Valolthrass wrote: Όπως εσύ φίλε έχεις το δικαίωμα να είσαι περήφανος που είσαι έλληνας(το λόγο πες μας την σήμερον ημέρα) έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να μην είμαι..Τώρα τα παρελκόμενα τα καταλαβαίνεις;;Αν μου πεις πως η σημαία αντιπροσωπεύει το ελληνικό σημερινό μπουρδέλο, κι εγώ την καίω ν ανάψω φωτιά να ψήσω μπριζόλες..Κάψανε σ ένα κωλοχώρι την σημαία και μας βγήκε η ελληνική περηφάνεια!!Δουλεύεις φίλε εσύ που είσαι περήφανος;;Δουλεύεις;;
Άκου λίγο ψηλέ. Δεν είναι το θέμα αν δουλεύω ή όχι. Δούλεψα πέρσυ το καλοκαίρι αλλά τώρα ετοιμάζομαι για τις πανελλήνιες. Εγώ πάντα ήμουν περήφανος που είμαι Έλληνας. Το τι θα κάνει ένας άλλος Έλληνας με τη σημαία της πατρίδας του δε με αφορά. Όμως δεν δέχομαι να καίει τη σημαία αυτή κάποιος άσχετος. Οι παππούδες μας και οι παππούδες τους έχυσαν το αίμα τους για τη σημαία αυτή, για να έχουμε ένα λόγο να λεγόμαστε έθνος. Κι εγώ μερικές φορές καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξα με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα, αλλά η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση. Πάρε ως παράδειγμα τις πανελλήνιες: πρέπει να αποδείξω σε όλη την Ελλάδα ότι είμαι ικανός για να γίνω καθηγητής αγγλικών, που είναι το όνειρό μου. Γιατί ρε γαμώτο να μην πάω στην ρημάδα τη σχολή να μου πουν αυτοί αν είμαι ή όχι κατάλληλος για αυτό που θέλω; Κάτι τέτοιες ώρες βλαστημάω αυτούς που είχαν αυτές τις φαεινές ιδέες. Δεν είναι αυτοί για μένα τα σύμβολα της πατρίδας, είναι απλά τα σκουπίδια της.
Σημασία δεν έχει αν ήταν ένα κωλοχώρι, μια κωμόπολη ή η πρωτεύουσα της Καλιφόρνια. Σημασία για μένα έχει ότι αυτοί οι καραγκιόζηδες και οποιοσδήποτε άλλος καραγκιόζης τολμάει να "παίζει" με κάτι για το οποίο δεν έχει θυσιαστεί. Φυσικά ούτε εγώ υπήρχα την εποχή που γίνονταν οι θυσίες, αλλά μόνο και μόνο από σεβασμό στους προγόνους μου που σφαγιάστηκαν για το λόγο αυτό, εγώ είμαι περήφανος. Και να σου πω και κάτι άλλο; Εγώ τους έχω κυριολεκτικά χεσμένους όλους αυτούς που φοράνε μια γραβάτα και νομίζουν πως είναι κάποιοι. Τα τρία του Καράμπελα είναι, τίποτα άλλο. Μόνο υποκρισίες και ψέμματα. Εγώ δεν είμαι περήφανος για τους κερατάδες αυτούς. Όχι. Εγώ είμαι περήφανους για όσους έδωσαν και δίνουν μέχρι και σήμερα τη ζωή τους και κάνουν τον αγώνα τους για να μείνει η Ελλάδα ένα κομμάτι. Για να έχουμε ένα κομμάτι γης που να το λέμε πατρίδα και αυτή η πατρίδα να ονομάζεται Ελλάδα.
Και θα μου πείτε τώρα πως όλοι αυτοί που φοράνε τις γραβάτες κάνουν τους αγώνες. Α*****α! Τίποτα δεν κάνουν αυτοί. Καλοντυμένα υποχείρια, που με τον τρόπο που διαχειρίζονται την χώρα την οδηγούν προς την καταστροφή της. Για μένα αυτοί είναι ακόμη πιο ανάξιοι απ 'οτι εγώ είμαι άσχετος στο να φροντίζω μωρά. Κανονικά μωρά. Πηγαίνουν στα συμβούλια της Ευρώπης σα φοβισμένα προβατάκια και εμείς περιμένουμε να μας σώσουνε αυτοί οι άσχετοι. Έλεος! Είμαστε κι εμείς κορόιδα. Και μετά βλέπει ο Κανάκης τους Γάλλους και τους Άγγλους εκπροσώπους να βρίζουν την Ευρώπη και καλά προς υπεράσπισή μας και τους επικροτεί. Που να ήξερε.... Που να ήξερε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο όλοι βρίζουν την Ευρώπη για την οικονομική μας κατάσταση είναι επειδή θέλουν τα χρήματά τους πίσω. Γιατί χρωστάμε σε όλους. Γι' αυτό όλοι τρέχουν για μια Ελλάδα. Για να μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή παρεκτράπηκα από το θέμα, το θέμα είναι ότι η πράξη αυτοί των καράβλαχων είναι άκρως προκλητική. Εσείς δηλαδή θεωρείτε πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε απλά να περάσει απαρατήρητο; Αν ναι, εγώ διαφωνώ κάθετα μαζί σας. Θυμηθείτε ποιοι είστε. Δηλαδή αν γινόταν μπροστά σας πως θα αντιδρούσατε; Εγώ προσωπικά θα εξοργιζόμουν και πάλι, αλλά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο έγινε εν αγνοία μου, και γενικότερα όταν κάποιος κάνει κάτι πίσω από την πλάτη μου που με προσβάλει, θύμωσα ακόμα πιο πολύ. Ακόμη και τότε που γινόταν η καζούρα για το όνομα Μακεδονία με τα Σκόπια εγώ τα πήρα στο κρανίο που έκαψαν δημόσια την ελληνική σημαία. Απλά με καυτηριάζουν τέτοιου είδους συμβάντα. Τόσο άδικο έχω και διαφωνείς Valolthrass;