Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποιο είναι το πιο ατμοσφαιρικό game που έχετε παίξει;

More
21 May 2015 03:49 - 21 May 2015 03:52 #161373 by Απόστολος Καραβίας
Σίγουρα όλοι έχουμε παίξει πολλά games στη ζωή μας και όσο έχουμε τη δυνατότητα, πιστεύω ότι θα παίζουμε ακόμα. Πολλές φορές με φίλους έχει τύχει να συζητάμε για συγκεκριμένα παιχνίδια αλλά έχει πέσει και η ερώτηση, για το πιο ατμοσφαιρικό game. Πρόσφατα κοιτάζοντας ένα άρθρο του εξωτερικού μπήκα σε σκέψεις και τελικά έβγαλα το συμπέρασμα μου.

Το Dear Esther είναι πραγματικά ατμοσφαιρικό, ήταν "σχεδόν" game και σου πρόσφερε ένα παράξενο συναίσθημα. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να το τοποθετήσω στην #1 θέση του πιο ατμοσφαιρικού game που έχω παίξει. Σκάναρα τίτλους από το μυαλό μου και άνοιξα και το Steam μερικές φορές για να δω μήπως παρέλειψα κάποιον τίτλο και.. Metro 2033 ! Ήταν πράγματι ένα από τα αγαπημένα μου game και η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική, ωστόσο πάλι κάτι δεν μου καθόταν καλά. Θυμόμουν ότι ένα game με είχε στιγματίσει με την ατμόσφαιρα του και προς στιγμήν είχα κολλήσει και δεν ήξερα πιο είναι. Μέχρι που μου ήρθε.

S.T.A.L.K.E.R : Shadow of Chernobyl . Ναι αυτό ήταν, αυτό ήταν το game που όταν το έπαιξα για πρώτη φορά κόλλησα με την ατμόσφαιρα και το immersion. Αυτός ο μουντός καιρός και οι ήχοι των mutants εδώ και εκεί. Οι ανωμαλίες της φύσης και η σκοτεινή ατμόσφαιρα γύρο από τον Marked One είναι πράγματα που δεν έχω βρει σε άλλο game ακόμη και σήμερα. Τα Clear Sky και Call of Pripyat ήταν σίγουρα εξίσου καλά, όμως αυτή η ατμόσφαιρα του Shadow of Chernobyl ήταν το κάτι άλλο. Σε έβαζε στο πετσί του χαρακτήρα και ένιωθες το παιχνίδι σαν να ήσουν εκεί. Ιδιαίτερα με κάποια mods, όπως το Misery και το Complete απλά το παιχνίδι περνούσε σε άλλη διάσταση.

Εσείς ποιο game θα βάζατε ως το πιο ατμοσφαιρικό από αυτά που έχετε παίξει;
Last edit: 21 May 2015 03:52 by Απόστολος Καραβίας .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 May 2015 10:44 #161379 by Αγησίλαος Σιντόρης
Απο τα τοσα games που εχω παιξει δεν μπορω να πω οτι κοιτάω τοσο το περιβάλλον γενικα γιατι επικεντρώνομαι στο παιχνιδι αλλα ενα μονο μου εχει κανει ιδιαίτερη εντύπωση το οποιο μάλιστα το έπαιξα μια και μόνη φορα στο ps4 ενός φίλου και αυτο ειναι το P.T silent hill..

Ειχα χεστει απάνω μου κυριολεκτικά...Δεν ξερω Αν μετράει ως ατμοσφαιρικό game αλλα αυτο εχω..

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
21 May 2015 12:26 - 21 May 2015 12:31 #161388 by Georgios Manolis
Η ατμόσφαιρα για μένα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις αλλά κι αυτό που ακούς.Ο ήχος παίζει τον ίδιο η και σημαντικότερο ρόλο μερικές φορές στα horror games απο τα γραφικά,όμως το ξεχνάμε συνήθως.
Μου αρέσει ένα παιχνίδι όταν συνδιάζει αυτά τα 2 στοιχεία όσο καλύτερα γίνεται.
Υποθέτω πως εδώ μιλάμε για γραφικά οπότε θα μιλήσω για γραφικά.
Λοιπόν δεν έχω παίξει τα STALKER games αλλά τα έχω "μαρκάρει" εδώ και καιρό για να τα παίξω γιατί έπαιξα ένα fan made campaign στο ArmA 2 που λέγεται Namalsk Crisis και δανείζεται στοιχεία απο τα παιχνίδια STALKER.Είδα την ατμόσφαιρα που επικρατεί και τους Mutants και ομολογώ ότι θέλω σαν τρελός να παίξω τη σειρά STALKER.
Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου apo208 για το Metro 2033.
To Dear Esther δεν το έχω παίξει αλλά το βρίσκω συνεχώς μπροστά μου όταν ψάχνω adventure games στο steam.Δείχνει όντως πολύ ατμοσφαιρικό απο τις εικόνες.
Τώρα ανάμεσα σε όσα έχω παίξει ξεχωρίζω τα:
Amnesia: The Dark Descent (Μπορεί τα περισσότερα μέρη στο παιχνίδι να είναι σκοτεινά όμως υπάρχουν σημεία που "πλημυρίζουν" απο ατμόσφαιρα όπως το big hall με το σιντριβάνι και το storm drain η όπως λέγεται δε θυμάμαι.που έχει νερά και μπαίνει φώς απο πάνω)
Resident Evil:Code Veronica X Ps2 (Στην έκδοση του Ps2 υπάρχει μια θολούρα σαν ομίχλη στους περισσότερους χώρους που κάνει το παιχνίδι αρκετά πιο ατμοσφαιρικό απο τις άλλες εκδόσεις.Όσοι έχετε το έχετε παίξει η δει walkthrough σε Ps2 καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.)
Resident Evil HD Remake (Ότι πιο ατμοσφαιρικό δημιούργησε ο Mikami ειδικά όταν βγαίνεις στο δάσος...............δε περιγράφω άλλο! :P)
Alone in The Dark: The New Nightmare (Δε χρειάζεται να πώ τίποτα γιατί όλο το παιχνίδι είναι "βουτηγμένο" μέσα στην ατμόσφαιρα και στην ανατριχίλα.ίσως αναφέρω απλά την πρώτη αστραπή που βλέπεις και ακούς στην αρχή του παιχνιδιού.........μόνο αυτό.)
Alone in The Dark: Inferno (Εδώ η ατμόσφαιρα διαφοροποιήται.Συνήθως παίζει μεταξύ ολικής καταστροφής-τραγωδίας και φόβου-μυστυρίου.Όμως και στις 2 περιπτώσεις καταφέρνει να σου μείνει αξέχαστη.)
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ότι είναι πιο ατμοσφαιρικό απο τα άλλα γιατί όλα είναι διαφορετικά και σου δίνουν άλλη αίσθηση το καθένα.Αλλα όπως είπα στη συνολική εμπειρία παίζει ρόλο και ο ήχος,ambient sounds,effects,music κλπ. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 21 May 2015 12:31 by Georgios Manolis.

More
21 May 2015 18:30 #161399 by Tony

More
21 May 2015 23:35 #161409 by Fotis Georgantopoulos
Batman arkham knight και Sherlock Holmes vs Jack the Ripper

More
21 May 2015 23:53 #161410 by Christos Thomas
1.Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
2.Clive Barker's Undying

More
22 May 2015 01:12 #161411 by Άκης Ζαχαριάδης
Ενα απο τα game που με συγκίνησε είναι το Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Η σκηνή που ξεκινάει να παλέψει με την boss. Ο ήχος είναι απίθανος

More
23 May 2015 11:13 #161475 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Silent hill (ps1)
Metro 2033
F.e.a.r.
DreadOut Act 2
This War of Mine
Αν κ φαινεται λιγο περιεργο το battlefield 3 απο θεμα ηχου κ μαχης, οπως κ το call of duty 2 ειδικα εκει που εχεις τους ρωσσους κ κανεις ντου στους γερμανους!

More
23 May 2015 19:34 - 23 May 2015 19:35 #161497 by Βασίλης
Mε μεγαλη διαφορα το alan wake..
το παιχνιδι εχει την ατμοσφαιρα καποιων εκ των νουβελων του Κινγκ και του twin peaks..
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ τετοια ατμοσφαιρα σε παιχνιδι..
Δυστυχως ακομα δεν εχουμε δει το δευτερο μερος...

Δευτερο ειναι το sanitarium.
Last edit: 23 May 2015 19:35 by Βασίλης .

More
11 Jul 2015 14:26 #164714 by Νικόλαος Ζαρκαδας
Το Phantasmagoria σε pc..to 1995 .Ημουν και 15 χρονων τοτε.Ακομα το θυμαμαι