Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

YouTube: Γενική συζήτηση/Απορίες

More
28 Nov 2025 15:00 #291107 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ο συνιδρυτής της Rockstar μετακόμισε λόγω GTA επειδή τον κυνήγησαν με ματσέτα

Ο Dan Houser, συνιδρυτής της Rockstar Games και ένας από τους βασικούς σεναριογράφους της σειράς Grand Theft Auto, φαίνεται ότι έχει ζήσει μια ζωή που ταιριάζει απόλυτα με το είδος παιχνιδιών που δημιούργησε. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Lex Fridman , ο Houser αποκάλυψε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν το 1998 να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί πάνω στο GTA, ήταν ένα περιστατικό στην Κολομβία που έμοιαζε τρομακτικά με σκηνή από το ίδιο το παιχνίδι.

Ο Houser περιγράφει εκείνη την περίοδο της ζωής του ως το απόλυτο χάος, «Η ζωή μου ήταν ένα μπάχαλο. Ήμουν στη Νότια Αμερική, στην Κολομβία, την περίοδο που υπήρχε πόλεμος. Έπαιρνα μια σειρά από πραγματικά κακές αποφάσεις και χωρίς βασικές δεξιότητες ζωής στα 25 μου, η τελευταία κακή απόφαση ήταν… ότι ξύπνησα υπερβολικά νωρίς.» Στην Κολομβία της δεκαετίας του ’90, αυτό αποδείχθηκε μοιραίο λάθος. «Η αστυνομία δεν ξεκινούσε να δουλεύει πριν τις 9. Αλλά οι ληστές ξεκινούσαν στις 8. Κι εγώ περπατούσα στην παραλία στις 8.» Όπως περιγράφει, ένας άντρας οπλισμένος με ματσέτα άρχισε να τον κυνηγάει, μία εμπειρία που ο Houser θυμάται ξεκάθαρα. «Σκέφτηκα, αυτό δεν είναι καλό και άρχισα να τρέχω.»

Η εμπειρία αυτή, μαζί με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα, τον ώθησαν να φύγει άμεσα και να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, όπου εντάχθηκε πλήρως στη διαδικασία δημιουργίας του Grand Theft Auto, ενός franchise που θα άλλαζε για πάντα τη gaming βιομηχανία. Το περιστατικό ακούγεται τόσο απίθανο, αλλά ταυτόχρονα τόσο ταιριαστό για κάποιον που αργότερα θα συνέβαλε στη δημιουργία παιχνιδιών που περιστρέφονται γύρω από εγκληματικότητα, καταδιώξεις και ακραίες καταστάσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.