Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποιο είναι το πιο ατμοσφαιρικό game που έχετε παίξει;

More
23 Dec 2016 23:31 #191482 by Αγγελική Γοργορίνη
Παρατήρησα ότι οι περισσότερες απαντήσεις σχετίζονται με horror games. Και είναι λογικό, γιατί ένα καλό horror παιχνίδι με την κατάλληλη δόση αγωνίας/τρόμου που θα μεταδώσει στον παίκτη, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και τη μουσική, διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο που να δένουν με το όλο feeling του παιχνιδιού, μπορεί να δημιουργήσουν την τέλεια σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Προσωπικά όμως, όταν έχω στο μυαλό μου την έννοια της ατμόσφαιρας, το πρώτο παιχνίδι που σκέφτομαι είναι το Seasons After Fall, ένα απίστευτα όμορφο puzzle/platform game, που από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα με αιχμαλώτισε με την τρομερά όμορφη μουσική του (μέσα στην 5άδα των καλύτερων που έχω ακούσει ποτέ σε games), τα μοναδικά χρώματα των τεσσάρων εποχών και τις αντίστοιχες μεταβολές στη φύση που τις ακολουθούν και την όλη μαγεία του. Ήταν σκέτη απόλαυση η περιπλάνησή μου σε κάθε περιοχή, κι ένιωθα λες κι έχω δια μαγείας μπει στις σελίδες ενός παραμυθιού.

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Dec 2016 04:12 #191641 by Christina
The Talos Principle

βυθίστηκα στον κόσμο του και με έβαλε να σκεφτώ ...

More
27 Dec 2016 09:41 - 27 Dec 2016 09:45 #191645 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Και εγώ σε horror/survival horror θα αναφερθώ. Δεν είναι απαραίτητο όμως ένα παιχνίδι να είναι horror για να είναι ατμοσφαιρικό, το The Talos Principle που ανέφερε η christina.an49 είναι ένα παράδειγμα όπως και τα Elder Scrolls με διάφορα επιβλητικά τοπία και φυσικά το Syberia.

Τα Metro είχαν καταπληκτική και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, πιστή στο ύφος του βιβλίου. Τα F.E.A.R. είναι προσωπικά αγαπημένα αλλά πολύ κλεισούρα, σε όλα τα παιχνίδια είσαι σχεδόν πάντα σε εσωτερικό, στενό χώρο.(όπως και στα Metro)
Το Amnesia: The Dark Descent προσωπικά δεν μου άρεσε και δεν το βρήκα τρομακτικό μετά από ένα σημείο, αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτώ την επιβλητική ατμόσφαιρα που είχε.
Silent Hill 2 και ειδικά το Silent Hill 4: The Room παίρνουν άριστα στην ατμόσφαιρα και στην επιρροή που έχουν στον παίχτη, τόσο με τα σκηνικά και τη μουσική αλλά και με την πλοκή.

Κορυφή για μένα είναι και τα System Shock και φυσικά τα Deus Ex, λατρεύω την cyberpunk αισθητική.
Last edit: 27 Dec 2016 09:45 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
27 Dec 2016 19:24 #191665 by 001
Call of Duty: Modern Warfare

forever branded

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)