Ο Hideki Kamiya θα ήθελε να δουλέψει σε ένα remake του αρχικού Devil May Cry
Ο Director του Devil May Cry, Hideki Kamiya,
αποκάλυψε
ότι θα ήθελε πολύ να κάνει remake του πρώτου Action game της κλασικής σειράς της Capcom, παραδεχόμενος ότι το αρχικό Devil May Cry "όντως φαίνεται σαν σχεδιασμός 24 ετών" μετά από τόσο καιρό.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Kamiya επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε νέα συνεργασία με την Capcom, την εταιρεία που είχε εγκαταλείψει το 2006 αφού είχε δημιουργήσει τίτλους όπως τα Resident Evil 2, Okami και Viewtiful Joe. Απαντώντας σε ερώτηση στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής του στο YouTube, όταν ρωτήθηκε πώς θα προσέγγιζε ένα remake του πρώτου Devil May Cry, απάντησε: "Θα το ήθελα πάρα πολύ. Συνήθως δεν παίζω τα δικά μου games μετά την κυκλοφορία τους, και το Devil May Cry δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά πού και πού βλέπω αποσπάσματα gameplay και σκέφτομαι: ‘Ναι, φαίνεται πραγματικά σαν να σχεδιάστηκε πριν από 24 χρόνια.'"
Όσο για το πώς θα το αντιμετώπιζε, ο Kamiya είπε: "Με την τεχνολογία και την προσέγγιση σχεδιασμού παιχνιδιών του σήμερα... θα ήθελα να το ξαναφτιάξω από την αρχή. Αν ποτέ συμβεί αυτό... δεν το σκέφτομαι σοβαρά εκτός αν όντως συμβαίνει, οπότε αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα στο μυαλό μου. Αλλά όταν έρθει η ώρα, θα σκεφτώ κάτι. Αυτό κάνω! Οπότε, Capcom, άφησέ το σε μένα! Επίσης, άσε με να αναλάβω και το Viewtiful Joe!"
Από την πρώτη του κυκλοφορία το 2001, το Devil May Cry, που ακολουθεί τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Dante, έχει γνωρίσει πέντε βασικές συνέχειες (συν το αμφιλεγόμενο reboot DmC: Devil May Cry το 2013), αλλά ο Kamiya ήταν Director μόνο το πρώτο. Αφού αποχώρησε από την PlatinumGames το 2023, ίδρυσε την νέα εταιρεία ανάπτυξης Clovers, το οποίο αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Capcom για τη δημιουργία ενός sequel του αγαπημένου Action-Adventure τίτλου του, Okami.