Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πώς μυηθήκατε στο χώρο του gaming?

More
03 Jan 2017 00:19 #191921 by Αγγελική Γοργορίνη
Ως λάτρεις που είμαστε των video games, παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια, ενημερωνόμαστε για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον ενδιαφέροντα και παράλληλα πολυποίκιλο χώρο του gaming και αποκομίζουμε όμορφες εμπειρίες, πολλές απ' τις οποίες μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας για χρόνια.

Όλοι από κάπου όμως ξεκινήσαμε. Ποιο ερέθισμα μας ώθησε μικρούς -ή και μεγάλους- στο να ξεκινήσουμε αυτή την ενασχόληση? Ποιο ήταν το πρώτο game που παίξαμε κι από τότε "κολλήσαμε"? Με ποια κονσόλα κάναμε την αρχή?

Θυμάμαι πολύ μικρή που ήμουν, είχαμε στο σπίτι Master System και έπαιζαν τα μεγαλύτερα αδέρφια μου Alex Kidd. Όμως ήμουν πολύ μικρή και δεν είμαι σίγουρη εάν είχα κι εγώ παίξει καθόλου, θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά αυτό το παιχνίδι. Ίσως τότε να έγινε μια μικρή αρχή για μένα. Ύστερα αγοράσαμε PS1 και λιώναμε με τα αδέρφια μου το Crash Bandicoot (πρέπει να ήταν το 2) και το Tekken 3. Αργότερα μπήκε και ο πρώτος μας υπολογιστής στο σπίτι. Τι χαρά που έκανα, καθώς ανακάλυπτα πώς λειτουργεί ένα τέτοιο μηχάνημα και μόλις είδα ότι μπορείς κι εκεί να παίζεις games... ε πλέον το "κακό" είχε γίνει. Φαινόταν ότι αυτή η δραστηριότητα θα γίνει το αιώνιο πάθος μου! Ό,τι demos είχαν αντίστοιχα περιοδικά για PC που παίρναμε, τσουπ τα έλιωνα καθώς γυρνούσα απ' το σχολείο (διάβαζα κιόλας, μη νομίζετε πως δεν ήμουν καλή μαθήτρια :P ). Έτσι λοιπόν, αναπτύχθηκε με τα χρόνια η αγάπη μου για τα games.

Ποια είναι η δική σας ιστορία? :)

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jan 2017 06:09 - 03 Jan 2017 06:10 #191925 by 001
Βαρεμάρα + ελεύθερος χρόνος + μου άρεσαν οι ιστορίες φαντασίας + φίλοι που έπαιζαν ήδη (Warlords Battlecry το πρώτο με το οποίο ασχολήθηκα αρκετά). Pc.

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)
Last edit: 03 Jan 2017 06:10 by 001.

More
03 Jan 2017 07:21 #191926 by Αγγελική Γοργορίνη

Domine Non Es Dignus wrote: Βαρεμάρα + ελεύθερος χρόνος + μου άρεσαν οι ιστορίες φαντασίας + φίλοι που έπαιζαν ήδη (Warlords Battlecry το πρώτο με το οποίο ασχολήθηκα αρκετά). Pc.

Λακωνικότατος και τα είπες όλα χε χε.

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

More
03 Jan 2017 10:53 - 03 Jan 2017 11:00 #191927 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο πατέρας μου είχε φέρει από το εξωτερικό το atari 2600 και έπαιζαν αυτός(ένα με tank), η μάνα μου(διάφορα) και ανίψια/βαφτιστήρια τους που ήταν 4-5 χρόνια μεγαλύτεροι από μένα. Εγώ 5 χρονών(ελάχιστες θολές αναμνήσεις) δεν καταλάβαινα πολλά αλλά μου άρεσε να βλέπω το Pitfall 2 που έπαιζε η μαμά μου, που άρεσε πολύ και μου είχε κολλήσει η μουσική του. Σιγά σιγά άρχισα να παίζω και εγώ στο atari είτε μόνος, είτε με τους γονείς μου. Από τότε λάτρεψα τα παιχνίδια και μετά σταδιακά άρχισε η εξέλιξη. Πήγαινα στα arcade που είχαν στο χωριό μου με τον μεγάλο μου ξάδερφο και παίζαμε Shinobi και Cadillac and Dinosaurs. Και κάποια άλλα που δεν τα θυμάμαι καθόλου, μόνο αχνές εικόνες. Μετά πήγα σε gameboy(πάλι του ξαδέρφου μου, god bless him!), μετά στο sega saturn του παιδικού μου φίλου, πήρα και atari jaguar(fail αλλά εντάξει, αναμνήσεις) και μετά σε playstation 1 και 2. Το πρώτο PC το πήρα όταν πήγα Γυμνάσιο και είδα το φως το αληθινό. Από τότε μόνο PC με ελάχιστες εξαιρέσεις στο ps2 και στο DS.

Εδώ το παιχνίδι με το οποίο μπήκα στον κόσμο του gaming και το πρώτο που τερμάτισα:
Last edit: 03 Jan 2017 11:00 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
03 Jan 2017 11:05 #191928 by A
Μαζευόμασταν με τα φιλαράκια στην γειτονιά πάντα για να παίξουμε επιτραπέζια (εκτός από μπάλα)!!! Φιδάκι γκρινιάρη monopoly και ότι υπήρχε αρχές του '90. Όλα αυτά μέχρι που ο πατέρας του κολλητού έφερε σπίτι ένα atari για δώρο...αυτο ηταν....Τέσσερις μαντραχαλαδες μπροστά απο μια οθόνη. Οποτε κολλούσε έτρωγε φαπα....Μετά πήραν όλα το δρόμο τους :p

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
03 Jan 2017 11:08 #191929 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

efane wrote: Μαζευόμασταν με τα φιλαράκια στην γειτονιά πάντα για να παίξουμε επιτραπέζια (εκτός από μπάλα)!!! Φιδάκι γκρινιάρη monopoly και ότι υπήρχε αρχές του '90. Όλα αυτά μέχρι που ο πατέρας του κολλητού έφερε σπίτι ένα atari για δώρο...αυτο ηταν....Τέσσερις μαντραχαλαδες μπροστά απο μια οθόνη. Οποτε κολλούσε έτρωγε φαπα....Μετά πήραν όλα το δρόμο τους :p

Εγώ τα συνδύαζα όλα στη παιδική ηλικία: επιτραπέζια(λιώσιμο με φιδάκι, μονόπολυ και με διάφορα άλλα όπως Σταυροφορία στο Διάστημα), μπάλα, παιχνίδια με lego-playmobil-gi i joe κλπ και φυσικά σε παιχνιδομηχανές. Από όλα είχε ο μπαξές! Αχ αναμνήσεις!

More
03 Jan 2017 13:17 #191938 by Νικολής Ασημάκης
Ο πατέρας μου αγόρασε όταν γεννήθηκα τον πρώτο του υπολογιστή με Windows 3.11 και DOS. Από βρέφος με είχε και χάζευα, αλλά θυμάμαι κυρίως περιόδους από 3-5 χρονών που καθόμουν στα DOS για να παίξω Aladdin (είχαμε demo του), Battle Chess, το κλασικό παιχνίδι με το αμάξι που έχει από δίπλα την ξανθιά κοπέλα ως συνοδηγό (πάντα ξεχνάω το όνομα) και το μικρό έπος Titus the Fox. Αυτά τα παιχνίδια τα έλιωνα μέχρι Τετάρτη δημοτικού περίπου, όπου πήραμε νέο υπολογιστή με Windows 98 και άρχισα να κάνω παρέα με ένα παιδί από σχολείο που είχε μεγαλύτερο αδερφό που ήξερε να κατεβάζει παιχνίδια ( :evil: ) και παίζαμε Red Alert 1, Heroes of Might and Magic 3 και Diablo 2. Το τελευταίο στο φοβερό "Hotseat co-op", ο ένας να χειρίζεται τον παίκτη και ο άλλος τα potions. Επίσης, στην περίοδο πριν και για μερικά χρόνια μετά την Τετάρτη δημοτικού όποτε πηγαίναμε στο σπίτι του βαφτισιμιού της μάνας μου, τον έβλεπα να παίζει παιχνίδια, μεταξύ των οποίων τα πρώτα Tomb Raider, το Curse of Monkey Island, τα Desperados και Robin Hood: Legend of Sherwood, καθώς και Grim Fandango. Ωραία χρόνια. Και πρώτη και μοναδική κονσόλα μέχρι μετά το σχολείο ήταν ένα Gameboy Color με Pokemon Silver και Donkey Kong Country.

More
03 Jan 2017 13:45 #191940 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Τώρα που ανέφερε DOS ο Zaratoth θυμήθηκα που έπαιζα Prince of Persia στα μαθήματα υπολογιστή που κάναμε στην Πέμπτη/Έκτη Δημοτικού! Μας άφηναν να παίζουμε λίγη ώρα πριν τελειώσει το μάθημα. Μετά το έπαιζα και στο PC του ξαδέρφου μου.

More
03 Jan 2017 16:09 #191943 by Blood Prince

Shikabane_Hime7 wrote: Τώρα που ανέφερε DOS ο Zaratoth θυμήθηκα που έπαιζα Prince of Persia στα μαθήματα υπολογιστή που κάναμε στην Πέμπτη/Έκτη Δημοτικού! Μας άφηναν να παίζουμε λίγη ώρα πριν τελειώσει το μάθημα. Μετά το έπαιζα και στο PC του ξαδέρφου μου.

Ελα πέμπτη/έκτη Δημοτικού ; :woohoo:

Οταν πήγαινα εγώ Δημοτικό δεν υπήρχε μάθημα πληροφορικής.Η πρώτη επαφή μου με τους υπολογιστές έγινε όταν πήγαινα πρώτη γυμνασίου.

Φυσικά αρχικά εκτός απο παιχνίδια στα Windows 95 έπαιζα και στο Dos,παιχνίδια όπως το Tetris απο τα πρώτα που έχω ασχοληθεί στο PC.

Αλλά στο χώρο του gaming μυήθηκα μέσα απο τις κονσόλες.Ξεκίνησα παίζοντας ποδοσφαιράκι στην Sega,τον σκαντζόχοιρο και άλλα παιχνίδια που δεν θυμάμαι τώρα και απο γυμνάσιο και μετά άρχισα να παίζω και στο pc παίζοντας παιχνίδια όπως το Fifa 98 το Nba και το Sim είναι απο τα πρώτα που έπαιξα αλλά και το Tomb Raider:The Last Revelation απο τις δυνατές αναμνήσεις.Επίσης είχα τρέλα με το Age of Empires απο μικρή ηλικία.Με το Prince of Persia ασχολήθηκα για πρώτη φορά το 2004 καθώς είχα κόλλημα με τα Tomb Raider και το είχα αγοράσει ως ένα εναλλακτικό παιχνίδι παρόμοιο με το Tomb Raider.Τι μου θύμισες τώρα.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
03 Jan 2017 16:28 #191944 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
1997-98 ήταν και θυμάμαι τα κάναμε 2 φορές την εβδομάδα το μεσημέρι-απόγευμα. Έχουν ξεθωριάσει κάπως οι μνήμες αλλά θυμάμαι ότι μας μάθαιναν να γράφουμε και μετά παίζαμε Prince of Persia. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν παιχνίδι αν και δύσκολο για παιδάκι δημοτικού :p
Αν κάτσω και θυμηθώ τι έπαιζα τότε στις αρχές και που θα βγει ολόκληρο κατεβατό.