Η ατμόσφαιρα για μένα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις αλλά κι αυτό που ακούς.Ο ήχος παίζει τον ίδιο η και σημαντικότερο ρόλο μερικές φορές στα horror games απο τα γραφικά,όμως το ξεχνάμε συνήθως.
Μου αρέσει ένα παιχνίδι όταν συνδιάζει αυτά τα 2 στοιχεία όσο καλύτερα γίνεται.
Υποθέτω πως εδώ μιλάμε για γραφικά οπότε θα μιλήσω για γραφικά.
Λοιπόν δεν έχω παίξει τα STALKER games αλλά τα έχω "μαρκάρει" εδώ και καιρό για να τα παίξω γιατί έπαιξα ένα fan made campaign στο ArmA 2 που λέγεται Namalsk Crisis και δανείζεται στοιχεία απο τα παιχνίδια STALKER.Είδα την ατμόσφαιρα που επικρατεί και τους Mutants και ομολογώ ότι θέλω σαν τρελός να παίξω τη σειρά STALKER.
Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου apo208 για το Metro 2033.
To Dear Esther δεν το έχω παίξει αλλά το βρίσκω συνεχώς μπροστά μου όταν ψάχνω adventure games στο steam.Δείχνει όντως πολύ ατμοσφαιρικό απο τις εικόνες.
Τώρα ανάμεσα σε όσα έχω παίξει ξεχωρίζω τα:
Amnesia: The Dark Descent (Μπορεί τα περισσότερα μέρη στο παιχνίδι να είναι σκοτεινά όμως υπάρχουν σημεία που "πλημυρίζουν" απο ατμόσφαιρα όπως το big hall με το σιντριβάνι και το storm drain η όπως λέγεται δε θυμάμαι.που έχει νερά και μπαίνει φώς απο πάνω)
Resident Evil:Code Veronica X Ps2 (Στην έκδοση του Ps2 υπάρχει μια θολούρα σαν ομίχλη στους περισσότερους χώρους που κάνει το παιχνίδι αρκετά πιο ατμοσφαιρικό απο τις άλλες εκδόσεις.Όσοι έχετε το έχετε παίξει η δει walkthrough σε Ps2 καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.)
Resident Evil HD Remake (Ότι πιο ατμοσφαιρικό δημιούργησε ο Mikami ειδικά όταν βγαίνεις στο δάσος...............δε περιγράφω άλλο!

)
Alone in The Dark: The New Nightmare (Δε χρειάζεται να πώ τίποτα γιατί όλο το παιχνίδι είναι "βουτηγμένο" μέσα στην ατμόσφαιρα και στην ανατριχίλα.ίσως αναφέρω απλά την πρώτη αστραπή που βλέπεις και ακούς στην αρχή του παιχνιδιού.........μόνο αυτό.)
Alone in The Dark: Inferno (Εδώ η ατμόσφαιρα διαφοροποιήται.Συνήθως παίζει μεταξύ ολικής καταστροφής-τραγωδίας και φόβου-μυστυρίου.Όμως και στις 2 περιπτώσεις καταφέρνει να σου μείνει αξέχαστη.)
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ότι είναι πιο ατμοσφαιρικό απο τα άλλα γιατί όλα είναι διαφορετικά και σου δίνουν άλλη αίσθηση το καθένα.Αλλα όπως είπα στη συνολική εμπειρία παίζει ρόλο και ο ήχος,ambient sounds,effects,music κλπ.