Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Fifa 17 vs Pro Evolution Soccer 17

Poll: Fifa 17 vs Pro Evolution Soccer 17 (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Fifa 17
17 77.3%
Pro Evolution Soccer 17
5 22.7%
Total number of voters: 22
Only registered users can participate to this poll
More
06 Oct 2016 13:58 #188470 by Blood Prince

Shikabane_Hime7 wrote: Ξεκίνησα με FIFA τότε το 97-98, από το 2004 μόνο PRO μέχρι και το άθλιο pro 2012. Από το 2013 και μετά υπάρχει μόνο FIFA. Καλύτερο σε όλους τους τομείς, το pro έχει δυστυχώς πάρει τον κατήφορο όπως και η ΚΟΝΑΜΙ γενικότερα σε διάφορα games και projects της.

Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα κολλήματος. Αντικειμενικά το FIFA τα τελευταία χρόνια είναι κλάσεις ανώτερο τόσο σε gameplay αλλά και σε content! Όσοι παίζουν pro ακόμα καλά κάνουν, κανένα πρόβλημα και εγώ τα παίζω και τα δύο, αλλά όσοι λένε ότι το pro είναι καλύτερο πλέον είναι απλά κολλημένοι με το ένδοξο παρελθόν της σειράς και δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Συγνώμη αλλά έτσι είναι.

Οχι φίλε,δεν είναι έτσι.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω ένα σωρό πλεονεκτήματα υπέρ του Pes αλλά θα γράφω μέχρι αύριο,οπότε θα αρκεστώ στους χαρακτηρισμούς περί Simulation και Arcade.

Είναι γενικά αποδεκτό πως το Pes θεωρείται Arcade και το Fifa Simulation επειδή έχει επικρατήσει αυτή η άποψη.

Ομως δεν ισχύει καθώς ακόμα και το Fifa είναι Arcade σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει κάποια Simulation στοιχεία όπως και το Pes.

Στα θετικά του Fifa μπορώ να συμπεριλάβω τον Manual χειρισμό ο οποίος του δίνει έναν Simulation χαρακτήρα όπως και τα δικαιώματα τα οποία κατέχει απο τις συμφωνίες με πολύ περισσότερους συλλόγους και διοργανώσεις συγκριτικά με το Pes.Στο Pes όμως υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των ονομάτων των διαφόρων συλλόγων,καθώς επίσης υπάρχουν διοργανώσεις όπως Champions League και Europa League τις οποίες στο Fifa αν δεν παίξεις Career δεν πρόκειται να τις βρεις αλλά και ονομάζονται για παράδειγμα με εμπνευσμένα ονόματα απο developers όπως Champions Cup (ένα απο τα Arcade στοιχεία του Fifa,για να δεις και πως το Fifa δεν διαφέρει εκεί που δεν έχει δικαιώματα αλλά και δεν μπορείς με επεξεργασία να αλλάξεις το όνομα όπως συμβαίνει στο Pes)

Τέλος μπορώ να σου συμπεριλάβω κάποια στοιχεία στο Gameplay του Pes 2017 συγκεκριμένα τα οποία μπορούν να το χαρακτηρίσουν Simulator.

1.Τα physics της μπάλας, όπως και των παικτών, τα οποία παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

2. Οι οπαδοί που τραγουδούν στις κερκίδες του γηπέδου τον ύμνο της ομάδας τους

Στο Fifa απο την άλλη υπάρχει η επιλογή Assistance την οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι παίζοντας online και η οποία του προσδίδει Arcade χαρακτήρα.

Οπότε το να χαρακτηρίζει κάποιος τον χειρισμό του Pes Arcade και του Fifa Simulator είναι κάτι το οποίο δεν κατάλαβα ποτέ.Να μην αναφέρω και κάποια πράγματα τα οποία έχει αντιγράψει το Fifa απο το Pes όπως το Master League το οποίο το έκανε Career Mode και το Become a Legend.

Δεν λέω πως και το Pes δεν παρουσιάζει προβλήματα όπως η έλλειψη αρκετών δικαιωμάτων αλλά και το Lag στο online αλλά να μην είμαστε απόλυτοι.

Οπότε Pes 2017 με διαφορά απο μένα.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Oct 2016 15:29 #188471 by Δημήτρης Φιλίππου
Fifa 17 με διαφορά, διότι τα τελευταία τα Pes με έχουν απογοητεύσει. Τώρα που προστέθηκε και το Journey Mode πιστεύω ότι το Fifa αρέσκεται σε πολύ περισσότερο κόσμο.

More
06 Oct 2016 16:42 #188473 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

Blood Prince wrote:

Shikabane_Hime7 wrote: Ξεκίνησα με FIFA τότε το 97-98, από το 2004 μόνο PRO μέχρι και το άθλιο pro 2012. Από το 2013 και μετά υπάρχει μόνο FIFA. Καλύτερο σε όλους τους τομείς, το pro έχει δυστυχώς πάρει τον κατήφορο όπως και η ΚΟΝΑΜΙ γενικότερα σε διάφορα games και projects της.

Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα κολλήματος. Αντικειμενικά το FIFA τα τελευταία χρόνια είναι κλάσεις ανώτερο τόσο σε gameplay αλλά και σε content! Όσοι παίζουν pro ακόμα καλά κάνουν, κανένα πρόβλημα και εγώ τα παίζω και τα δύο, αλλά όσοι λένε ότι το pro είναι καλύτερο πλέον είναι απλά κολλημένοι με το ένδοξο παρελθόν της σειράς και δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Συγνώμη αλλά έτσι είναι.

Οχι φίλε,δεν είναι έτσι.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω ένα σωρό πλεονεκτήματα υπέρ του Pes αλλά θα γράφω μέχρι αύριο,οπότε θα αρκεστώ στους χαρακτηρισμούς περί Simulation και Arcade.

Είναι γενικά αποδεκτό πως το Pes θεωρείται Arcade και το Fifa Simulation επειδή έχει επικρατήσει αυτή η άποψη.

Ομως δεν ισχύει καθώς ακόμα και το Fifa είναι Arcade σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει κάποια Simulation στοιχεία όπως και το Pes.

Στα θετικά του Fifa μπορώ να συμπεριλάβω τον Manual χειρισμό ο οποίος του δίνει έναν Simulation χαρακτήρα όπως και τα δικαιώματα τα οποία κατέχει απο τις συμφωνίες με πολύ περισσότερους συλλόγους και διοργανώσεις συγκριτικά με το Pes.Στο Pes όμως υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των ονομάτων των διαφόρων συλλόγων,καθώς επίσης υπάρχουν διοργανώσεις όπως Champions League και Europa League τις οποίες στο Fifa αν δεν παίξεις Career δεν πρόκειται να τις βρεις αλλά και ονομάζονται για παράδειγμα με εμπνευσμένα ονόματα απο developers όπως Champions Cup (ένα απο τα Arcade στοιχεία του Fifa,για να δεις και πως το Fifa δεν διαφέρει εκεί που δεν έχει δικαιώματα αλλά και δεν μπορείς με επεξεργασία να αλλάξεις το όνομα όπως συμβαίνει στο Pes)

Τέλος μπορώ να σου συμπεριλάβω κάποια στοιχεία στο Gameplay του Pes 2017 συγκεκριμένα τα οποία μπορούν να το χαρακτηρίσουν Simulator.

1.Τα physics της μπάλας, όπως και των παικτών, τα οποία παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

2. Οι οπαδοί που τραγουδούν στις κερκίδες του γηπέδου τον ύμνο της ομάδας τους

Στο Fifa απο την άλλη υπάρχει η επιλογή Assistance την οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι παίζοντας online και η οποία του προσδίδει Arcade χαρακτήρα.

Οπότε το να χαρακτηρίζει κάποιος τον χειρισμό του Pes Arcade και του Fifa Simulator είναι κάτι το οποίο δεν κατάλαβα ποτέ.Να μην αναφέρω και κάποια πράγματα τα οποία έχει αντιγράψει το Fifa απο το Pes όπως το Master League το οποίο το έκανε Career Mode και το Become a Legend.

Δεν λέω πως και το Pes δεν παρουσιάζει προβλήματα όπως η έλλειψη αρκετών δικαιωμάτων αλλά και το Lag στο online αλλά να μην είμαστε απόλυτοι.

Οπότε Pes 2017 με διαφορά απο μένα.

Μπορώ να μιλήσω και γενικά για όλους τους τίτλους αλλά ας σταθώ σε FIFA 17 και PRO 17.

1) Αυτό που λες για τα physics στο FIFA είναι κλάσεις ανώτερο και πιο αληθοφανές. Κίνηση μπάλας, κίνηση παικτών σε όλους τους τομείς. Στο pro ανέκαθεν βλέπαμε ρομποτικές κινήσεις και άπειρες σπασμωδικές όταν πχ συγκρούονται οι παίκτες ή όταν κοντράρει η μπάλα και ο τερματοφύλακας κάνει σαν σέηκερ και πέφτει από την άλλη ενώ η μπάλα από κόντρα πάει αργά. Η κίνηση στο pro 17 την είδα τέρμα ψεύτικη, άχρωμο τελείως ήταν.

2) Αυτό υπάρχει και στο FIFA καλέ και σε πολύ καλύτερο επίπεδο μάλιστα. Φωνές, κραυγές, συνθήματα κλπ

Ο μόνος λόγος που παίζω το pro πλέον είναι για το customize στις ομάδες γιατί παίζω από το 2000 ένα custom φανταστικό πρωτάθλημα με την παρέα μου(8 άτομα είμαστε που παίζουμε)

Σε αυτό που λες για arcade/simulator χαρακτήρα συμφωνώ.

Αντιγραφή ή όχι, το FIFA το έκανε πολύ καλύτερο.

More
06 Oct 2016 20:27 #188475 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Ισχύει αυτό που λέει ο Prince για το Become a Legend. Το είχα λιώσει την πρώτη χρονιά που το είχαν προσθέσει στο PES 2009, ακόμη κι αν ήταν μάλλον σε πρώιμη εκδοχή. Στην προηγούμενη δεκαετία πολλά Pro ήταν καλύτερα από το Fifa.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
06 Oct 2016 20:38 #188476 by Δημήτρης Φιλίππου
Όντως τα Pes ήταν καλύτερα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα όμως τα Fifa κυριαρχούν κατά τη γνώμη μου.

More
06 Oct 2016 23:57 - 07 Oct 2016 00:02 #188484 by draminos4
Φιλε μου σεβομαι την γνωμη σου αλλα εισαι πολυ απολυτος..δηλαδη οποιος παιζει προ και του αρεσει περισοτερο ειναι "κολλημενος"?αντικειμενικα τωρα σου αρεσει ο ρυθμος του φιφα που ειναι σφεντονες?σου αρεσει που δεν εχουν οι παιχτες καμια στιβαροτητα και μολις ακουμπισεις το μοχλο στριβουν λες και τους χτυπαει ρευμα?σου αρεσει η κινηση των παιχτων?ακομα και η φυσικη της μπαλας οι ιδιοι οι fans του φιφα εχουν πει οτι υστερει σε σχεση με το προ,παρομοιως και με τις πασες...κανενα απο τα δυο δεν ειναι ολοκληρωμενο ποδοσφαιρακι αλλα δεν μπορω να ακουω οτι το φιφα ειναι πιο ρεαλιστικο γιατι εχουν και τα 2 θεματα σοβαρα...το θεμα ειναι με τι ελληψεις συμβιβαζεσαι και παιζεις αυτο που σου ταιριαζει.ηθελα να το κανω quote στον shikabane_hime7 αλλα γραφω απο το tablet και δεν το πατησα σωστα!
Last edit: 07 Oct 2016 00:02 by draminos4.

More
07 Oct 2016 09:04 - 07 Oct 2016 09:10 #188491 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

draminos4 wrote: Φιλε μου σεβομαι την γνωμη σου αλλα εισαι πολυ απολυτος..δηλαδη οποιος παιζει προ και του αρεσει περισοτερο ειναι "κολλημενος"?αντικειμενικα τωρα σου αρεσει ο ρυθμος του φιφα που ειναι σφεντονες?σου αρεσει που δεν εχουν οι παιχτες καμια στιβαροτητα και μολις ακουμπισεις το μοχλο στριβουν λες και τους χτυπαει ρευμα?σου αρεσει η κινηση των παιχτων?ακομα και η φυσικη της μπαλας οι ιδιοι οι fans του φιφα εχουν πει οτι υστερει σε σχεση με το προ,παρομοιως και με τις πασες...κανενα απο τα δυο δεν ειναι ολοκληρωμενο ποδοσφαιρακι αλλα δεν μπορω να ακουω οτι το φιφα ειναι πιο ρεαλιστικο γιατι εχουν και τα 2 θεματα σοβαρα...το θεμα ειναι με τι ελληψεις συμβιβαζεσαι και παιζεις αυτο που σου ταιριαζει.ηθελα να το κανω quote στον shikabane_hime7 αλλα γραφω απο το tablet και δεν το πατησα σωστα!

Για να μην παρεξηγούμαστε και τα 2, Pro 17 και FIFA 17 είναι πολύ καλά παιχνίδια.
Δεν έγραψα ότι όποιος παίζει Pro είναι κολλημένος. Έγραψα παραπάνω ότι παίζω και τα δύο και ο καθένας όποιο θέλει θα παίξει. Στο θέμα όμως σύγκρισης μεταξύ των δύο τώρα αλλά και τα τελευταία 2-3 χρόνια, ναι, θεωρώ ότι όποιος πιστεύει ότι το pro είναι καλύτερο του FIFA είναι κολλημένος με το παρελθόν. Επειδή το pro ήταν πολύ καλύτερο στο παρελθόν και επειδή διαχρονικά είναι μυθική σειρά θεωρούν οι περισσότεροι ότι είναι πάντα καλύτερο του FIFA χωρίς καν να έχουν παίξει(οι περισσότεροι) το FIFA. Μία βόλτα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα σε πείσει για αυτό το φαινόμενο άμα δεις τι γράφουν. Ξανά λέω, δεν είναι ότι το pro 17 δεν είναι καλό παιχνίδι, αλλά το fifa 17 για μένα αλλά και για την πλειοψηφία γενικότερα με αυτά που διαβάζω γενικά, αλλά και με αυτά που έχω δει παίζοντας τα, είναι πολύ ανώτερο.

Σε αυτά που έγραψες στην αρχή: Βασικά τι ακριβώς εννοείς ρυθμός; Ο ρυθμός γενικότερα ή για κάποιους παίκτες που είναι γρήγοροι; Σίγουρα ο ρυθμός στο FIFA είναι πιο γρήγορος αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι κακό εκτός αν το παίζεις πρώτη φορά που χρειάζεται να το συνηθίσεις.
Θέματα φυσικά και έχουν και τα δύο. Το FIFA όμως είναι πιο ρεαλιστικό φίλε. Σε όλα και στις κινήσεις και στα σουτ, στις πάσες, στην κίνηση της μπάλας αλλά και στο περιβάλλον. Οι κινήσεις των παικτών είναι εξαιρετικές σε όλα. Στο pro είναι σχεδόν πάντα ρομποτικές, ειδικά σε παλαιότερους τίτλους. Το έγραψα και σε παραπάνω σχόλιο.
Last edit: 07 Oct 2016 09:10 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
07 Oct 2016 09:49 #188492 by draminos4
ειναι θεμα γουστου εμενα μου φαινεται πιο ρεαλιστικο το προ λογο του οτι εχει πιο καθαρες κινησεις πιο σωστο ρυθμο,τα εχω και τα δυο και τα παιζω και τα δυο αρκετα χρονια(το καθενα με καλυπτει σε διαφορετικους τομεις).και ρυθμο εννοω την ταχυτητα γενικα του παιχνιδιου (και η συμπεριφορα τον παιχτων σε στριψηματα παραειναι αναλαφρες δεν νιωθεις οτι χειριζεσαι παιχτη).τελοσπαντων σεβαστες ολες οι αποψεις ο καθενας μας τα βλεπει διαφορετικα!!και για να μην παρεξηγηθω δεν προσπαθω να σε πεισω οτι το προ ειναι καλυτερο απλα η γνωμη μου ειναι!!(στα 35 μου δεν θα γινω fanboy κανενος!!!!)

More
07 Oct 2016 12:20 #188495 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

draminos4 wrote: ειναι θεμα γουστου εμενα μου φαινεται πιο ρεαλιστικο το προ λογο του οτι εχει πιο καθαρες κινησεις πιο σωστο ρυθμο,τα εχω και τα δυο και τα παιζω και τα δυο αρκετα χρονια(το καθενα με καλυπτει σε διαφορετικους τομεις).και ρυθμο εννοω την ταχυτητα γενικα του παιχνιδιου (και η συμπεριφορα τον παιχτων σε στριψηματα παραειναι αναλαφρες δεν νιωθεις οτι χειριζεσαι παιχτη).τελοσπαντων σεβαστες ολες οι αποψεις ο καθενας μας τα βλεπει διαφορετικα!!και για να μην παρεξηγηθω δεν προσπαθω να σε πεισω οτι το προ ειναι καλυτερο απλα η γνωμη μου ειναι!!(στα 35 μου δεν θα γινω fanboy κανενος!!!!)

Ούτε εγώ θέλω να πείσω κανέναν αν και καταλαβαίνω ότι το όπως το έγραψα φάνηκε απόλυτο. Ούτε εγώ είμαι fan boy κανενός(είμαστε και σχετικά κοντά στην ηλικία) ή για να είμαι πιο σωστός είμαι fan και των δύο. Και τα δύο παίζω και τα δύο μου αρέσουν σε γενικές γραμμές απλά το fifa το θεωρώ ανώτερο και αυτό βλέπω και από την πλειοψηφία γενικά, όχι μόνο από εδώ.

Σε αυτό που λες για τα ανάλαφρα στριψήματα έχεις εν μέρει δίκιο. Δεν το έχω παρατηρήσει σε όλους τους παίκτες, αλλά μόνο σε όσους έχουν υψηλό agility και pace. Στο ultimate team με το chemistry σε προηγούμενα FIFA ήταν αρκετά εκνευριστικό αλλά φαίνεται ότι έχει καλυτερέψει πλέον.
The following user(s) said Thank You: draminos4

More
08 Oct 2016 13:46 #188529 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Στις πωλήσεις(δεν λένε όμως αν ένα παιχνίδι είναι όντως καλό) το FIFA κυριαρχεί έναντι του PRO σχεδόν παντού, Ιαπωνία πχ το προτίμησαν έναντι του ντόπιου προιόντος και Αγγλία είχε 40 φορές περισσότερες πωλήσεις(λογικό λόγο της Premier)