Ύστερα από τις θετικότατες εντυπώσεις που μου άφησε η preview έκδοση του The Bureau, περίμενα την ολοκληρωμένη έκδοση με ανυπομονησία. Στις πρώτες ώρες ενασχόλησης μου τολμώ να πω ότι είχα ενθουσιαστεί και όπως είναι αναμενόμενο περίμενα σιγά σιγά να αρχίσουν να εισάγονται νέα στοιχεία στο gameplay, περισσότερα όπλα εχθοί κ.ο.κ. Δυστυχώς οι θετικές εντυπώσεις μου όμως άρχισαν να φθείρονται στην πορεία.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι μέσα στο πρώτο οχτάωρο είχα maxάρει το rank των πρακτόρων μου και ουσιαστικά κάθε μάχη ακολουθούσε το ίδιο μοτίβο. Πρώτα παρατηρείς τις εχθρικές δυνάμεις, στέλνεις τους πράκτορες στα cover points και αρχίζεις να spammάρεις abilities. Περιμένεις να τελειώσει το cooldown και μετά ξανά από την αρχή. Βέβαια στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται καθώς η πρόκληση αρκετές φορές αγγίζει το κόκκινο.
Επίσης θα ήθελα να σταθώ στο θέμα το multiplayer για το οποίο αρκετές φορές μάλιστα έχω εκφραστεί αρνητικά σε games που δεν έχει λόγω ύπαρξης. Εδώ όμως ύστερα από την πολύ εύστοχη δουλειά της Firaxis στο XCOM: Enemy Unknown περίμενα κάτι ανάλογο. Με λύπη μου διαπίστωσα πως το παιχνίδι είναι καθαρά single player και είναι κρίμα καθώς πίστευω ακράδαντα πως ένα ή δύο multiplayer modes θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν.