Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Blade Runner

19 Dec 2019 14:29 - 20 Dec 2019 13:04 #229762 by Βασίλης Κτενίδης
Blade Runner: Eπανακυκλοφορεί επίσημα μετά απο 22 χρόνιa

Το Blade Runner θεωρείται ένα από τα καλύτερα A dventures που έχουν κυκλοφορήσει. Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία Blade Runner (1982) του Ridley Scotts η οποία είναι επίσης βασισμένη στην ιστορία του Phillip K. Dick “Do Androids Dream of Electric Sheep?”

Οι πωλήσεις του Adventure υπερβαίνουν τις 800.000 σύμφωνα με το GOG, όμως η εταιρεία έχασε τον κώδικα του στην μετακόμιση των γραφείων της. Αν είχατε τα 4 δισκάκια από την κυκλοφορία του το 1997, τεχνικά μπορούσατε να παίξετε στο σύγχρονο PC σας, όμως αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Φέτος κάποιοι fans κατάφεραν να τρέξουν το Blade Runner σε σύγχρονο PC με ένα λογισμικό εν ονόματι ScummVM. Χρειάζεται ακόμα να έχετε στην διάθεση σας τα original δισκάκια όμως το ScummVM καταφέρνει να τρέξει τα αρχεία σε σύγχρονους υπολογιστές διατηρώντας το περιβάλλον σταθερό. Ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτή την απόπειρα αναφέρει : “Μερικά σημεία του κώδικα έχουνε γραφτεί με τρόπο που τα καθιστά πολύ γρήγορα για να τρέξουν σε σύγχρονους υπολογιστές. Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα ακόμα και σε όσους είχαν τα αυθεντικά δισκάκια.”
Η ομάδα εργάστηκε για οκτώ χρόνια για να καταφέρει να τρέξει το Blade Runner στο ScummVM. Χάρις την υπομονή τους όμως όλοι μπορούν να παίξουν πλέον το Blade Runner.

Το Blade Runner έχει επανακυκλοφορήσει σε ψηφιακή έκδοση 22 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση και μπορείτε να το αγοράσετε στο GOG.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Mar 2020 19:23 #232401 by Βάσια Κούκια
Blade Runner remaster



Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, η Nightdive Studios και η Alcon Entertainment αποφάσισαν να συνεργαστούν για να επαναφέρουν το κλασικό point-and-click παιχνίδι περιπέτειας του 1997.

Το Blade Runner δεν είχε αποτελέσει πιστή αντιγραφή της ταινίας του Ridley Scott ή του αρχικού μυθιστορήματος, παρόλα αυτά απέσπασε την αναγνώριση του κοινού χάρη στην ιστορία και την ατμόσφαιρα του. Δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του, το παιχνίδι θα γίνει ξανά προσιτό στο νέο κοινό και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch όσο και στο PC.

Αν και ο αρχικός κώδικας του παιχνιδιού είχε χαθεί, πράγμα που καθιστούσε αδύνατη μία νέα έκδοση του παιχνιδιού, η Nightdive Studios κατάφερε να αντιστρέψει τον κώδικα και να τον εισάγει μέσα στη δική της μηχανή. Από αυτό το σημείο και μετά ήταν εύκολο να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις σε όλα, από τα μοντέλα των χαρακτήρων μέχρι και την ανάλυση. Η Nightdive Studios είναι γνωστή για την αποκατάσταση και άλλων κλασικών παιχνιδιών, όπως το System Shock και Turok: Dinosaur Hunter.

Το Blade Runner: Enhanced Edition, είναι σχεδιασμένο για να θυμηθείτε περισσότερο την αίσθηση του παιχνιδιού παρά το πώς έμοιαζε. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε η αρχική έκδοση είναι διαθέσιμη στο GOG.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή για μία επεξεργασμένη έκδοση του Blade Runner. Όπως και στην πρωτότυπη ταινία, τα γεγονότα θα εκτυλίσσονται το έτος 2019, αν και η σειρά έχει μία πιο σκοτεινή αντίληψη για το "μέλλον", στο οποίο ανδροειδή ζουν μαζί με τους ανθρώπους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Sep 2020 19:17 #239319 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Blade Runner
Blade Runner: Enhanced Edition
Νέο τρέιλερ που δείχνει τις διαφορές με την απλή έκδοση.


To Blade Runner: Enhanced Edition ανακοινώθηκε τον Μάρτιο για PC, Switch, PS4, και Xbox One και αναπτύσσεται από την εταιρεία Nightdive Studios, γνωστή για τα ports και τις αναβαθμίσεις παλαιότερων παιχνιδιών. Τώρα έχουμε και εικόνα για το ποσό βελτιωμένα είναι τα cutscenes σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι του 1997.

Τα cutscenes που φαίνονται στο τρέιλερ, τρέχουν σε 4Κ και 60 FPS (το αρχικό έτρεχε σε 15FPS), αν και το τρέιλερ είναι 1080p. Τα μοντέλα των χαρακτήρων φαίνονται αρκετά καθαρότερα, αλλά σαν σύνολο φαίνεται το ίδιο παιχνίδι.

Δείτε το τρέιλερ:


Αν και κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι στις καθαρότερες σκηνές έχει χαθεί κάπως το ύφος του αρχικού παιχνιδιού , είναι προφανές ότι έχει γίνει αρκετή δουλεία ώστε να εκσυγχρονιστεί και να ταιριάζει στα σημερινά δεδομένα.

To Blade Runner: Enhanced Edition βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2020 18:36 #240440 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Blade Runner
Blade Runner: Enhanced Edition: Περίοδος κυκλοφορίας
Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.


To remaster του Blade Runner ήταν προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στο έτος, όμως η Nightdive Studios, δεν είναι έτοιμη ακόμη. Αντιθέτως, έχουν έρθει στην επιφάνεια πληροφορίες για τεχνικά προβλήματα και η κυκλοφορία του αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nightdive Steven Kick, ρίχνει το βάρος για την καθυστέρηση σε προβλήματα που σχετίζονται με παλιά τεχνολογία αναφέροντας ότι η ομάδα ανάπτυξης δεν κατάφερε να εντοπίζει τον επίσημο source code ή τα assets για remaster. Ο source code από ότι φαίνεται έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες μετά την εξαγορά της Westwood από την EA και η Nightdive έχει αναλάβει μία δύσκολη αποστολή για την αναδημιουργία του Blade Runner μέσω reverse-engineering.

Για να καταφέρει την ομαλή λειτουργία του remaster σε όλες τις κονσόλες, η Nightdive χρησιμοποιεί την δική της engine και με τον κώδικα να έχει σχεδόν γραφτεί το περισσότερο βάρος πέφτει πλέον στην οπτική αναβάθμιση. Ο Steven Kick δήλωσε επίσης ότι το frame rate θα κατέβει στα 30 fps.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification