Ένα υποτιθέμενο Steam game με Crypto Malware έκλεψε 32,000$ από streamer με καρκίνο
Το παρακάτω συμβάν αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ότι το Steam δεν ελέγχει επαρκώς το software το οποίο είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του.
Το BlockBlasters το οποίο είναι ένα Trojan-Horse 2D Platform είχε κυκλοφορήσει αρχικά ως ένα αθώο game, ενώ στην συνέχεια μέσω διάφορων updates εξελίχθηκε σε software το οποίο μπορεί να αδειάσει τα crypto wallets των παικτών. Το τραγικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι αυτό το ανακάλυψε ένας streamer με καρκίνο 4ου σταδίου κατά την διάρκεια ενός livestream στο οποίο προσπαθούσε να συλλέξει χρήματα για την αρρώστια του.
For anybody wondering what is going on with
$CANCER
live stream... my life was saved for whole 24 hours untill someone tuned in my stream and got me to download verified game on
@Steam
After this I was drained for over 32,000$ USD of my creator fees earned on
@pumpdotfun
and…
pic.twitter.com/8YH4njd46E
— rastaland.TV (@rastalandTV)
September 21, 2025
Σύμφωνα με το
Bleeping Computer
, το BlockBlasters κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα της Valve στις 30 Ιουλίου σαν ένα ακόμη 2D Platform. Έναν μήνα αργότερα ωστόσο, δέχτηκε ένα
update
όπου του προσέθεσε μερικά zip αρχεία τα οποία περιείχαν malware και επέτρεπαν σε αυτό να αδειάζει τα crypto wallets των παικτών. Το BlockBlaster ήταν διαθέσιμο δωρεάν και σύμφωνα με το
SteamDB
είχε αποσπάσει μόνο 7000 downloads και δεν ξεπέρασε τους 8 ταυτόχρονους χρήστες. Η εταιρεία ανάπτυξής του, Genesis Interactive, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν επηρεάστηκε από αυτό καθώς ο σκοπός της ήταν άλλος.
Ο streamer Raivo Plavnieks ή αλλιώς RastalandTV, έκανε έναν
έρανο
με στόχο να μαζέψει χρήματα για να γιατρέψει το σάρκωμα 4ου σταδίου το οποίο έχει και τότε ήταν που έκανε την εμφάνισή του ο κακόβουλος ιός. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του livestream, κάποιος τον ενθάρρυνε ως φαν των crypto, να κατεβάσει το BlockBlasters. Τότε, ο άτυχος streamer είδε το wallet με τα χρήματα του εράνου του να αδειάζει. Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο X: “Η ζωή μου είχε σωθεί για 24 ολόκληρες ώρες, μέχρι που κάποιος μπήκε στο stream μου και με έβαλε να κατεβάσω το verified game στο Steam. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να σκεφτώ. Νιώθω τελείως χαμένος αναφορικά με το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι είναι δικό μου λάθος το γεγονός ότι μπορεί να βρεθώ ξανά στον δρόμο ή να μην έχω να φάω σε μερικές μέρες.”
I have sent $32,500 to cover this to your new safe wallet. Best of luck to you my friend.
.
@rastalandTV
Receipt below.
— Alex Becker (@ZssBecker)
September 21, 2025
Η υπόλοιπη κοινότητα των crypto έσπευσε να βοηθήσει τον νεαρό, με τον influencer των Crypto, Alex Becker, να λέει στο X απευθυνόμενος στον RastalandTV, ότι του έχει στείλει 32.500 δολάρια προκειμένου να καλύψει τις απώλειές του. Το BlockBlasters αφαιρέθηκε από το Steam στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία αυτή δείχνει ότι το Steam έχει σοβαρές αδυναμίες εφόσον ένας ιός μπορεί να προστεθεί τόσο εύκολα στα games.