσαμε ότι είχε αφήσει τους παγκους πριν αναλάβει τις τύχες των μπλάου γκράνα των Φλεβάρη του 2018.

Πήρε το κύπελλο και έτσι ανανέωσε και παρέμεινε μέχρι και φέτος καθώς ο Σάρας δεν είχε συμφωνήσει πέρσι. Ο Πέσιτς αποδείχθηκε λίγος για το σύγχρονο μπάσκετ και ολοκληρώνεται η μεγάλη του καριέρα με μια μεγάλη αποτυχία καθώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον χαμένο εγχώριο τίτλο και χωρίς την παρουσία της Ρεάλ. Η ήττα από την Μπασκόνια που έψαχνε τα συντρίμια της ήταν πολύ βαριά και ασήκωτη και έτσι η σεζόν για τους Καταλανούς έκλεισε με πολύ άσχημο τρόπο και πρέπει να βρουν κόουτς. Λογικά θα δώσουν γη και ύδωρ στον Σάρας για να τον πείσουν να γυρίσει σαν κόουτς πια στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα!

Από την άλλη πλευρά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που έφυγε αποτυχημένος από τον ΠΑΟ πριν μερικά χρόνια και είδε δει την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα έχοντας καταλήξει στην χωρίς πολλά λεφτά και στόχους Μπεσίκτας στην Τουρκία,πήρε την μεγάλη του ρεβάνς. Ο έμπειρος κόουτς άφησε την Μπεσίκτας μεσούσης της σεζόν για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μπασκόνια που την βρήκε σε μαύρα χάλια και μπόρεσε με τις αλλαγές του να την συμμαζέψει.

Ο κορωνοιός βοήθησε να γυρίσουν τραυματίες και η ομάδα δούλεψε στην επιστροφή στην δράση και εμφανίστηκε στο έκτακτο τουρνουά ομάδα με την σημασία της λέξεως και με την υπογραφή Ιβάνοβιτς. Η Μπασκόνια έγραψε ιστορία και ο Ιβάνοβιτς κέρδισε ένα μεγάλο παράσημο και πλεον όχι μόνο εξασφάλισε για τα επόμενα χρόνια τον καλό πάγκο των Βάσκων αλλά ξανακέρδισε και την χαμένη του αίγλη και αξία στο χρηματιστήριο των πάγκων. Ενας προπονητής που είναι τελειομανής και πολύ σκληρός σε βαθμό που να χαρακτηρίζεται από παίκτες και όσους έχουν δουλέψει μαζί του ακόμα και "τρελός" η "δικτάτορας"! Μην ξεχνάμε ότι είχε καθιερώσει τριπλές προπονήσεις(!) σε πολλές ομάδες του,όταν ήταν στον ΠΑΟ εβλεπε από κινητό λένε οι φήμες τις προπονήσεις όταν ήταν ο ιδιος ταυτόχρονα καλοκαίρι στο πάγκο της Βοσνίας.

Όμως «αυτός ο άνθρωπος με έκανε πλούσιο» είχε πει ο Σκόλα και είναι αλήθεια ότι εχει αναδείξει άπειρους σταρ! Στα χέρια του μεγάλωσαν μπασκετικά στην γειτονιά της Μπασκόνια μην ξεχνάμε και οι Σπλίτερ,Καλντερόν,Νοτσιόνι,Πριτζιόνι! Το 2002 οδήγησε την Μπασκόνια στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 20 χρόνια μετά το ξανάφερε στην Βιτόρια χωρίς να το περιμένει κανείς! Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον Τύπο αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο περίεργος και να είναι αν και κάτοχος πτυχίων Νομικής και Φιλοσοφικής,έχει βάλει μια μεγάλη δική του στάμπα στο σύγχρονο μπάσκετ στο προπονητικό επίπεδο.

Ως παίκτης είχε σηκώσει δύο τρόπαια στην Euroleague με την εκπληκτική Γιουγκοπλάστικα να θυμίσουμε ενώ είναι εξαίρετος οικογενειάρχης και έχει δύο παιδιά! Ακούει κλασική μουσική και όπερα και δεν έχει καμία σχέση με τον ...τρελό Ιβάνοβιτς! Η Μπασκόνια έχει τέσσερα πρωταθλήματα συνολικά στην ιστορία της, τα τρία με τον Ιβάνοβιτς! Και ο ίδιος όπως τα έχωνε σαν σούτινγκ γκαρντ με την τρομερή Γιουγκοπλάστικα,έτσι τα χώνει σε όλους και τώρα αλλά τους φέρνει και τις επιτυχίες ακόμα και όταν τον θεωρούσαμε "τελειωμένο" και στην δύση της καριέρας του!

More
05 Jul 2020 17:01 #236276 by Βασίλης Φρίγκας
Μια αποκαλυπτική και ξεχωριστή συνέντευξη στην οποία μίλησε για όλα, έδωσε ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού Hassan Martin, στο «olympiacosbc.gr». Ο 25χρονος παίκτης έκανε λόγο για τα παιδικά του χρόνια, για το μπάσκετ που δεν γούσταρε μικρός, τη νέα «ερυθρόλευκη» σελίδα της καριέρας και τον Βασίλη Σπανούλη.

Μάρτιν: «Θα είναι απόλαυση να παίζω με τον Σπανούλη»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος σέντερ των «ερυθρολεύκων»:

Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1995 στο Staten Island της Νέας Υόρκης και είναι μέλος 9μελούς οικογένειας! Πιο συγκεκριμένα έχει έξι αδελφούς, o μικρότερος είναι 6 ετών και ο μεγαλύτερος 30!

Πως ήταν, λοιπόν, η ζωή σε ένα σπίτι γεμάτο παιδιά; «Ήταν διασκεδαστικά! Δεν βαριόμουν ποτέ. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα παιχνίδια, ανταγωνιστικότητα, γέλια, αλλά και μικροκαβγάδες. Αυτό που ήταν κυρίαρχο, όμως, ήταν τα παιχνίδια… παίζαμε μπάσκετ, ποδόσφαιρο… Ο πατέρας μου, ο οποίος είχε ασχοληθεί με το μπάσκετ σε μικρότερη ηλικία, μας «έσπρωξε» στα σπορ. Η μητέρα μου, αν και δεν είχε κάποια σχέση με τον αθλητισμό, δεν μας αποθάρρυνε ποτέ από το να ασχοληθούμε με τα σπορ και ήταν πάντα στο πλευρό μας. Ήταν, όμως, και εκείνη που επέβαλε την πειθαρχία στην οικογένεια. Ήταν πολύ αυστηρή. Πρώτα έπρεπε να κάνουμε τα μαθήματά μας και ότι άλλη υποχρέωση είχαμε και μετά το παιχνίδι».

Η πανύψηλη οικογένεια Μάρτιν

Ο μέσος όρος ύψους των γιων της οικογένειας Μάρτιν υπερβαίνει το 1.90 (!) και αυτό μάλλον οφείλεται στα γονίδια της μαμάς. «Το είχε πει και ο μπαμπάς μου κάποτε, πως το γεγονός ότι είμαστε όλοι ψηλοί οφείλεται στην μητέρα μου. Είναι 1.80μ., ισοϋψής με τον πατέρα μου! Όμως, για γυναίκα είναι πολύ ψηλή!».

«Μισούσα το μπάσκετ όταν ήμουν μικρός»

Αν και ο αθλητισμός μπήκε πολύ νωρίς στη ζωή του ίδιου και των αδελφών του, ο… έρωτάς του με την πορτοκαλί μπάλα δεν ήρθε με την πρώτη ματιά! Ούτε καν με την δεύτερη! «Για να είμαι ειλικρινείς μισούσα το μπάσκετ όταν ήμουν μικρός. Μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου είχε προσπαθήσει τότε να με «σπρώξει» στο μπάσκετ, όμως, μάταια… Μέχρι που στα 14 μου χρόνια, έτσι από το πουθενά αποφάσισα πως μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και θέλω να ασχοληθώ με αυτό! Στην αρχή ήμουν πολύ κακός, όμως, ένα ολόκληρο καλοκαίρι δούλεψα σκληρά και παρουσίασα τεράστια πρόοδο. Επιπλέον, πήρα κι άλλο ύψος και πλέον στα 15 μου κάρφωσα για πρώτη φορά. Αυτό ήταν! Είχα ερωτευτεί το μπάσκετ!».

Η απόφαση στο γυμνάσιο

Ο σέντερ του Ολυμπιακού άργησε να συνειδητοποιήσει την αγάπη του για το μπάσκετ, δεν άργησε, ωστόσο, να αποφασίσει πως το μέλλον του θα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό. «Είχα αποφασίσει από το γυμνάσιο κιόλας πως θέλω να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Σε μικρότερη ηλικία ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας παίκτης του ΝFL, όμως, μετά το όνειρό μου ήταν να παίξω μια μέρα στο ΝΒΑ και γενικά να παίξω μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο».

Αν και ήξερε από νωρίς τον δρόμο που θα ακολουθούσε στη ζωή του, ποτέ δεν αμέλησε τις σπουδές του. Αυτός, άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος που επέλεγε να φοιτήσει στο Rhode Island. «Αποφάσισα να πάω σε ένα μικρό κολέγιο, γιατί ήθελα να δώσω βάση στις σπουδές μου, όπως και έκανα. Όμως, ήρθε ένας νέος προπονητής, φτιάξαμε ένα πολύ καλό σύνολο, δουλέψαμε σκληρά, συνεχώς βελτιωνόμασταν και καταφέραμε να αλλάξουμε το επίπεδο». Επί εποχής Μάρτιν το Rhode Island κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιφέρειάς του τη σεζόν 2016-17 και έφτασε στο NCAA Tournament για πρώτη φορά μετά το 1999!

Το πτυχίο

Ο ταπεινός, αλλά με… σιωπηλή αυτοπεποίθηση «Hassy» (έτσι τον περιέγραφαν οι συμπαίκτες του), είχε συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την τεράστια επιτυχία και όχι άδικα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του. Ωστόσο, για εκείνον η χαρά ήταν διπλή, καθώς την ίδια χρονιά παρέλαβε το πτυχίο του. Για να είμαστε ακριβείς είναι κάτοχος: Bachelor of Arts degree in communication studies. «Ήταν στη ‘λίστα’ μου να σπουδάσω, όχι μόνο για εμένα, αλλά για τη μητέρα και τον πατέρα μου. Ήταν πολύ χαρούμενοι που με είδαν να πετυχαίνω εντός και εκτός παρκέ. Αυτό αποτελεί παράδειγμα και για τους μικρούς μου αδελφούς, ότι δηλαδή έπρεπε να τα πάω πραγματικά καλά στο σχολείο».

Στο μυαλό του το επόμενο βήμα ήταν να διεκδικήσει μια θέση στο ΝΒΑ, όμως, η μη επιλογή του στο ντραφτ άλλαξε τα πλάνα του. «Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα αρκετά. Περίμενα να επιλεγώ στον δεύτερο γύρο. Δεν έγινε, όμως. Παρόλα αυτά δεν απογοητεύτηκα, ούτε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να τα παρατήσω και να μην κάνω αυτό που είχα αποφασίσει. Πήγα σε summer camp, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και τελικά αποφάσισα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Ιαπωνία και τους Ryukyu Golden Kings».

«Πολιτισμικό σοκ»

Αναφερόμενος στην παραμονή του στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είπε: «Στην αρχή ήταν πολιτισμικό σοκ, γιατί δεν είχα ταξιδέψει ποτέ εκτός των ΗΠΑ. Όμως, προσαρμόστηκα γρήγορα. Γενικά το έχω αυτό. Δεν με επηρεάζει το ότι βρίσκομαι μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους, γιατί κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ. Παίζω μπάσκετ και είμαι πάντα απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία η Ιαπωνία και μια πολύ όμορφη χώρα, όμως, το επίπεδο της λίγκας δεν ήταν αυτό που ήθελα και για αυτό έφυγα».

Επόμενος σταθμός του ήταν το Μπαϊρόιτ (Γερμανία) και έπρεπε για μία ακόμη φορά να εγκλιματιστεί σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. «Οι διαφορές στο κολεγιακό μπάσκετ, στο Ιαπωνικό και στο ευρωπαϊκό είναι πολλές… Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πιο physical, όμως, και πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ. Το αντίθετο».

«Μου έδωσε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός»

Πέρυσι κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα της Μπούντουτσνοστ και είχε προαποφασίσει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. «Στην Μπούντουτσνοστ έκανα μια καλή χρονιά και μπόρεσα να δείξω κάποια καλά στοιχεία του παιχνιδιού μου. Όμως, στόχος μου πάντα είναι να πηγαίνω όλο και πιο ψηλά… Οπότε, ναι… περίμενα μια ευκαιρία για να την αρπάξω και ο Ολυμπιακός μου την έδωσε! Ήθελα να αλλάξω επίπεδο και να παίξω στην Euroleague. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Μέλι Μάρτιν για Σπανούλη

Ο 24χρονος σέντερ δεν δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στην πρόταση των «ερυθρολεύκων». «Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ιστορία. Έχει κατακτήσει back to back πρωταθλήματα Ευρώπης και αυτό σημαίνει πολλά. Πέρυσι είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πολλά παιχνίδια της Euroleague ανάμεσά τους και αρκετά του Ολυμπιακού. Στο ρόστερ του έχει πολλούς καλούς παίκτες και φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι σπουδαίος παίκτης και θα είναι πραγματικά απόλαυση να παίζουμε μαζί».

Τα καλά χαρτιά του

Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα δυνατά, αλλά και αδύναμα σημεία του παιχνιδιού του, είπε: «Είμαι αθλητικός, καλός μπλοκέρ, καλός αμυντικός, παίζω επιθετική άμυνα και μπορώ να μαρκάρω πολλές θέσεις. Επίσης, είμαι αποτελεσματικός στο να τελειώνω τις φάσεις στην ρακέτα. Από την άλλη πλευρά αυτό που σίγουρα θα δουλέψω και χρειάζεται βελτίωση είναι το μακρινό μου σουτ και οι βολές».

Το μήνυμα στον κόσμο

Τέλος, το μήνυμά του προς τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους ήταν σαφές: «Να είναι σίγουροι πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνω το 100% μου. Επίσης, να είναι έτοιμοι να δουν από εμένα εντυπωσιακά καρφώματα και μεγάλα παιχνίδια! Δεν βλέπω την ώρα να τους συναντήσω, δεν βλέπω την ώρα να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου, δεν βλέπω την ώρα να έρθω να παίξω μπάσκετ!».

Ξέρατε ότι...

*Εχει άνοιγμα χεριών 2.16 μέτρα και μετρημένο επιτόπιο άλμα στα 97 εκατό!

*Ο Μαλίκ Μάρτιν (ένας από τους μικρότερους αδελφούς του) φοιτά στο Rhode Island και είναι ένα από τα αστέρια της ομάδας του.

*Έχει μια κόρη σχεδόν ενός έτους!

More
07 Jul 2020 11:03 #236331 by Βασίλης Φρίγκας
Ολυμπιακός και Vezenkov συμφώνησαν σε όλους τους τομείς και ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 24χρονος forward ήθελε από την αρχή να μείνει στους ερυθρόλευκους, καθώς πιστεύει πολύ στο project του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Βούλγαρος διεθνής φέτος αγωνίστηκε σε 28 ματς στη Euroleague και είχε 7,1 πόντους και 2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Θα αποτελέσει ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

More
08 Jul 2020 10:55 #236381 by Βασίλης Φρίγκας
Για να μην το κουράζουμε. Πέρσι η Μπάρτσα τίναξε την μπάνκα στον αέρα και εκτόξευσε το μπάτζετ στα 30 εκ για το αγωνιστικό κομμάτι! Μακράν το μεγαλύτερο μπάτζετ για ρόστερ σε καθαρά νούμερα όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Ειδικά ο Μίροτιτς με τα 7εκ σχεδόν το χρόνο κόστιζε παραπάνω από όλο το ρόστερ που είχε να φτιάξει πέρσι ο Σάρας στην Ζάλγκιρις. Παρόλα αυτά δεν είχα χρήσει ακλόνητο φαβορί την Μπάρτσα πέρσι καθως δεν με έπειθε ο πάγκος της.

Ο Πέσιτς είναι παλιά καραβάνα και καμία φορά αυτοί οι προπονητές είναι πιο αποτελεσματικοί,αλλά ο Σέρβος έχει τις εμμονές του και είχε μείνει πολύ πίσω στο σύγχρονο μπάσκετ. Συν ότι δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με πολλούς παίκτες οπότε ήταν βέβαιο ότι θα είχε αναταράξεις η χρονιά. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν τελικά καθώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά η χρονιά ήταν μέτρια σαν απόδοση για την πιο ακριβή ομάδα όλων των εποχών και ήρθε και το κάζο του χαμένου πρωταθλήματος για να δέσει το γλυκό... Από τη Μπασκόνια μάλιστα και όχι την Ρεάλ. Έτσι ήρθε και η απομάκρυνση του Πέσιτς που λέγεται ότι ήταν προαποφασισμένη.

Ο νέος προπονητής ήταν όπως λέγαμε εδώ και δύο χρόνια ο Σάρας. Ο Γιασικεβίτσιους είναι για μένα ο κορυφαίος νέος τεχνικός της Ευρώπης που θα περάσει και τον Ομπράντοβιτς που λογικά έχει τα σκήπτρα τώρα. Ο Σάρας θα τον περάσει και το έχω πει εδώ και χρόνια καθώς ο άνθρωπος είναι απλά απίστευτος. Ηταν θέμα χρόνου να γυρίσει στην αγαπημένη του Βαρκελώνη που είχε παίξει αρχες του 2000 και απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Λέγεται ότι την περασμένη φορά είχε διαφωνήσει στις συζητήσεις επειδή ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο όπως στο Κάουνας.

Η Μπάρτσα είναι ένα τεράστιο κλαμπ που έχει πολλές θέσεις και ο Σάρας δεν θέλει κανένα στα πόδια του. Οι συνεχόμενες αποτυχίες και τα πεταμένα σχεδόν 200εκ χωρίς καν Φ4 τα τελευταία χρόνια,ήταν το κερασάκι στην τούρτα του κάζου. Η απόφαση ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες να έρθει ο Σάρας και να είναι ο απόλυτος άρχοντας. Ο Λιθουανός τεχνικός που πρώτος τον είχε ανακαλύψει ότι θα γίνει κορυφαίος τεχνικός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που τον ήθελε προπονητή στον ΠΑΟ πριν καν ολοκληρώσει την καριέρα του(!),δεν βιάστηκε. Ηθελε να κάνει το ...αγροτικό του στην Ζάλγκιρις,στα ...χωράφια του και εκεί έδειξε πόσο μεγάλος θα γίνει.

Οδήγησε την Ζάλγκιρις με τα μικρά μπάτζετ στο Φ4,την έκανε ένα απόλυτα αξιόμαχο κλαμπ ακόμα και εκτός έδρας,είχε 3/6 διπλά στην Τουρκία με τη Φενέρ του Ζοτς(!) και αυτός δεν βιαζόταν για το μεγάλο βήμα παρά τις σειρήνες. Ο ΠΑΟ τον ήθελε αλλά δεν υπήρχαν τα εχέγγυα. Ακούστηκε και για το ΝΒΑ αλλά ο Σάρας νομίζω δεν είναι τύπος που του αρέσει η Αμερική. Ολη η Ευρώπη τον ήθελε και φυσικά η Φενέρ. Ομως το νέο κάζο της Μπάρτσα τον φέρνει καβάλα στο άλογο στην καλύτερη στιγμή και ατομικά πιο ώριμο από ποτέ. Θα πει κανείς μα είναι έτοιμος για το άλμα αυτό καθώς θα έχει τόση πίεση; Μα δεν θα πήγαινε πιστεύω ο ίδιος αν δεν ήταν και αν δεν είναι ο Σάρας με τόσα που έχει δείξει με το τίποτα στα χέρια του,ποιός θα ήταν;

Ο Γιασικεβίτσιους ανέδειξε πολλούς Αμερικανούς όπως τον Ντείβις που εκτόξευσε την αξία του για να τον πάρει πέρσι η Μπάρτσα και να ανταμώσουν πάλι! Τον Πάνγκος που λογικά πλέον θα μείνει στην Ισπανία σαν μπακ απ του Καλάθη. Η Ζάλγκιρις έπαιζε ένα τρομερό μπάσκετ,ομαδικό σαν κολλεγιακή ομάδα,με τρομερούς ρόλους και έμφαση στην άμυνα αλλά και το τρανζίσιον και με πολλά σουτ από διάβασμα και οργάνωση. Επαιζε το Ευρωπαϊκό τέλειο μπάσκετ που χαιρόσουν να την βλέπεις και για το πάθος της και το ότι κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση ήταν προιόν προπόνησης και προπονητή.

Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα είναι για τον Σάρας να επιτύχει στην πρώτη του χρονια καθώς θα έχει πίεση και να διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες. Αλλά αν δεν μπορεί αυτός δεν θα μπορεί κανείς. Ασφαλώς κανείς δεν θα έχει θέση στη νέα Μπάρτσα αν δεν βάλει το εμείς πάνω απο το εγώ. Η Μπάρτσα θα γίνει μια γροθιά θαρρώ και θα γίνει ομάδα πάνω απ όλα. Ο Σάρας δεν θα ανεχθεί κανέναν και θα τον στείλει σπίτι του αν δεν μπει στην νέα νοοτροπία και προφανώς έχει πάρει το Οκ της δίοικησης .

Η νέα Μπάρτσα θα είναι το πρώτο φαβορί ακλόνητα πλέον για τον τίτλο. Λογικά με Μίροτιτς-Ντέιβις κάτω από τα καλάθια,τον Καλάθη στον άσο και δίπλα τον Χίγγινς που θα είναι το βαρύ πυροβολικό όλοι αυτοί. Θα δουμε τι θα γίνει με τον Πάνγκος και τον Χερτέλ. Μην αποκλείσετε καμία πρόταση στον Σλούκα. Ο Χάνγκα ταιριάζει στον Σάρας για το 2-3 και θα βρει σίγουρα και ένα αθλητικό παίκτη στο 3 που Κλαβέρ -Αρμπίνες είναι δυσκίνητοι. Ο Κούριτς λογικά θα μείνει με το καλό σουτ καθώς θα πάρει ρόλο όπως είχε πχ ο Ουλανόβας ή ο Μιλάνκις. Και θα ψάξει ψηλούς αν και λογικά θα μείνει και ο Τόμιτς σαν το βαρύ σέντερ . Το τρομερό είναι ότι ο Σάρας το 2003 κατέκτησε την Ευρωλίγκα με προπονητή τον Σβέτισλαβ Πέσιτς! Αυτό δηλαδή που διαδέχεται στον πάγκο των "μπλαουγκράνα".

More
08 Jul 2020 12:55 #236384 by Ηλιας
Διαβαζω πως ο Παναθηναικος παιρνει καταπληκτικους παιχτες και θα εχει φοβερη ομαδα του χρονου.

Μπραβο χρειαζεται να ειναι δυνατος ο παναθηναικος, που ειναι απο τα μεγαλυτερα μπραντ στην ευρωπη.

More
08 Jul 2020 12:59 #236385 by Blood Prince

Brazhlias wrote: Διαβαζω πως ο Παναθηναικος παιρνει καταπληκτικους παιχτες και θα εχει φοβερη ομαδα του χρονου.

Μπραβο χρειαζεται να ειναι δυνατος ο παναθηναικος, που ειναι απο τα μεγαλυτερα μπραντ στην ευρωπη.

Αμφιβάλλω στο αν θα έχουμε "φοβερή" ομάδα....εσένα φυσικά δεν σε συμφέρει εάν πάρουμε πάλι πρωτάθλημα.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
08 Jul 2020 13:01 #236386 by Blood Prince
Εναν Καλάθη είχαμε και τον αφήσαμε να πάει Barcelona.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
08 Jul 2020 13:10 #236390 by Ηλιας
Δεν ξερω τα εσωτερικα του παναθηναικου, αυτη ειναι η αληθεια. Απο την αλλη, διαβαζω στις εφημεριδες πως πηρε εξαιρετικους παικτες και αντικαταστατες αυτων που εφυγαν.

Εχει κρατησει και τον φριντετ που ειναι εκπληκτικος σκορερ.