Τους τελευταίους μήνες έχω αρχίσει να ασχολούμαι και πάλι με το PS Vita μου, το οποίο και είχα εγκαταλείψει, καθώς παρατήρησα ότι άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα exclusives. Ένα από αυτά είναι το A.W. Phoenix Festa της Bandai Namco Games, μια αν μη τι άλλο ιδιόμορφη κυκλοφορία. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα συνδυασμό Action RPG και Dating Sim μηχανισμών. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με κάποιο αμιγώς Dating Sim game, αλλά έχω δοκιμάσει αρκετά JRPG με ανάλογους μηχανισμούς, όπως το Persona 4: Golden και το Conception II. Τα τελευταία μου έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις και ευχάριστες αναμνήσεις, οπότε είπα να δώσω στο A.W. Phoenix Festa μια ευκαιρία.
Ασχολήθηκα 20 περίπου ώρες μαζί του πραγματοποιώντας επτά συνολικά playthroughs και μπορώ να πω ότι στο διάστημα αυτό πέρασα πολύ ευχάριστα. Το μόνο ουσιαστικό ελάττωμα του παιχνιδιού είναι η επιφανειακή προσέγγιση των δύο genres, αφού δεν υπάρχει το απαιραίτητο βάθος στο σύστημα μάχης, αλλά ούτε στους Dating sim μηχανισμούς. Σε γενικές γραμμές δηλαδή θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη κυκλοφορία. Για να είμαι ειλικρινής με τη πρώτη ευκαιρία θα συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί του, καθώς θέλω να ολοκληρώσω τρία ακόμη playthroughs για να δω όλες τις πιθανές εκδοχές της ιστορίας.