Ανέβηκε λοιπόν σήμερα
το review του The Age of Decadence
. H αλήθεια είναι πως στην αρχή το είχα παρεξηγήσει γιατί δεν το είχα "πιάσει". Όπως έγραψα όμως και στο review γύρισα, διόρθωσα τα λάθη μου και κατάφερα 100+ body count και να γίνω Arena Master.
Στο πρώτο μου playthrough έκανα Assassin αλλά με hybrid build. Και μάλιστα hybrid build που δεν είχα αποφασίσει τι ακριβώς θέλω να κάνει ο χαρακτήρας μου. Φτάνω λοιπόν λίγο πριν το τέλος και με ελάχιστες αποστολές ολοκληρωμένες (άρα και ελάχιστα skill points) βρίσκω τοίχο, αφού δεν μπορούσα να ολοκληρώσω ούτε το combat κομμάτι, ούτε όμως και το civil.
Αρχίζω New Game και κάνω πάλι Assassin. Αυτή την φορά όμως αλλάζω ακόμα και τα προτεινόμενα αρχικά skill points βάζοντας τα σε Dexterity, Strength και Perception αποφασίζοντας πως ο νέος Asuma θα είναι καθαρά combat, με αρκετό sneak και κάποιο crafting. Great success! Από την στιγμή που έκανε και κλικ μέσα μου ο τρόπος που δουλεύει η μάχη όλα άλλαξαν. Μην νομίζετε πως δεν έχασα ξανά και ξανά ή κατάφερα να σαρώσω ότι πέρασε από μπροστά μου. Απλά κατάλαβα πως εγώ έκανα λάθος στο αρχικό playthrough και δεν μπόρεσα να το ολοκληρώσω με την πρώτη. Δεν γίνεται να είσαι τα πάντα στο The Age of Decadence όπως ακριβώς και στην ζωή. Πέρα από αυτό οι αποφάσεις που θα πάρετε in game καθρεφτίζουν το background του χαρακτήρα σας και αυτό είναι ο ορισμός του RP. Δεν γίνεται να είσαι έμπορος, να κυκλοφορείς στα slums και να λες στους bandits "Fuck off! That's your last warning". Ειδικά όταν σου δίνει την επιλογή να πληρώσεις για να περάσεις από κάπου.
Όπως και να έχει τώρα που νιώθω πιο άνετα με το game το έπομενο playthrough μου θα είναι με Praetor ο οποίος είναι ένα hybrid class μαχητή με Loremaster. Το να ξέρεις από lore στο The Age of Decadence βοηθάει στους αρχαίους ναούς με το να ανακαλύπτεις artifacts και την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον κόσμο. Παράλληλα ο Praetor είναι και "heavyweight" μαχητής. Τέλος το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι πάλι με Assassin αλλά αυτη τη φορά γυναίκα. Θα είναι μια μικρή πλανεύτρα που με τα κάλη της και την προσωπικότητα της θα κάνει τους πάντες ότι θέλει. Χωρίς μάχες. Το μόνο combat skill που θα της ανεβάσω θα είναι το critical strike για όποια skill checks θα χρειαστεί. Κατά τα άλλα streetwise, persuasion, sneak και impersonate.
Αν έχετε παίξει The Age of Decadence ή το review σας παρακίνησε να ασχοληθείτε μαζί του, μπορείτε να postaρετε εδώ τις προσωπικές σας ιστορίες με τους χαρακτήρες σας, λέγοντας μας πως ξεκίνησε, ποιους προδώσατε, ποιοι σας πρόδωσαν κτλ. Εγώ προσωπικά θα χαρώ πολύ να διαβάσω ιστορίες άλλων αφού το The Age of Decadence είναι ένα RPG που διαμορφώνει διαφορετικά την εμπειρία του κάθε παίκτη.