Troy Baker: «Συγκρούομαι συχνά με τον Neil Druckmann - Θέλω να έχω καριέρα όπως ο George Clooney»
Ο Troy Baker, γνωστός για τους ρόλους του ως Joel στο The Last of Us και Sam στο Uncharted 4, επιστρέφει στη Naughty Dog για το νέο project Intergalactic: The Heretic Prophet, όπου όμως αυτή τη φορά δεν πρωταγωνιστεί. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ComicBook,
μίλησε
για τη σχέση του με τον σκηνοθέτη Neil Druckmann, τη νέα του θέση στο cast και τη φιλοδοξία του να ακολουθήσει τα βήματα του George Clooney.
«Με τον Neil πάντα τσακωνόμαστε, αυτό είναι το vibe μας», δήλωσε χαριτολογώντας. «Κάναμε ένα table read και του λέω “γιατί μου τη λες τώρα; Απλώς ρωτάω κάτι!” και όλοι οι άλλοι γελούσαν. Είμαστε μια χαρά!» πρόσθεσε, δείχνοντας ότι η ένταση μεταξύ τους είναι δημιουργική. Ο Troy Baker δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον ρόλο του στο Intergalactic, ωστόσο ανέφερε πως η Tati Gabrielle υποδύεται τον κεντρικό χαρακτήρα, Jordan A. Mun. «Έχω ζήσει μια απίστευτη καριέρα και δεν αισθάνομαι ότι μου χρωστά κάτι η βιομηχανία. Τώρα απολαμβάνω τη διαδικασία πιο πολύ από την αναγνώριση», σημείωσε.
Το Intergalactic: The Heretic Prophet βρίσκεται υπό ανάπτυξη για PlayStation 5, με τον Neil Druckmann να υπόσχεται το «πιο βαθύ gameplay που έχει υπάρξει ποτέ σε παιχνίδι της Naughty Dog». Η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο 2027, ενώ η εταιρεία ενδέχεται να εργάζεται παράλληλα και πάνω στο The Last of Us: Part III. Όσο για το μέλλον του, ο Baker αποκάλυψε πως έχει ως πρότυπο τον George Clooney: «Θέλω να έχω την πορεία του. Να κάνω έργα όπως τα Michael Clayton ή O Brother, Where Art Thou?, αλλά και να σκηνοθετήσω. Είναι ένας άνθρωπος που όλοι θέλουν να δουλέψουν μαζί του».
Πέρα από τη Naughty Dog, ο Baker έχει δανείσει τη φωνή του σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ήρωες των video games: Booker DeWitt (BioShock Infinite), Rhys (Tales from the Borderlands), Talion (Middle-earth: Shadow of Mordor), Pagan Min (Far Cry 4), Higgs (Death Stranding), αλλά και Batman σε projects της Lego. Πρόσφατα, ενσάρκωσε τον Indiana Jones στο Indiana Jones and the Great Circle, κερδίζοντας τα εύσημα του ίδιου του Harrison Ford για την ερμηνεία του χωρίς τη χρήση ΑΙ.