Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υπερεκτιμημένα Games

More
17 Jul 2013 23:38 #128544 by Παντελής Δασκαλέλος
Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να γίνει κάποιος τέτοιος διαχωρισμός. Προσωπικά μου αρέσουν αρκετά casual games, με πρόσφατο παράδειγμα το Hatsune Miku που μ' έκανε να κολλήσω για ώρες στο PS3 με το demo του και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά hardcore μπορώ να πω. Αντίθετα το Spelunky που δυστυχώς είχα την ατυχία να γράψω review πέρυσι τέτοια εποχή ήταν από τις χειρότερες μου εμπειρίες ως gamer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Jul 2013 23:48 #128546 by Γιάννης Πετρόχειλος
Ναι, αλλα δεν ειπα οτι πρεπει να μη μας αρεσουν, απλα λεω οτι ειναι δικια τους κατηγορια. Anyways ειναι λιγο θεμα τα casual, γιατι βαθμολογουνται ομαδικα τις περισσοτερες φορες με μεγαλες βαθμολογιες...Σπανια θα βρεθει τετοιο παιχνιδι με 70 πχ...

More
17 Jul 2013 23:53 #128547 by Κώστας Λάβαρης
Για μένα είναι και το Minecraft. Το δοκίμασα, στο 2λεπτο το έκλεισα και άνοιξα NBA 2K. Ακόμη θέλω να πω κάτι για τα παιχνίδια τύπου Fez, Braid κτλ indie αλλά και angry birds. Εγώ δεν τα θεωρώ υπερεκτιμημένα. Ειδικά τα Indie τα οποία φτιάχνονται με ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ατόμων, με ελάχιστο budget, είναι παιχνίδια που σε κάνουν να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και είναι έτη φωτός καλύτερα από άλλα που τα φτιάχνουν μεγάλες εταιρείες και παίρνουν βαθμολογίες 5-6 γιατί είναι τίγκα στα bugs και κάθε μήνα βγάζουν νέα dlc, συν ότι κοστίζουν 50-60 ευρώ. Και τα angry birds τι έπρεπε να έχουν για να αρέσουν στους "hardcore gamers" (Μμμ...); Κάθε φορά που πέφτει ένα πτηνό να γεμίζει η οθόνη αίμα και να του κάνει το γουρούνι fatality;

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
18 Jul 2013 00:01 #128548 by Γιάννης Πετρόχειλος
Κοιτα, αν η τελευταια φραση παει για μενα, να διευκρινησω καλυτερα τι εννοω. Δεν εννοω οτι αυτα τα παιχνιδια ΔΕΝ αρεσουν στους "hardcore". Απλα λεω, οτι για εναν τετοιο παιχτη, το Angry Birds δεν ειναι ενα παιχνιδι με το οποιο θα καταπιαστει. Ειναι ενα παιχνιδι που απλα θα περασει την ωρα του. Αντιθετα, ενας οχι Gamer, μπορει να παρει το Angry Birds Friends στο Facebook, και να αρχισει για ωρες να αφοσιωνεται, στο να προσπαθει να κανει High Score. Εγω, θα προσπαθησω να παω Spartan 130 στο Halo, Rank 70 στο CoD και Colonel 100 στο Battlefield. Δεν θα προσπαθησω ομως μερες ολοκληρες, να κανω 150.000+ στο Level 20 στο Pigini Beach (ουτε που ξερω πως λεγεται). Αυτο εννοουσα! :D

Σε ολα που ειπες συμφωνω!

EDIT: Αυτο που λες για τα 50-60 ευρω το ειπα χθες στο αρθρο, και η απαντηση που πηρα ηταν οχι αξια σεβασμου..

More
18 Jul 2013 00:12 #128551 by Κώστας Λάβαρης
Όχι Γιάννη δεν πήγαινε σε εσένα, και συμφωνώ σε όλα όσα έχεις πει. Απλά ακούω πολλούς που λένε πως τα indie-casual είναι υπερεκτιμημένα κτλ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει κάποιος από ένα παιχνίδι που κοστίζει 1-15 ευρώ. Τα angry birds έχουν κάνει 1.5 δις πωλήσεις, γιατί ο καθένας το κατεβάζει στο κινητό του, και όταν είναι κάπου έξω από το σπίτι και δεν έχει τι να κάνει ή στο μπάνιο και χέζει μπορεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του αντί να διαβάζει όλα τα περιεχόμενα του Timotei. Δεν είναι παιχνίδια που θα σε βάλουν σε δίλημμα για το αν θα παίξεις fez ή Lol, dont starve ή call of duty. Είναι για τις ώρες που πλήττεις, δεν έχεις τίποτα να κάνεις και όλοι μας έχουμε τέτοιες στιγμές.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
18 Jul 2013 14:11 #128602 by Νικολής Ασημάκης
Τα indie-casual έχουν γίνει μόδα, καλώς ή κακώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας είναι του πεταματού ή της τουαλέτας (κάτι το οποίο θεωρώ άτοπο για αρκετά από τα indie και θα εξηγηθώ παρακάτω). Παιχνίδια όπως το Mark of the Ninja, Don't Starve, FTL, Cthulhu Saves the World δεν είναι παιχνίδια τα οποία θα παίξεις μισή ώρα και θα τα παρατήσεις, ούτε θα τα πάρεις στην τουαλέτα καθώς θέλουν σκέψη, εγρήγορση και είναι κόλλημα. Επιπλέον, τα περισσότερα indie τολμούν να κάνουν πράξη καινούργιες και καινοτόμες ιδέες τόσο σε άποψη μορφής ή σεναρίου όσο και σε άποψη gameplay προσφέροντας σε μας μια μεγάλη γκάμα επιλογών και νέων ιδεών. Ακόμα και το Fez προσφέρει πολλά σε όσους τους αρέσει το συγκεκριμένο στυλ και θα το έπαιζα, αν δεν με ζάλιζε τόσο το ψευδο 3D του. Τώρα αν αξίζει για 10ρι στην κατηγορία του, δεν το γνωρίζω, καθώς δεν το έχω παίξει για να πω αν είναι υπερεκτιμημένο ή όχι.

More
18 Jul 2013 14:23 #128606 by Κώστας Λάβαρης
Να πω πως για τη τουαλέτα έλεγα το Angry Birds για να μην παρεξηγηθώ. :P Όπως τα λες Zaratoth. Είναι παιχνίδια που σε κάνουν να κολλήσεις. Ας πούμε το Mark of the Ninja που είπες έχει πάρει βαθμολογίες 9-9.5 γιατί είναι τρομερό stealth game! Η το Don't Starve είναι μια καταπληκτική και πρωτότυπη ιδέα. Ακόμα και το Fez είναι ένα πολύ όμορφο Platformer! Δεν τα θεωρώ υπερεκτιμημένα γιατί για το λόγο που υπάρχουν και αυτά που προσφέρουν, τα καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό. Μιλάω για τους "Hardcore gamers" που δεν τους αρέσουν, και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
18 Jul 2013 14:47 #128612 by Γιάννης Πετρόχειλος
Συμφωνω Zaratoth, αλλα κραταω μια φραση σου που κατα τη γνωμη μου ειναι φραση-κλειδι.

Zaratoth wrote: Τώρα αν αξίζει για 10ρι στην κατηγορία του

End of story.

More
18 Jul 2013 15:48 #128618 by Νικολής Ασημάκης
Ε, λογικό είναι το καθένα στην κατηγορία του. Μπορεί να αξίζουν για 10 το Total War: Shogun 2 και το Batman: Arkham City (τυχαία παραδείγματα), αλλά δεν σημαίνει πως το ένα είναι καλύτερο του άλλου καθώς μιλάμε για ένα strategy και ένα Action. Εδώ καλά καλά δεν μπορούμε με ευκολία να συγκρίνουμε παιχνίδια που ανήκουν στη γενική κατηγορία strategy καθώς άλλα είναι RTS, άλλα TBS, άλλα φτιάχνουν κατηγορία μόνα τους, αλλα είναι hybrid κλπ. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη λογική συγκρίσεων ανόμοιων μεταξύ τους παιχνιδιών. Τι ακριβώς συγκρίνεται για να βγει και πιθανή βαθμολογία ή έστω η λογική ότι το ένα είναι πιο γαμάτο από το άλλο;

More
18 Jul 2013 16:07 #128621 by Γιάννης Πετρόχειλος
Χαχα, εγω το ξερω οτι ειναι λογικο. Ειναι σαν να μου λενε οτι το PES 2013 ειναι καλυτερο απο το NBA 2K 13... Μα δεν γινεται αυτο αφου αλλο το ενα αλλο το αλλο....