Rasmo wrote: Σε ποιον αιώνα/χρονική περίοδο/γεγονός/μέρος/κλπ θα θέλατε να ζείτε, τι/ποιος θα θέλατε να ήσασταν και γιατί?
Όσο πάει κάνετε και πιο πολύπλοκες τις ερωτήσεις. Σε λίγο θα πρέπει να γράφω ολόκληρο άρθρο για να απαντήσω.
Σε δύο διαφορετικές περιόδους θα ήθελα να ζήσω. Μία στο παρελθόν και μία στο μέλλον.
Στο παρελθόν θα ήθελα να ζήσω μεταξύ 30-33μ.χ. για να γνωρίσω απο κοντά τον Ιησού απο την Ναζαρέτ. Τι καλύτερο απο το να μιλήσεις με ένα “θεάνθρωπο”. Σίγουρα έχω πολλά να τον ρωτήσω.
Στο μέλλον θα ήθελα να ζήσω στις αρχές τις επόμενης χιλιετίας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Για να δώ αν καταφέραμε να επιβιώσουμε ώς ανθρωπότητα απο τον ίδιο μας τον εαυτό και πως τα καταφέραμε. Επίσης γιατί είμαι περίεργος για την τεχνολογική και κοινωνική μας εξέλιξη. Και για το αν καταφέραμε να επικοινωνίσουμε με άλλους πολιτισμούς.
Τέλος, γιατί θα ήθελα έστω και για ένα λεπτό να αντικρίσω την Γή απο το διάστημα (πάντα με την προοπτική ότι τα ταξίδια στο διάστημα θα είναι καθημερινότητα το 3000μ.χ.). Και στις δύο περιπτώσεις θα ήθελα να είμαι ο εαυτός μου.
Αγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Star Trek η Battlestar Galactica;