Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ingress

 • Manos
 • Manos's Avatar Topic Author
 • Away
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
04 Dec 2017 23:08 - 05 Dec 2017 11:54 #209008 by Manos
Manos created the topic: Ingress
Η ιδέα πίσω από το Ingress
Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη του "σωματιδίου του Θεού" στο Cern. Τότε στα εργαστήρια της Νiantic διαπιστώθηκε η ύπαρξη του "Exotic Matter" το οποίο βρίσκεται παντού στον πλανήτη μας και συνδέεται με τους Shapers οι οποίο είναι εξωγήινα πλάσματα τα οποία υπάρχουν για χιλιετίες και ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να παρέμβουν.

Στο Ingress καλείστε να επιλέξετε σε ποια από τις ομάδες θέλετε να ενταχθείτε. Οι ομάδες είναι δυο. Οι Enlightened ή πεφωτισμένοι -αν προτιμάτε τον Ελληνικό όρο- οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Shapers καθώς πιστεύουν πως οι τελευταίοι έχουν ως απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της ανθρωπότητας και των συνθηκών ζωής. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν οι Resistance ή αντιστασιακοί οι οποίοι αποσκοπούν στην διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης και στην άμυνα απέναντι στους Shapers.

Πως παίζεται
Έχοντας εγκαταστήσει το παιχνίδι στην συσκευή σας θα παρακολουθήσετε ένα μικρό tutorial που αποτελείται από οκτώ απλά μέρη τα οποία θα σας βάλουν στο νόημα του παιχνιδιού. Έπειτα θα επιλέξετε σε ποιο από τα δυο “στρατόπεδα” θα ανήκετε.

Ξεκινώντας το παιχνίδι θα δείτε έναν χάρτη βασισμένο στο Google maps, παρόμοιο με αυτόν ενός συστήματος πλοήγησης. Σε αυτόν το χάρτη θα δείτε τα portals και τα σημεία οπού μπορείτε να βρείτε το Exotic Matter. Τα αντικείμενα που λειτουργούν ως portals είναι πραγματικά μνημεία όπως αγάλματα, εκκλησίες, μουσεία και πάρκα. Για να μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε με αυτά θα πρέπει να βρίσκεστε σε ακτίνα 40 μέτρων. Αυτό δηλαδή που καλείστε να κάνετε είναι να βγείτε στον δρόμο, να εντοπίσετε τα portals (υπάρχουν χιλιάδες ακόμα και στη χώρα μας!) και να τα μαρκάρετε βάζοντας πάνω τους resonators.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της αντίπαλης ομάδας έχει καταφέρει να πάρει ένα portal τ'πτε μπορείτε να εξαπολύσετε επίθεση. Τα portals που βρίσκονται υπό την κυριαρχία των Enlightened (πεφωτισμένων) συμβολίζονται με πράσινο χρώμα ενώ με μπλε συμβολίζονται τα portals των Resistance (αντιστασιακών). Σκοπός δεν είναι η μεμονωμένη κατάκτηση portals αλλά η κατάκτηση πολλών γειτονικών portals και η ένωση τους με links δημιουργώντας ένα τρίγωνο.

Η άποψη μου για το παιχνίδι
Το Ingress είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ένα παιχνίδι το οποίο θα σας κερδίσει σταδιακά. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το εγκατέστησα σκέφτηκα για ποιο λόγω να τρέχω πίσω από τα μνημεία στην προσπάθεια να κερδίσω έναν εικονικό πόλεμο. Στο πρώτο άκουσμα ίσως κάτι τέτοιο να ακούγεται λίγο βλακώδες, όμως όταν μπεις στο νόημα του παιχνιδιού είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κολλήσεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Κατά γενική ομολογία το Ingress έχει καλό story και βασίζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως η Google δημιούργησε την Niantic (εταιραία που αναπτύσσει το Ingress) και έριξε αρκετά χρήματα στην ανάπτυξη του εν λόγω παιχνιδιού.

Λόγω του χαρακτήρα του έχει ωθήσει την δημιουργία πολλών communities παικτών οι οποίοι συναντιούνται, συνεργάζονται και δρουν ομαδικά. Όσον αφορά στα αρνητικά, θα προτιμούσαμε την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας μιας και ίσως φανεί δύσχρηστο σε χρήστες που δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τα αγγλικά. Πάντως στο internet μπορείτε να βρείτε πληθώρα από tutorials που θα σας βοηθήσουν να εντρυφήσετε στο παιχνίδι.

Ελάχιστες απαιτήσεις
Android 2.3+
35GB αποθηκευτικός χώρος
Σύνδεση στο internet (συνίσταται να έχετε ένα πακέτο mobile internet στην συσκευή σας)
Ενεργοποίηση του GPS της συσκευής

Συνοψίζοντας
Το Ingress είναι μια διαφορετική ματιά στο mobile gaming. Θα το χαρακτήριζα πρωτοποριακό έχοντας όμως κάποια κενά που μπορούν να βελτιωθούν. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής με την προσθήκη Augmented reality τότε δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα. Εξάλλου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.

Κατεβάστε το για Android
Κατεβάστε το για iOS"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last Edit: 05 Dec 2017 11:54 by DoUzOs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Dec 2017 11:55 #209015 by DoUzOs
DoUzOs replied the topic: Ingress
Ingress Prime: Επανακυκλοφορία από την NianticΗ εταιρεία ανάπτυξης Niantic, δημιουργός του Pokémon Go, είχε αναπτύξει το 2013 Ingress, ένα AR Game που κυκλοφόρησε για iOS και το επόμενο έτος για Android.

Πλέον η Niantic αποφάσισε να κυκλοφορήσει ξανά το Ingress με την ονομασία Ingress Prime (σ.σ. έκδοση v2.0). Θα διαθέτει μια νέα ιστορία, νέες τεχνολογίες και ευτυχώς νέο user interface, διότι το παλιό ήταν σκέτο σκοτάδι και δεν βλεπόταν.

Το αρχικό Ingress έχει γίνει download 20 εκατομμύρια φορές και αποτέλεσε την πρώτη Augmented reality εμπειρία...πριν το Pokemon Go γίνει της μόδας. Σύμφωνα με το σενάριο, επιλέγατε ανάμεσα σε δύο φατρίες, τους The Enlightened και τους The Resistance. Το Ingress θα τρέχει στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα με το Pokemon Go, κάτι που σημαίνει υποστήριξη για πολλά περιβάλλοντα ταυτόχρονα.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:Σύμφωνα με το νέο σενάριο, ένας μυστικός πόλεμος θα λάβει χώρα στον υπόκοσμο και θα έχετε την δύναμη να καθορίσετε την τύχη του σύμπαντος. Θα πρέπει ωστόσο να στρατολογήσετε τα κατάλληλα άτομα και θα χρειαστείτε μια ειδική τεχνολογία, την Ingress Prime.

Το Ingress Prime θα κυκλοφορήσει για Android, iPhone και iPad συσκευές το 2018. Ο χάρτης του παιχνιδιού θα γίνει update, αλλά όλοι οι χρήστες θα διατηρήσετε την πρόοδό σας, το level σας και τα αντικείμενά σας.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar Topic Author
 • Away
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
05 Jan 2019 05:32 #222213 by Manos
Manos replied the topic: Ingress
Ο πρόγονος του Pokemon GoΔιαβάστε το review

Το user interface του Ingress ήταν αρκετά σκοτεινό και δύσχρηστο, γι' αυτό και το παιχνίδι παρότι πρωτότυπο δεν έγινε τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Parouakiszax
Time to create page: 0.578 seconds
Notification