Domine Non Es Dignus wrote: Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να πεινάσω (αν και δεν θα πεινάσω ιδιαίτερα καθώς έχω ελιές. Το λάδι σε συντηρεί στεγνά για μήνες) και να στερηθώ ρεύμα κτλ. αν είναι να γίνει κάτι. Για κάποιον λόγο ο κόσμος χέζεται μ' αυτή την ιδέα. Υποθέτω πως μια σίγουρη θέση στα σκατά είναι προτιμότερη από κάτι αβέβαιο (και άγνωστο). Μια λύση είναι η δήμευση του πλούτου της εκκλησίας πριν την έξοδο από το ευρώ (χρηματοδότηση συσσιτίων κτλ).
Δεν χεζονται φιλε...απλα ειναι πραγματιστες(εκτος κι αν ειναι κανας πλουσιος).Μην με παρεξηγησεις...και εγω ειμαι κατα της Ευρωπης του σημερα και αυτων που πρεσβευει(τραπεζες).Απλα η δραχμη σημαινει θανατος...η να το θεσουμε αλλιως πιο πολυ θανατος απο οτι τωρα.Τωρα θα μου πεις αν δεν υπαρχει λυση στον οριζοντα τι???Ελα ντε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι αλλα εγω καταλαβαινω αυτον που δεν θελει να βγει απο το Ευρω(ΥΓ.Οχι ψηφισα στο δημοψηφισμα αν εχει καποια σημασια).Νομιζεις οτι ο παππους που εχει 5 δεκαρες στην τραπεζα θα θελει να τις χασει?Για ποιον?Για σενα και για μενα?Χαζος δεν ειναι...χεστηκε.
Οσο για την δεσμευση του πλουτου της εκκλησιας ειναι αδυνατο.Αρχικα,η περιουσια της εκκλησιας δεν μετριεται.ΕΙναι διασκορπισμενη σε σκευη,μοναστηρια,γη κλπ και θελει χρονια για να ξερεις με ακριβεια τι πλουτο εχει.Ακομα και αν το κανεις επειδη ειμαστε στην Ελλαδα(χωρα που δημιουργει προβληματα και καλα) μην εισαι σιγουρος οτι θα πιανουν και πολλα.Επισης,σιγα μην το δεκτουν οι θρησκοληπτοι.Θα δεις κανα 2 εκατομμυρια Ελληνες στο συνταγμα(τα 3/4 απο αυτους εκκλησια ανασταση,χριστουγγενα) να φωναζουν κατα της οποιας κυβερνησης με φωτογραφιες του Ανθιμου στο χερι.Πωπω...τι εφιαλτης κι αυτος.