Αν και γνήσιο τέκνο του pc gaming εδώ και 16 χρόνια με το σχετικά καινούργιο μου xbox 360 το οποιο έχω περίπου 4 μήνες έχω νιώσει φάσεις που ένιωθα στις παλιές μέρες του pc gaming. Το pc μου είναι μια χαρά και φροντίζω να το κρατάω δυνατό για να παίζω τους καλούς τίτλους ( γι' αυτούς που λένε οτι η κονσόλα κοστίζει... πριν λίγο καιρό για να πάρω την 275 gtx έδωσα όσα χρήματα έδωσα ΜΟΝΟ για το xbox stand alone μαζί με 120αρι σκληρό) αλλά πλέον είναι αλήθεια οτι ελάχιστοι τίτλοι βγαίνουν στο pc και δεν μπορείς να τους παίξεις σε κονσόλα ενώ το αντίθετο συμβαίνει. Για εμένα η μόνη κατηγορία που θα προτιμήσω se pc ειναι τα fps καθώς δεν πρόκειτε να αντικαταστήσω το mouse/keyboard με τίποτα.
Επίσης το online gaming της κονσόλας μου έδωσε κάτι ξεχωριστό. Πόσα χρόνια αλήθεια είχα να παίξω fighting game σε multi? Αν και τρώω αρκετό ξύλο η εμπειρία του UFC 2009 είναι εξαιρετική. Επίσης πέρα απο τα fighting οι κονσόλες έχουν πιο δυνατές online communities σε άλλες κατηγορίες παιχνίδιών όπως είναι τα sport και τα racing. Όχι οτι το pc δεν έχει απλά σε καμμιά περίπτωση το ίδιο δυνατές.
Οπότε
PC
1)fps
2)Strategy
3)ΜΜΟ (γι'αυτούς που παίζουν)
Επίσης και τα manager games τα οποία είναι λίγα γι'αυτο δεν τα βάζω σε κατηγορία.
Console
Όλα τα υπόλοιπα είδη + αυτά τα οποία ανήκουν στο fps genre και δεν βγαίνουν σε pc η απλά τα multi platform που αργούν πολλούς μήνες σε pc (βλέπε res 5).
Και είδα τον freak πιο πάνω να λέει για το crysis.. Καλό το crysis αλλα ούτε το gameplay τοu Halo 3 ούτε του killzone έχει.. Ένα eye candy game είναι το οποίο πάτωσε τρελά στο online gaming. Στο xbox μου έχω την χαρά μέχρι στιγμής να έχω παίξει games όπως The Darkness, Condemned 2 αλλά και αρκετά άλλα τα οποίο δεν υπάρχουν στο pc. Δεν νομίζω οτι ποτέ ένας gamer θα σταθεί μόνο στα γραφικά. Άλλωστε πόσα crysis υπάρχουν εκει έξω και πόσα παιχνίδια multiplatform έχουν ΤΟΣΟ καλύτερα γραφικά που θα μας έδινε άλλης ποιότητας εμπειρία αν τα παίζαμε στο pc και όχι στην κονσόλα. Μετρημένα στα δάκτυλα θα έλεγα εγώ.
Επίσης σε άλλα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα rpg έχουν μεγαλουργήσει στην κονσόλα.. ( εεερ.. Legend of Zelda? Final Fantasy?) οπότε δεν υπάρχει θέμα.. Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε οτι τα rpg είχαν περισσότερο ποιοτικούς τίτλους στις κονσόλες (ποιος rpg gamer δεν μπορεί παρά να γονατίσει μπροστά στο Chronotrigger?). Και προσοχή... RPG λέμε.. όχι Hello. CHOP CHOP CHOP HACK HACK HACK SLASH SLASH SLASH πίσω το quest όπως πχ Diablo ( το οποίο είναι ΕΠΟΣ βέβαια). Μιλάμε για rpg με story, scenario τα οποία δημιουργούσαν συναισθήματα χαράς και λύπης.
Τα adventure -ο πάλαι ποτε KING του pc gaming- ψυχοραγεί εδώ και χρόνια ακόμα και στο pc οπότε δεν είναι χώρος για πολλές διαφωνίες. Πάντως κυκλοφορούν πλέον και στις κονσόλες και δεν είναι δύσκολος ο χειρισμός. Fps ναί εδώ έχουμε θέμα.. αλλά για τους φανατικούς κονσολάδες το gamepad τους είναι υπεραρκετό για να διασκεδάσουν όπως οι pcάδες με τα mouse.
Εν κατακλείδι.. Αν και είμαι παντρεμένος με μια ώριμη ζουμερή κυρία -η οποία θέλει αρκετά συχνά lifting- ( δηλαδή το pc) η μικρούλα που με "διασκεδάζει" με νέα εντυπωσιακά κόλπα είναι κονσόλα

Καλό είναι να υπάρχουν και τα 2