Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Γενική συζήτηση

26 Aug 2007 07:37 - 24 Jul 2018 15:50 #36537 by Αντώνης Παπαθανασίου


Είναι πραγματικά τραγικό να βλέπει κανείς τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα ταυτόχορνα σε πολλές πόλεις. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 50, και αυτή τη στιγμή μαίνονται περίπου 100 πύρινα μέτωπα, με τις φωτιές στην Πελοπόννησο να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα
Αυτή την ώρα η Καλαμάτα πλευρίζεται σιγά σιγά από δυο μέτωπα ενώ είναι αδύνατη η διαφυγή των κατοίκων, οδικώς τουλάχιστον. Οι εθνικές οδοί Τρίπολης-Καλαμάτας και Σπάρτης-Καλαμάτας είναι κλειστές, ενω ένα ακόμα μέτωπο εκδηλώθηκε πολύ κοντά στην Τρίπολη, η φωτιά ευτυχώς σβήστηκε αφού πρώτα πέρασε μέσα από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Μία ακόμα εστία ξέσπασε κοντά στο Ναύπλιο, ενώ το μέτωπο που ξεκίνησε από τη Ζαχάρω πλησιάζει επικίνδυνα τον Πύργο. Στη Μεγαλόπολη εκκενώθηκαν συνολικά 15 χωριά, ενώ η ίδια η πόλη κινδυνεύει. Ο Γερολιμένας καίγεται ολόκληρος, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα αν κινδυνεύουν η Βάθεια και τα νοτιότερα χωριά.

Τρία χωριά εκκενώθηκαν στην Κόρινθο, ενώ φωτιά ξέσπασε καί στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης
Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα, η οποία κινείται πρός το Λαγονήσι, ενώ σήμερα τα ξημερώματα τέθηκε υπο έλεγχο η φωτιά στον Υμηττό, η οποία πλησίασε επικίνδυνα την ανατολική πλευρά του Παπάγου και έκαψε δυο πολυκατοικίες. Και αυτά είναι λίγα μόνο από τα ανοιχτά μέτωπα αυτή τη στιγμή.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία πρόκεται για καθαρούς εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν, όπως και συνέβη στην Πελοπόννησο, να ξεσπούν πυρκαγιές στις 2 και 3 τα ξημερώματα, με μέτωπα δεκάδων χιλιομέτρων και εστίες συμμετρικά κάθε 100 μέτρα, και κάποιοι να μιλούν ακόμα για φυσικά φαινόμενα και ζέστη και ξερά χόρτα.

Τα σχόλια δικά σας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 08:01 #36538 by a Guest
Πραγματικά Αντώνη τόσα χρόνια γράφω σε φόρα κλπ,πρώτη φορά δεν ξέρω τί να πώ.
Ένας λόγος παραπάνω που τα χωριά και των δύο γονιών μου είναι στην Ηλεία,της μάνας μου κοντά στη Ζαχάρω και του πατέρα μου στην Ολυμπία,κοντά στην Ανδρίτσαινα.
Άνθρωποι έχασαντα πάντα,σπίτια,ελιές,χωράφια,ζώα και πάλι ευχαριστούν το Θεό που βγήκαν ζωντανοί από τη συντέλεια του κόσμου.
Το όμορφο δάσος του Καιάφα,ο Κακόβατος που κάναμε μπάνιο μικροί,δεκάδες όμορφα χωριά,όλα έγιναν στάχτη.

Και από όλους να ακούς το ίδιο πράγμα "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ- ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ"
Ένα περίεργο πράγμα ε

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 10:23 #36541 by Αντώνης Παπαθανασίου
Ακούγεται για έναν "ελληνοαμερικάνο" στον οποίο "επιχειρηματίες που έχουν σχέση με κάποιο κόμμα και θέλουν να φέρουν αναστάτωση στη χώρα" υποσχέθηκαν 700 χιλιάρικα σε αυτόν και σε μια ομάδα 7 ατόμων εδώ και ενάμιση μήνα, για να κάψει τον Ταϋγετο, και βγήκε σε κανάλι της Καλαμάτας γιατί του δώσαν μόνο 300... για το καλό του ελπίζω να πρόκεται για φάρσα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 12:41 #36547 by penny
Έβλεπα χτες από τη βεράντα τη φωτιά στο Μαρκόπουλο και τα Καλύβια κι είχα τρελαθεί.

Τι έχουν περάσει όλοι αυτοί οι άνθρωποι τις τελευταίες 2 μέρες.. άνθρωποι, ζώα, φυτά, σπίτια, χωράφια.. έτσι για την πλάκα όλα..
Απίστευτα πράγματα.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 13:26 #36550 by Petros Kitsaras
Παιδιά... είναι όντως πολύ λυπητερό να βλέπεις όλες αυτές τις φωτιές να καίνε τα πάντα...
όμως ποιος ξέρει μπορεί να είναι ένα σημάδι το οποίο να λέει " Κάντε κάτι γιαυτό αλλιώς θα χάσετε όλοι τι χώρα!!"
Γιατί χωρίς πλάκα όλοι το έχουν παρακάνει και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Γη για να ζούμε... Μπορεί οι ξένοι να μας βλέπουν να καιγόμαστε και να λένε αχ τι καλά που είμαστε εδώ εμείς , δεν είστε καθόλου καλά γιατί υπάρχουν κι αλλά πράγματα πέρα από τις φωτιές που όλοι αγνοούμε. Αυτό είχα να πω ειλικρινά νιώθω λύπη σε αυτές τις περιοχές

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 15:23 #36552 by Ilias Diamantopoulos
οποιοι εβαλαν τις φωτιες πρεπει να κρεμαστουν στο Συνταγμα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 20:53 #36558 by Χρήστος Αρχοντάκης
Κανονικα θα επρεπε να εφαρμοστει η θανατικη ποινη σε αυτους που το εκαναν.Απο την ΠΑρασκευη βλεπω τι συμβαινει και δεν εχω λογια.Μπορω να πω οτι δεν εχω δει μεταδοση που να μην εχει γινει.Ευτυχως μενω Κρητη και δεν υπαρχει προβλημα εδω αν και μας εχουν κηρυξει σαν πολεις με βαθμο επικινδυνοτητας 4,Απορω αφου ειμαστε η νουμερο 1 χωρα σε πυροσβεστικο σωμα στην Ευρωπη να αδρανουμε ετσι και να μην μπορουμε να κανουμε κατι.Ενταξει οι περιοχες ειναι δυσβατες μες στα κατσαβραχα αλλα κατι πρεπει να γινει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2007 21:09 #36559 by Kostas Sotiropoulos
Μα τί να κάνουμε; Όταν καίγονται ολόκληροι νομοί, όταν η φωτιά έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και οι φλόγες έχουν ύψος 40 μέτρα, τί μπορεί να γίνει; Ακόμη κι αν είμαστε η νούμερο 1 χώρα σε πυροσβεστικό σώμα στην Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να το πολεμήσεις αυτό;! Όσα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα να έχουμε, και πάλι δε φτάνουν. Δε μπορουν να είναι ταυτόχρονα σε κάθε σπίτι που καίγεται για να το σώσουν, μακάρι να μπορούσαν! Και οι πυροσβέστες πόσο να αντέξουν, υπάρχουν και οι ανθρώπινες αντοχές! Πάντως, είναι κοινή λογική ότι όλο αυτό είναι οργανωμένο... και σκοπό έχει να πλήξει τη χώρα, τον τουρισμό, την οικονομία κτλ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Aug 2007 00:25 #36562 by Μάνος Γρυπάρης
H θανατική ποινή στις πολιτισμένες χώρες έχει καταργηθεί. Μπορείς όμως να κλείσεις ισόβια τον κάθε εμπριστή αφού ακόμα κι η απόπειρα δολοφονίας ανθρώπου τιμωρείται με κάθειρξη. Πόσο μάλλον για μερικά καθίκια τα οποία έκαψαν ζωντανούς 50 ανθρώπους στην Πελοπόννησο. Θα έπρεπε να υπάρχουν πιο αυστηροί νόμοι για τους εμπρησμούς. Εδώ με ένα κάψιμο δάσους μπαίνεις μέσα 4 χρόνια και μετά έχεις βγει άρχοντας.

Σε καμία χώρα δεν ανοίγουνε 25 μέτωπα ταυτόχρονα χωρίς να κλείνεται κανείς από τους 25 φυλακή. Σε καμία χώρα δεν γίνονται πάνω από 10 εμπρησμοί κάθε χρόνο χωρίς να τιμωρούνται οι εμπρηστές. Σε καμία γιατί ΟΛΕΣ οι πολιτισμένες χώρες έχουν δορυφόρους που ελέγχουν τις περιοχές στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί έστω και μία φορά εμπρησμός. Τώρα θυμήθηκε ο Κωστάκης να δώσει εντολή για να παρακολουθούνται οι περιοχές με δορυφόρο? Τώρα που κάηκε το 1/4 της Ελλάδας? Ειναι αρκετά αργά. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε ποτέ τίποτα για το θέμα αυτό. Έπρεπε να γεμίσει ο ουρανός και η ατμόσφαιρα στάχτες για 3 μέρες για να ξυπνήσουν οι καρεκλοκένταυροι.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Aug 2007 03:44 #36563 by penny

Lost_in_Paradise\ wrote: Μα τί να κάνουμε; Όταν καίγονται ολόκληροι νομοί, όταν η φωτιά έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και οι φλόγες έχουν ύψος 40 μέτρα, τί μπορεί να γίνει;


Να την προλαβαίνεις από την αρχή, ίσως?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification