Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Twitch.tv: Γενική συζήτηση

More
04 Apr 2025 05:30 #285125 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ο Shroud εχασε τον πατέρα του από καρκίνο

Ο streamer Michael "Shroud" Grzesiek ανακοίνωσε ότι για ένα μήνα θα δωρίζει 1 δολάριο σε έρευνα κατά του καρκίνου για κάθε kill που θα κάνει σε livestream.

Ο ίδιος δήλωσε: Πέρυσι έχασα τον μπαμπά μου από καρκίνο και από τότε προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να στηρίζω ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις. Για όλο το μήνα του Ιανουαρίου θα έχω frag counter όπου για κάθε kill που θα κάνω σε stream, ένα δολάριο θα πηγαίνει σε φιλανθρωπίες. Πέρα από το frag counter, το 100% των εσόδων από συνδρομές, δωρεές και bits θα πηγαίνει σε μία υπέροχη φιλανθρωπία. Οπότε ελπίζω ότι θα έρθετε μέσα στον Ιανουάριο και θα βοηθήσετε να μαζέψουμε χρήματα για ένα καλό σκοπό, με τον πιο gamer τρόπο.

Tomorrow. pic.twitter.com/nF63TYYhn4

— Michael Grzesiek (@shroud) January 3, 2025

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Apr 2025 06:00 #285381 by Νίκος Γεωργόπουλος
Το Twitch θεωρεί ότι το cheating κατά τη διάρκεια livestream είναι "χαμηλής σοβαρότητας" παράβαση

Το Twitch ενημέρωσε τους κανόνες του, ώστε οι streamers που παραβιάζουν τις οδηγίες του να υπόκεινται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αποκλεισμού , ενώ ακόμα και εκείνοι που έχουν φάει permanent ban μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για επανεξέταση του λογαριασμού τους μετά από έξι μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι streamers με πολλαπλές παραβάσεις απλά πρέπει να περιμένουν μέχρι αυτές να "διαγραφούν" από τον λογαριασμό τους. Εφόσον δεν επαναλάβουν την παράβαση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο λογαριασμός τους θα επανέρχεται σε "καλή κατάσταση", σαν να μην είχε συμβεί ποτέ η αρχική παράβαση.

Οι σοβαρότερες παραβάσεις, όπως αυτές που σχετίζονται με ρητορική μίσους, μπορεί να παραμένουν σε έναν λογαριασμό για περισσότερα χρόνια. Ωστόσο, οι παίκτες που θα πιαστούν να κάνουν cheating σε games κατά τη διάρκεια ενός stream στο Twitch θεωρούνται πλέον "χαμηλής σοβαρότητας" και θα αντιμετωπίζουν μόνο 24ωρο αποκλεισμό από την υπηρεσία. Το Twitch δήλωσε: "Από σήμερα, οι περισσότερες παραβάσεις θα λήγουν και θα διαγράφονται από τον λογαριασμό σας μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε πότε λήγουν μέσω του Appeals Portal, και αυτή η πληροφορία θα περιλαμβάνεται επίσης στα emails επιβολής κυρώσεων που λαμβάνετε".

Οι περισσότερες χαμηλής σοβαρότητας παραβάσεις (όπως το cheating σε online games) θα λήγουν σε 90 ημέρες. Οι σοβαρότερες παραβάσεις (όπως η ρητορική μίσους) θα παραμένουν ενεργές για 1 ή 2 χρόνια. Οι πιο σοβαρές παραβάσεις θα συνεχίσουν να οδηγούν σε άμεσο και permanent ban. Αν κάποιος streamer αποκλειστεί επ’ αόριστον λόγω πολλαπλών παραβάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για επαναφορά του λογαριασμού του μετά από 6 μήνες.

Το Twitch πιστεύει ότι η εφαρμογή "κλιμακούμενων συνεπειών" θα "κρατήσει τους χρήστες υπεύθυνους για επαναλαμβανόμενες επιβλαβείς συμπεριφορές". Ορίζουν την "επιβλαβή συμπεριφορά" ως "οποιαδήποτε ενέργεια που προκαλεί σωματική, συναισθηματική, κοινωνική ή οικονομική βλάβη σε ένα μέλος του community , στο Twitch ή στην κοινωνία γενικότερα". Αν ο λογαριασμός σας είχε ήδη αποκλειστεί επ’ αόριστον, θα παραμείνει έτσι παρά τις νέες αλλαγές, διευκρίνισε το Twitch. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επαναφορά του λογαριασμού τους.

Τον Νοέμβριο, λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, το Twitch αυστηροποίησε τους κανόνες σχετικά με streams που περιλαμβάνουν πολιτικές συζητήσεις ή ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Ωστόσο, μετά από έντονες αντιδράσεις, το Twitch διευκρίνισε ότι οι νέες ετικέτες δεν θα ισχύουν αν ένας streamer μοιράζεται προσωπικές εμπειρίες ή αν η αναφορά σε αυτά τα θέματα δεν αποτελεί τον βασικό άξονα του stream.

More
11 Jul 2025 17:30 #289652 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ο streamer Kai Cenat έκανε livestream στο Twitch για 30 μέρες συνεχόμενα 24 ώρες το 24ωρο

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής Hot Ones, ο διάσημος streamer Kai Cenat αποκάλυψε ότι βίωσε "PTSD" (μετατραυματικό στρες) μετά από το να βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό για 30 συνεχόμενες ημέρες στο Twitch.

Ο Kai Cenat είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος streamer με τους περισσότερους subscribers στο Twitch. Με πάνω από 18 εκατομμύρια followers, έχει εξελιχθεί σε αυθεντική διασημότητα. Τον Αύγουστο του 2023, έγινε τόσο διάσημος που προκάλεσε κατά λάθος έναν επικίνδυνα μεγάλο όχλο στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης με δώρα υψηλής αξίας.

Στις 10 Ιουλίου, το Hot Ones ανέβασε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς με καλεσμένο τον Cenat. Αφού κατανάλωσε πολλές φτερούγες με ολοένα και πιο καυτερές σάλτσες, ρωτήθηκε πώς είναι να κάνεις streaming για 30 συνεχόμενες μέρες, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διαλείμματα. Το έχει κάνει δύο φορές μέχρι σήμερα, σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί "Mafiathons".

Πιο συγκεκριμένα ο Cenat είπε (στην χρονική 12:10 του παρακάτω βίντεο): "Νομίζω πως καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να τηρείς μια υπόσχεση προς το community σου. Οπότε, αν πω ότι θα είμαι ζωντανά για 30 ημέρες, 24/7, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να το δείξω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Νομίζω ότι είναι εντάξει να σπρώχνω τα όριά μου πέρα από αυτά που νόμιζα ότι μπορώ να κάνω. 30 μέρες, 24/7, αλλά θα εμφανιστώ στην κάμερα. Είναι τρελό. Έχει πολλή πίεση επίσης, γιατί θέλεις να σιγουρευτείς ότι όλοι όσοι σε βλέπουν περνούν καλά."

Όταν ο παρουσιαστής του Hot Ones Sean Evans επεσήμανε πόσο δύσκολο πρέπει να είναι να σχεδιάσεις 30 ημέρες διασκεδαστικού περιεχομένου, ο Cenat μίλησε για το τι συμβαίνει αφού τελειώσει το stream: "Ναι, είναι τρέλα. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται το 30ήμερο, την επόμενη μέρα ξυπνάω και προσπαθώ να ξεφύγω από το PTSD του να με παρακολουθούν. Είναι σαν να περνάω από μια περίεργη φάση, όπου νιώθω ότι με παρακολουθούν, αλλά μόλις το ξεπεράσεις, είσαι εντάξει."

More
12 Jul 2025 12:00 #289655 by Νίκος Γεωργόπουλος
IShowSpeed: Για 2η φορά στην Ελλάδα και guest ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο streamer IShowSpeed ήρθε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για άλλη μια φορά στην Αθήνα. Επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης και μεταξύ άλλων και την Ακρόπολη, ενώ στο livestream ήταν παρέα και ο διεθνής μπασκετμπολίστας και MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Δείτε όλο το livestream:

Το live κράτησε 4 ολόκληρες ώρες και κατά την διάρκειά του ο IShowSpeed έπαιζε μπάσκετ με τον Γιάννη και έκανε διάφορες καφρίλες στο δρόμο, ενώ οι νεαροί fans του τον τρόλαραν, δίνοντάς του διάφορα περίεργα troll δώρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάλεσε για σουβλάκια τον IShowSpeed και σε κάποια φάση όταν ο δεύτερος του είπε να φάει σαλάτα, τότε ο Γιάννης του απάντησε: "Μόνο σουβλάκι. Δεν τρώω σαλάτα. Είμαι Έλληνας" ενώ του "την είπε" και για τον τρόπο που πήγε να φάει το σουβλάκι ξετυλίγοντάς το όλο μαζί, αφού θα πρέπει να τρώγεται από πάνω.

More
23 Aug 2025 12:00 #290044 by Νίκος Γεωργόπουλος
76χρονη Ρωσίδα παίκτρια του CS έκανε Ace και εξολόθρευσε την αντίπαλη ομάδα

Μια 76χρονη παίκτρια του Counter-Strike 2 από τη Ρωσία έγινε viral, καθώς κατάφερε Ace (εξολόθρευση ολόκληρης της αντίπαλης ομάδας) σε live stream, προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στους fans. Η γνωστή πλέον streamer με το ψευδώνυμο i_olga κέρδισε τον θαυμασμό χιλιάδων χρηστών στο Reddit και στο YouTube, που την αποκαλούν «Goated granny».

Αντιδράσεις από τους θεατές δεν άργησαν να γεμίσουν τα social:

- «Goated granny.»

- «Απλά πρέπει να περιμένω 32 χρόνια ακόμα για να φτάσω στο peak μου.»

- «Στη Ρωσία, όλοι παίζουν Counter-Strike… όλοι.»

Σε δηλώσεις της, η 76χρονη ανέφερε: «Με λένε Όλγα, είμαι 76 ετών και συνταξιούχος. Αποφάσισα να γίνω streamer και δεν είμαι καινούργια σε αυτόν τον κόσμο. Όταν παίζω, ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα. Μαθαίνω, εξερευνώ και απολαμβάνω έναν κόσμο που δεν υπήρχε στη δική μου γενιά.»

Η Όλγα δεν περιορίζεται μόνο στο CS2, καθώς έχει παίξει επίσης Minecraft, Metro, Tomb Raider, BioShock, Atomic Heart και Diablo 2. Όπως λέει, χάρη στο CS:GO έμαθε να παίζει χωρίς να κοιτάζει το πληκτρολόγιο, γεγονός που έκανε πολύ πιο εύκολη την ενασχόλησή της με άλλα παιχνίδια. Η ιστορία της έγινε σύμβολο έμπνευσης για πολλούς, αποδεικνύοντας ότι το gaming δεν έχει ηλικία και ότι η αγάπη για τα videogames μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή της ζωής.