Για πρώτη φορά στα 24 μου χρόνια, και είμαι 100% σίγουρος πως ακόμα και πολύ μεγαλύτεροί μου θα συμφωνήσουν, ζω κάτι τέτοιο.
Πάνω από εξήντα συνάνθρωποί μας βρήκαν τον πιό φριχτό θάνατο, χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες έμειναν στο δρόμο, ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από το χάρτη.
Και μην ακούσω περι δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Αυτός δυσλειτουργεί έτσι κι αλλιώς. Ακούω όμως τις χίλιες μύριες κατηγορίες για το Πυροσβεστικό Σώμα. Δεν υπάρχουν υδροφόρες. Δεν υπάρχουν αεροπλάνα. Δεν υπάρχουν άνδρες.
Ρε παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση, όσα μέσα και να διαθέταμε, να μπορούσαμε να καταπολεμήσουμε επιτυχώς 200+ μέτωπα διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα. Συμμερίζομαι τον πόνο κάθε πυροπαθή, γνωρίζω ο ίδιος πολλά άτομα που έχασαν κατοικίες και οικόπεδα, αλλά δεν είναι δυνατόν δίπλα σε κάθε σπίτι να υπάρχει μια υδροφόρα και δέκα άνδρες. Κάθε πόλη και κάθε νομός έχει αυτό που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν αυτή είναι γτπ (για τα πανηγύρια, για να μην παρεξηγηθώ) δεν φταίει το Σώμα.
Τώρα όσον αφορά τη γιαγιάκα και τα δυο ανήλικα που συνέλαβαν χτές ή προχτές (αν θυμάμαι καλά), δεν τρώμε κουτόχορτο. Το 90% των μετώπων είναι καθαρός εμπρησμός, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί την τρομολαγνεία που τρώμε στη μάπα καθημερινά από τα κανάλια (το οργάνωσαν Τούρκοι τρομοκράτες, ο Jack Bauer, taliban, εξωγήινοι από τον Σείριο και λοιπές παπαρολογίες).
Και βέβαια κάτι άλλο που τρώμε στη μάπα από μερικά κανάλια, και θα τρώμε για πολύ καιρό ακόμα, είναι οι λεγόμενες "πολιτικές ευθύνες...". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007 Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ 60+ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.
Και αν έχουν σβήσει οι φωτιές μέχρι τότε.
Αυτά τα ολίγα. Up to now.
ps: υπάρχει η πιθανότητα αύριο-μεθαύριο να κατέβω προς νότια Μάνη (Γερολιμένα, Οίτυλο, Μαρμάρι κλπ) καθώς έχω δικούς μου αθρώπους εκεί. Αν κάποιος είναι από εκεί ή έχει ανθρώπους και θέλει να τον ενημερώσω σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εκεί drop me a pm.
/akpe