Αυτός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του, χάνει το παρόν και δεν έχει μέλλον...
1) Για το Β'ΠΠ και τους Γερμανούς, η Ελλάδα ως κράτος (ακόμα και σήμερα) έχει αξιώσεις απ'τη ναζιστική Γερμανία. Η εν ψυχρώ εκτέλεση αποτελεί (από κείνα τα χρόνια) έγκλημα πολέμου, πόσο μάλλον το κάψιμο ολόκληρων χωριών. Δείτε κάποιο αφιέρωμα για τα Καλάβρυτα και θα καταλάβετε.
2) Τα 'καμάρια' μας και οι στρατόκαυλοι αποτελούν ένα μικρό κομμάτι που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Είναι σαν να βλέπει κάποιος τη συζήτηση αυτή και να λέει ότι η Ελλάδα έχει εμφύλιο πόλεμο και είναι διχασμένη. Εξάλλου όλα τα τμήματα του στρατού έχουν κομματικοποιηθεί. Έχει γίνει κι αυτός ένα Δημόσιο όπου πρώτο ρόλο παίζει το κόμμα, το βύζμα, το ξύνing και τα άλλα. Αν δεν έχεις πάει φαντάρος ακόμα, mvp, θα καταλάβεις τι σου λέω όταν τα δεις κι από κοντά (αν τα δεις).
3) Παραβιάσεις εκατέρωθεν έχω ακούσει κι εγώ ότι γίνονται. Ίμια και περιστατικά σαν το προχθεσινό δεν έχουν γίνει όμως. Δεν με νοιάζει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, χάθηκαν ζωές. Δεν έχω ακούσει τίποτα παραπλήσιο στην απέναντι όχθη.
4) Πάρε και μια πληροφορία και αν θες τη κρατάς. Το Σύνταγμα επιβάλλει την συναινεση του υπουργού Άμυνας του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν γίνει κάποια 'επίθεση', ή έστω οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Άρα λοιπόν, και να βρεθεί κάποιος τρελός καραβανέας που μισεί τους Τούρκους και να κάνει πλύση εγκεφάλου στους καημένους φαντάρους, πρέπει να πάρει εντολή άνωθεν για να κάνει κάτι. Αλλιώς έχει στρατοδικείο, φυλάκα εσαεί και 'Thank You Americans' Κι αν δεν κατάλαβες αυτό το τελευταίο το Αγγλικό, αφού όταν είχε γίνει ήσουνα 11, όταν τα Βατράχια είχαν λοκάρει τους Τούρκους στο φουσκωτό και περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη, όλοι ψάχνανε τους πολιτικούς που κάνανε δημόσιες σχέσεις στα κανάλια. Αλλά βέβαια, είναι θύματα τα παιδιά που πέσανε μαζί με το Αγκούσταμπελ εκείνο το βράδυ. Θύματα μιας σάπιας πολιτικής και ενός σάπιου συστήματος όμως. Να λέμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα.