Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
19 Jun 2012 11:40 #109375 by Γιάννης Παναγιωτίδης

Pokemon wrote: ...κατάλαβα ότι μπορεί να είναι σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μερικούς λαθρομετανάστες να ψηφίσουν.

Ο Τσίπρας φταίει! Μεταξύ μας, είχα την εντύπωση ότι αυτοί ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jun 2012 12:57 #109381 by eliminator
Συμφωνώ με ILoveGames. Άμα ψαξετε θα βρειτε δεκαδες βιντεο που τους δειχνουν σε ομιλιες του ΠΑΣΟΚ να κουνάνε σημαίες και να φωνάζουν, ενώ(από παλιά γινόταν αυτό) όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου ρίχνουν ΠΑΣΟΚ δαγκωτό.

More
20 Jun 2012 00:01 #109404 by Μάνος Γρυπάρης
Νέα συνάντηση των εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την Τετάρτη
Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συζήτησαν την Τρίτη το βράδυ οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τρίτης και θα επαναληφθεί στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης. Εάν καταλήξουν σε συμφωνία θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

In.gr

Όλα τα σκάνδαλα Νέας Δημοκρατίας και Πασόκ από το 1981 μέχρι σήμερα

Δείτε και τα παρακάτω:

Και κάτι πιο ανάλαφρο. Ψηφίστε για την ωραιότερη βουλευτίνα της Βουλής.

Λείπει η Εύα Καϊλή βέβαια που είναι απ' τις ωραιότερες ελληνίδες γενικότερα, αλλά τι να κάνουμε. Ελπίζουμε τουλάχιστον να την βλέπουμε πιο συχνά στην τηλεόραση.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
21 Jun 2012 13:41 #109469 by Άγγελος Φασούλης
Ημερίδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο

Παρουσίαση μη ευρέως γνωστών αποδεικτικών στοιχείων που ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό τα ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα επεφύλασσε ημερίδα για τα Γλυπτά στο Λονδίνο (με διοργανωτές τη βρετανική, την αμερικανική και την αυστραλιανή επιτροπή υπέρ της αποκατάστασης των γλυπτών) που διεξήχθη την Τρίτη.

Η αρχαιολόγος και προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, Ελένη Κόρκα παρουσίασε χειρόγραφες επιστολές που είχε ανταλλάξει το 1811 ο λόρδος Έλγιν με το διάδοχό του Βρετανό πρέσβη στην Υψηλή Πύλη, από τις οποίες συνάγεται πως η αφαίρεση και μεταφορά των γλυπτών ήταν παράνομη.

Με επιστολή του προς τον Έλγιν ο διάδοχός του στην Κωνσταντινούπολη, Ρόμπερτ Αντέρ τον ενημερώνει ότι οι οθωμανικές αρχές θεωρούσαν ότι δεν είχε χορηγηθεί άδεια αφαίρεσης των γλυπτών από τον Ιερό Βράχο. Ο λόρδος Έλγιν εμφανίζεται σε απαντητική επιστολή να ζητά από τον Αντέρ να του στείλει νέα επιστολή στην οποία να τονίζει ότι οι οθωμανικές αρχές στην Αθήνα είχαν πουλήσει τα γλυπτά, ανεξαρτήτως επίσημης άδειας. Ο Έλγιν ήθελε με τον τρόπο αυτό να πείσει τα μέλη της βρετανικής Βουλής ότι είχε αγοράσει τα γλυπτά ως ιδιώτης (επίσης ψευδής ισχυρισμός) και ότι για το λόγο αυτό η βρετανική κυβέρνηση έπρεπε να του καταβάλλει το υψηλό αντίτιμο που ζητούσε για την πώληση των κλασικών αρχαιοτήτων στο βρετανικό δημόσιο.

Οι επιστολές ανακαλύφθηκαν πριν από λίγα χρόνια από την κα. Κόρκα στα αρχεία της οικογένειας του λόρδου Έλγιν και στη βιβλιοθήκη του Λονδίνου. Όπως η ίδια δήλωσε στο ΣΚΑΙ, οι αδιάσειστες αποδείξεις που συνιστούν οι επιστολές πρέπει να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο μίας ανανεωμένης και οργανωμένης εκστρατείας διεκδίκησης των γλυπτών.

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος και ερευνητής Κώστας Τσαρούχας παρουσίασε την έκδοση του εκδοτικού ομίλου του ‘Αλήθεια’ που περιλαμβάνει 21 έγγραφα εντοπισμένα από τον ίδιο σε αρχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι από τη σύστασή του το ελληνικό κράτος έθετε ζήτημα επιστροφής των γλυπτών από το Λονδίνο.

Με την τεχνική της ομοιοτυπίας και σε προσομοίωση 98% με το πρωτότυπο (σε έναν εκδοτικό άθλο, όπως τόνισε ο κ. Τσαρούχας), παρουσιάζονται έγγραφα της περιόδου 1834-1842. Μεταξύ αυτών ο προϋπολογισμός αποκατάστασης ζημιών στην Ακρόπολη επί Όθωνα, η πρώτη επίσημη καταγραφή των γλυπτών που αφαιρέθηκαν, η ταυτοποίηση των αφαιρεθέντων γλυπτών από το ναό Απτέρου Νίκης με αυτά στο Βρετανικό Μουσείο και οι κινήσεις της ελληνικής πρεσβείας και του απεσταλμένου του Όθωνα στη βρετανική πρωτεύουσα (του γραμματέα επί των Εκκλησιαστικών Γραμματείας, Ιάκωβου Ρίζου) που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της αφαίρεσης των γλυπτών και της παρουσίας τους στο Λονδίνο.

Στην ημερίδα τονίστηκε επίσης μεταξύ άλλων ότι το διαβόητο οθωμανικό φιρμάνι με το οποίο οι Βρετανοί δικαιολογούν νομικά τη μεταφορά των γλυπτών στο Λονδίνο δεν είναι παρά μία «φιλική επιστολή» που ο Έλγιν εξασφάλισε κατόπιν εκβιασμών και δωροδοκιών. Κατατέθηκε επίσης πρόταση αναγωγής της διεκδίκησης των Γλυπτών στο πλαίσιο αιτήματος αποκατάστασης ενός μνημείου που συνιστά προστατευόμενη από την UNESCO παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι αντίστοιχων επιτροπών διεκδίκησης της επανένωσης των γλυπτών από την Ελβετία και τη Σουηδία, καθώς και ο συναγωνιστής του Νέλσον Μαντέλα για τα ατομικά δικαιώματα και παγκόσμιος πρέσβης του ελληνισμού, ένθερμος και ενεργός υποστηρικτής της επανένωσης, Γιώργος Μπίζος.

Ειδική μνεία έγινε στην επί δεκαετίες ψυχή της βρετανικής επιτροπής διεκδίκησης των γλυπτών, Ελένη Κιούμπιτ, καθώς και στον πρόσφατα εκλιπόντα Κρίστοφερ Χίτσενς, Βρετανό συγγραφέα και διανοούμενο που επί δεκαετίες υπηρέτησε και προώθησε τα επιχειρήματα για την επανένωση των γλυπτών με το χειμαρρώδη λόγο και την καυστική πένα του. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τετάρτης, οπότε πραγματοποιήθηκε συμβολική επίσκεψη στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

skai.gr

More
21 Jun 2012 18:51 #109491 by Άγγελος Φασούλης
Απαίτηση ΠΑΣΟΚ να μην γίνει εξεταστική για το μνημόνιο ;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του apospasma.gr, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία!

Το τι θα γίνει δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αν και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν για το συγκεκριμένο θέμα ξεκάθαρος προεκλογικά!
Το θέμα, πάντως, το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, με ότι σημαίνει αυτό...

More
21 Jun 2012 23:02 #109495 by Μάνος Γρυπάρης
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Για να δούμε τι θα γίνει.

Το παρακάτω βίντεο δεν ξέρω αν πρέπει να μπει εδώ ή στα αστεία βίντεο! Δείτε το και γελάστε!

[youtube:36tdame6]
[/youtube:36tdame6]

Και κάτι ακόμα. Δείτε τι είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την οποία θέλει να ξεπουλήσει το κράτος για 1 δις, δηλαδή μόνο όσο κοστίζει ένας...σταθμός της ΔΕΗ (ήδη έχει πουλήσει ένα μεγάλο ποσοστό της ΔΕΗ στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων.

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
"ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ!"

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Φωτόπουλου Νίκου
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
Έκπληκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έβλεπα και άκουγα σε καθημερινή βάση χωρίς κανέναν ενδοιασμό διάφορους «σωτήρες του έθνους» πότε από τη Ν.Δ., πότε από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς καν να με γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι άνθρωπος είμαι πως σκέπτομαι, πως ζω, πως κινούμαι να αναφέρονται στο όνομά μου και να κρίνουν με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο υποτιθέμενες κινήσεις και αποφάσεις μου ,που αν αφορούσε τους ίδιους, θα είχαν καταθέσει ένα σωρό μηνύσεις.
Συγκεκριμένα,
Γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα ότι έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ότι προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλα .
Λίγους μήνες πιο μπροστά συνειδητά παρουσίαζαν (κάποιοι το θεωρούσαν ως γεγονός, κλεισμένο και κλειδωμένο) ότι είχα συμφωνήσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, τώρα, που τελείωσαν οι εκλογές (αφού χρησιμοποιήθηκε και βιάστηκε το όνομά μου, με διάφορα απίστευτα και απαράδεκτα σενάρια και ακούσματα) πιστεύω οι «σωτήρες του έθνους» να μου επιτρέπουν να μιλήσω κι εγώ, ο κατά τους διάφορους κυρίους και κυρίες ...
«το βαθύ ΠΑΣΟΚ», «Το βρώμικο ΠΑΣΟΚ», «Ο κρατικοδίαιτος», «ο βολεμένος», «ο υπεύθυνος για την κατάντια του τόπου», «ο καταχραστής Δημόσιου χρήματος», «ο αχάριστος» (αυτά και πολλά άλλα άκουσα εγώ οι φίλοι μου, οι σύντροφοι μου και η οικογένειά μου) που για μεν το ΠΑΣΟΚ κάποια από τα στελέχη του έλεγαν «ο αχάριστος έφυγε» και άλλοι «τέτοιους δεν τους θέλαμε και τους διώξαμε»!!!
Όσο δε για τη ΝΔ η χρήση του ονόματός μου προκειμένου να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν στη βάση : «κοιτάτε ποιους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ…» δηλαδή κατ’ αυτούς, τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου…τους τυχάρπαστους, τους βολεμένους, τους κρατικοδίαιτους…
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.
Θα απαντήσω πρώτα στους «συντρόφους μου» που βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ως «αχάριστο»
Όχι σύντροφοι ο «αχάριστος» δεν έφυγε και δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το «αχάριστος» γιατί άραγε αχάριστος;
Μήπως με έβαλε το ΠΑΣΟΚ στη δουλειά;
Μήπως μου έβαλε τη γυναίκα, τα παιδιά ή οποιοδήποτε συγγενικό μου πρόσωπο;
Μήπως με έβαλε σε κάποια επιτροπή;
Μήπως μου έδινε μαϊμού (ή και πραγματικές) υπερωρίες, εκτός έδρας εργασία και Σαββατοκύριακά;
Μήπως υπάρχει κάποιος Υπουργός ή Βουλευτής 34 χρόνια τώρα που να του ζήτησα ρουσφέτι;
Όχι βέβαια γιατί δεν μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να πάρω αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να ενταχθώ σε κανένα άλλο κόμμα για να συνεχίσω να είμαι βολεμένος ή να βολευτώ γιατί δεν ανήκα ποτέ στους βολεμένους και δεν μ’ ενδιαφέρει να βολευτώ.
Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να εγκαταλείψω το καράβι που βυθίζεται σαν τα ποντίκια. Αυτός ο ρόλος σε άλλους ταιριάζει.
Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ.
Αλλά όχι αυτό το ΠΑΣΟΚ
ΌΧΙ το ΠΑΣΟΚ που κατακρεούργησε τον κόσμο της εργασίας και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση.
ΌΧΙ το ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε τη νέα γένια σε δούλο και σύγχρονους σκλάβους.
ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που κόβει τις συντάξεις από τα περήφανα γηρατειά που έλεγε ο Αντρέας.
ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που γκρέμισε και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση
ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που απειλεί, που εκβιάζει και κόβει το ρεύμα στους ανέργους, τους φτωχούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας.
ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που ξεπουλά κάθε τι Δημόσιο.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως το καταντήσατε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του (που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα).
Αυτό το ΠΑΣΟΚ πλήγωσε και απογοήτευσε τον κόσμο του, τον κόσμο της εργασίας, τους μη προνομιούχους που πιστά επί δεκαετίες ήταν το στήριγμα του.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξέραμε, με αυτό που μας έκανε να δακρύσουμε και να ονειρευτούμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο…
«Σύντροφοι» της σημερινής ηγεσίας που πολλοί από εσάς ανακαλύψατε το ΠΑΣΟΚ το 1990, το 2000 και το 2009 κλέψατε τα όνειρα, μας κλέψατε το κόμμα μας.
Ο ιδρυτής του γι άλλο σκοπό το έφτιαξε και όχι με τις πολιτικές του να φέρνει τον κόσμο στην απόγνωση και να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.
Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ .
Εσείς φύγατε.
Δεν προδώσαμε εμείς (αν μου επιτρέπετε να αναφερθώ στα 2.200.000) που δεν ξαναψηφίσαμε το κόμμα μας.
- Εσείς προδώσατε
- Εσείς μας διώξατε
- Εσείς μας πουλήσατε στην Μέρκελ κα το Σόιμπλε.

Ναι δεν έφυγα
Ναι δεν πήγα κάπου αλλού ούτε καν το επεδίωξα, ούτε καν το σκέφτηκα, ποτέ δεν μίλησα με κανέναν για κάτι τέτοιο, ποτέ δεν συναντήθηκα με οποιονδήποτε.
Δεν έτρεξα να πάω αλλού , να πιάσω θέση. Εάν ήθελα θέσεις και καρέκλες θα αποδεχόμουν την πολύ τιμητική πρόταση που μου κάνατε πριν 2,5 χρόνια για υψηλόβαθμη κομματική καρέκλα ή μήπως το ξεχάσατε;
Όμως,
Ναι για πρώτη φορά δεν ψήφισα το κόμμα μας γιατί χωρίς συνέδριο το μεταλλάξατε και το κάνατε κόμμα σας.
Ναι, ούτε το Μάη, ούτε τώρα ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ σας, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σας, δεν το ψήφισα .
Εγώ κι απ’ ότι ξέρω και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι είμαι και παρέμεινα στο άλλο ΠΑΣΟΚ.
Σ’ αυτό που κρατήσαμε μέσα στις ψυχές μας.
Αυτό που είχε όραμα και στόχο το Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και όχι την θεοποίηση των αγορών και το τσάκισμα του Λαϊκού κινήματος.
ΟΧΙ δεν ψήφισα σύντροφοι,
- Δεν έδωσα συγχωροχάρτι στις άδικες αντεργατικές και βάρβαρες πολιτικές σας…
- Δεν επικρότησα όλα όσα κάνατε…
- Δεν σας επιβράβευσα.
Δεν είμαι διπρόσωπος ως συνδικαλιστής
Θα ήμουν απαράδεκτος απέναντι στους συναδέλφους μου που τόσες φορές μαζί και με άλλους συνδικαλιστές βγάλαμε στους δρόμους! (τριάντα πέντε μέρες απεργία κάναμε ενάντια στα μνημόνια σας).
Δεν παίζω με τα μεροκάματά τους.
Δεν παίζω με την ψυχή τους.
Διαφωνώ με τους συντρόφους που σας ψήφισαν αλλά σέβομαι την επιλογή τους. Μπορώ να καταλάβω το συναισθηματικό τους δέσιμο.
Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε «Αυτούς τους διώξαμε ή δεν τους θέλουμε» αλήθεια με ποια διαδικασία το αποφασίσατε; Μόνοι σας;
Προφανώς, για ότι δεν σας αρέσει ή σας ενοχλεί αποφασίζετε μόνοι σας…
Αν η δημόσια τοποθέτηση μου ότι δεν ψήφισα το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σας είναι η αιτία για τη διαγραφή μου κάντε το.
Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στο δικό σας ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΣΟΚ των νεοφιλελεύθερων.
Διαγράψτε με!
Εσάς έτσι κι αλλιώς σας έχει διαγράψει ο κόσμος της εργασίας. Εμένα αυτός ο κόσμος με ενδιαφέρει να μην με διαγράψει.
Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε «αυτούς δεν τους θέλουμε» υπονοώντας ότι είμαστε βαρίδι ή οτιδήποτε άλλο, θέλω να σας ρωτήσω:
ü Μέχρι χθες που σας κουβαλούσαμε τις ψήφους ήμασταν καλοί;
ü Μέχρι χθες που οι αγώνες μας με κυβέρνηση της Ν.Δ. (που δεν γίνονταν για τις καρέκλες σας αλλά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα) επειδή σας βόλευαν γιατί έτσι θα γινόσασταν Υπουργοί ήμασταν καλοί;
ü Μέχρι χθες που κάναμε καταλήψεις στα γραφεία των Υπουργών της Ν.Δ. ήμασταν καλοί;
Πότε καταλάβατε ότι είμαστε βαρίδι; Μετά από 34 χρόνια;
Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές σας;
Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στα σχέδιά σας;
Επειδή δεν σας αφήσαμε να ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ στους φίλους σας;
Επειδή δεν τρέξαμε να σας βάλουμε πλάτη;

Μα τι περιμένατε από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να δολοφονείτε τους εργαζόμενους και να σας χειροκροτούμε; Ε, όχι δεν το κάναμε.
Τι περιμένατε να φτύνετε τη νέα γενιά κι εμείς να σας λέμε ευχαριστώ;
Μα τι νομίζατε ότι όταν αγωνιζόμαστε ενάντια στη Δεξιά το κάναμε για εσάς και τις καρέκλες σας και τώρα θα σας χαριζόμαστε ;
Ε, όχι.
Η αξιοπρέπειά μας δεν μας το επιτρέπει. Ενεργούμενα σας δεν γίναμε ποτέ γι αυτό ποτέ δεν αγωνιστήκαμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε κυβερνήσεις, αλλά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να αποκρούσουμε επιθέσεις.
Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ μπήκαμε να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι να βολευτούμε ή να σας ξεσκονίζουμε.
Αυτό είναι που δεν καταλάβατε. Νομίζατε ότι είμαστε όλοι ίδιοι.
Όσο δε για τους κυρίους της Ν.Δ. που χωρίς κανένα δισταγμό και προκειμένου να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν μαζεύει στις γραμμές του
«το βρώμικο ΠΑΣΟΚ»
«το βαθύ ΠΑΣΟΚ»
«το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ»,
όλο αυτό το διάστημα ασελγούσαν σε βάρος μου αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων φτιάχνοντας μια αποκρουστική εικόνα θέλω να τους πω ότι εγώ που στο όνομά μου χωρίς κανένα δισταγμό ασελγήσατε σε όλη την προεκλογική περίοδο μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,
Είμαστε αυτοί που εμπόδιζαν να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας και γι αυτό μας σέρνουν στα δικαστήρια 8 μήνες τώρα .
Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι μαζί με άλλους συντρόφους, είμαι,
είμαστε αυτοί που 5 χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε στα συμφέροντα που θέλουν να λεηλατήσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.
Είμαστε αυτοί που οι ιδιώτες παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τους δεν κατάφεραν να μας κεράσουν «καφέ» και να αποδεχτούμε τις οικοσκευές τους.
Είμαστε αυτοί που σταθερά και ανυποχώρητα φωνάζουν και αναδεικνύουν τα τεράστια σκάνδαλα και τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ, κομπίνες που πληρώνει ο ‘Έλληνας καταναλωτής.
Είμαστε αυτοί που πήγαμε ξανά και ξανά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε όλα τα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσουμε το φαγοπότι σε βάρος της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα,
είμαστε αυτοί που εξηγούμε τους πραγματικούς λόγους και τα αίτια που παρά τις τεράστιες μειώσεις των μισθών μας, η ΔΕΗ από 550 εκ. € κέρδη το 2010 έκλεισε με 150 εκ € ζημιές το 2011!
Αίτια και λόγους για τα οποία ποτέ κανείς σας δεν είπε και δεν έγραψε οτιδήποτε.
Με βάση αυτά απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. που χρησιμοποίησαν το όνομά μου θέλω να τους ρωτήσω:
Για τους «βρώμικους» συνδικαλιστές
Για τους «βολεμένους» συνδικαλιστές,
είπατε αρκετά και αν είμαστε βρώμικοι καλά θα κάνετε να λέτε και να μην σταματήσετε ποτέ.
Για τους βρομιάρηδες μεγαλοκαρχαρίες που κλέβουν εκατοντάδες εκ. € κάθε χρόνο από το κορόιδο τη ΔΕΗ έχετε το κουράγιο να πείτε κάτι;
Ξέρετε για ποιο λόγο πληρώνουν τα θύματα οι καταναλωτές;
Έχετε το κουράγιο να υπερασπιστείτε τη ΔΕΗ και το Δημόσιο Συμφέρον;
Βλέπετε ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος και ο κάθε συνδικαλιστής που αρνείται να ενσωματωθεί, να γίνει «ρεαλιστής», «υπεύθυνος» και να προδώσει τους εργαζόμενους είναι εύκολος στόχος…
Λιγότερη ανανδρία.
ΥΓ: Πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ. Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη.
Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της.

Φωτόπουλος Νίκος
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
22 Jun 2012 15:35 #109531 by Μάνος Γρυπάρης

Σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση στο Αττικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, λόγω της επιδείνωσης του προβλήματος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το πρωί του Σαββάτου από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπιζε πρόβλημα το τελευταίο τρίμηνο, το οποίο είχε επιδεινώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο κ.Σαμαράς, το πιθανότερο είναι ότι θα αναβληθεί η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πως έγινε αυτό:

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
23 Jun 2012 01:21 #109563 by Άγγελος Φασούλης
Μετά τον Σαμαρά και ο Ράπανος στο νοσοκομείο

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο νέος υπουργός Οικονομικών

Μετά τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται στο νοσοκομείο για επέμβαση στο μάτι, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, ο οποίος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

O κ. Ράπανος που ήταν προγραμματισμένο να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών στις 7 το απόγευμα, διακομίσθηκε μετά την λυποθυμία του σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σε επέμβαση ο Σαμαράς

Στο μεταξύ, σε επέμβαση αποκατάστασης της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς υποβάλλεται το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε την Παρασκευή σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Πάνο Θεοδοσιάδη, ο οποίος διαπίστωσε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς χιτώνα, και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

More
27 Jun 2012 11:28 #109678 by Άγγελος Φασούλης
Προς αύξηση 5% στο ρεύμα μέσα στο 2012

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα υπήρχε και σχετική πρόβλεψη στο δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο όριζε ότι η απόφαση για τη σταδιακή αύξηση θα έπρεπε να ληφθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

«Παράθυρο» για αυξήσεις 5% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012 άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Μέχρι τότε, όμως, πολλοί καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος δεν αποκλείεται να ενοχληθούν τηλεφωνικώς για την τακτοποίηση της οφειλής τους, καθώς η ΔΕΗ αναμένεται να συνεργαστεί με εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών.

Ο κ. Ζερβός, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει για φέτος ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Ωστόσο, προσέθεσε, η κατάσταση στην εταιρεία και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ότι οι τιμές της ενέργειας πρέπει να ανέβουν. Ερωτηθείς για το αν αυτές θα είναι στο 5% απάντησε θετικά. Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας, θεωρεί ότι δεν θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση, υπενθυμίζοντας πως αρμόδιος για να εγκρίνει αυξήσεις είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι και η τρόικα έχει ζητήσει αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλά και την άρση των στρεβλώσεων στη λιανική αγορά. Μάλιστα υπήρχε και σχετική πρόβλεψη στο δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο όριζε ότι η απόφαση για τη σταδιακή αύξηση έπρεπε να ληφθεί στο β΄ τρίμηνο του έτους.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι καταναλωτές μετρούν 11 αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Οι 5 αφορούν τους φόρους που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ και οι 6 τις τιμές ενέργειας και τα τέλη υπέρ ΑΠΕ.

Ο κ. Ζερβός, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης και την κάλυψη της ζήτησης ρεύματος, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η ΔΕΗ επιστρατεύει εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών
Ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί 1,1 δισ. €

Μετά τις τράπεζες και η ΔΕΗ επιστρατεύει τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών.

Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί ασφυκτική κατάσταση τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Αρθούρο Ζερβό, τα ποσά των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών μειώνονται, παραμένουν, όμως, σε ανησυχητικά επίπεδα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως ανέρχονται στα 1,1 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 400 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές άνω του εξαμήνου. Μετά την αφαίρεση από τους λογαριασμούς του ειδικού τέλους ακινήτων, η εικόνα βελτιώνεται, ενώ ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε και η επανέναρξη των αποκοπών ρεύματος σε όσους χρωστούν.

Οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών δεν θα έχουν αρμοδιότητα να προβαίνουν σε ενέργειες, απλά να υπενθυμίζουν στους καταναλωτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και να τους προτείνουν διακανονισμό των χρεών τους.

Η ΔΕΗ για την επιλογή αυτών των επιχειρήσεων θα προχωρήσει σε σχετικό διαγωνισμό.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα με το έλλειμμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκλήθηκε από τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος. Τα ποσά για την προμήθεια ρεύματος δεν αποδίδονταν σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η «μαύρη« τρύπα των 300 και πλέον εκ. ευρώ.

More
06 Jul 2012 13:05 #110086 by Άγγελος Φασούλης